Meritförteckning över ponnyer från Stuteri Gryet:
Dubbelutmärkelse 3 års test, Dubbelutmärkelse kvalitetstävlan 4 åringar, Guldbelönade ston, Diplomsto, RES BIS, Riksfinalvinnare 3 åringar hoppning, Riksfinalvinnare 3 åring gångarter, Riksfinalist 3 åringar, Riksfinalist 4 åringar, Ungponnychampionatvinnare dressyr 5 åringar, Ungponnychampionatvinnare dressyr 6 åring, Ungponnychampionat finalist hoppning 6 åring, Ungponny SM hoppning finalist 6 åring, Ungponny SM dressyr finalist 4 år, Ungponny SM dressyr finalist 5 år, Ungponny SM dressyr finalist 6 åring, Ungponny SM dressyr Brons 4 åring, Ungponny SM dressyr Silver 4 åring, Ungponny SM dressyr Silver 6 åring, New Forest Mästare i Fälttävlan, New Forest Mästare i dressyr, SM Guld i Fälttävlan Lag, 3 SM kvalade dressyr, 6 FEI ponnyer i dressyr, SM Guld dressyr, SM Brons Dressyr. 2 x SM Brons i Dressyr Lag. Diplom från Svenska New Forestföreningen för uppfödning av 2 av Sveriges bästa New Forest ponny i dressyr.
                                                            2021 startar upp och man får nog ta detta året som det kommer pga Covid19!


Fjoråret i korthet

Året började bra, vi hade en plan, sen kom Corona/COVID19 och såg till så hela världen blev upp och ner.
Tävlingar inställda, hela samhället inställt på något sätt, jobbade hemifrån mycket men kom fram till att Coronan inte förändrat mitt liv speciellt mycket, jag är ju hemma mest med djuren hela tiden så så stor omställning blev det inte.

Emelie har otroligt duktiga vänner som är fotografer, de tog fantastiska bilder på Don Dalegro inne i Malmö.

Har fått foto från fotograferna på Don Dalegro, dessa bilder är absolut helt fantastisk
Fotograf Ardeafoto


SM i dressyr flyttades från juli månad till vecka 44, det var inte helt optimalt då jag hade i tankarna att skicka hingstarna till Danmark för att frysa in semin på dem. Det gör de bara fram till och med oktober månad.

Ida hade ingen lätt säsong, 17-20 åringar fick inte börja tävla när de upp till 16 år fick, så det blev få starter för henne men hon lyckades kvala
in Don Dalegro som nr 3 i Sverige av alla 4 åringar!!
Eftersom SM blev flyttat från juli till siste oktober så var vi mitt uppe i infrysningsprocessen så Don Dalegro startade bara 1 dag på SM.
Grabben är ju bara 4 år och lära sig hoppa på bock, hoppa intensivt för tappning varje dag och även träna 100% inför SM, nej det gjorde jag inte mot honom.

och Ida fick ett par starter i kroppen inför SM med Gryets Pontiac och tog sig till A-final.


Gryets Fair Play fick jag träffa igen! Underbara Pluto, så fin och så duktig. 3:a och 3:a och totalt 3:a och en bronsmedalj. 83,8% första dagen, 82,8% andra dagen! De siffrorna skojar man verkligen inte bort. Grattis Pytt till en fantastisk ponny!

 


In flyttade;
Roxanne Muwasim, sto född 2011, 145 cm stor, Knabbstruper - Fullblods korsning som hoppar hus!In flyttade även
Tyske Ridponny hingsten Da Vinci RP 197, Född 2004, 148 cm, e Fs Don't Worry ue Ramagun
Godkänd i Tyskland som premiehingst och ingått i Danska och Svenska landslaget i många år.sen flyttade även in
EG Mary Douglas (Fs Don't Worry ue Fs Challenger) & Oh Fly High e (Fs Don't Worry ue Fs Golden Highlight).

Tack Pytt för förtroendet att förvalta dessa underbara individer!!


Ja jag mår bra, jag kan inte annat än må bra när jag konstaterar att jag nu har 5 Fs Don't Worry avkommor.

          Da Vinci RP 197                          Look's Like an Angel                           Leuns Veld's Danique
(Fs Don't Worry-Ramagun)   (Fs Don't Worry-Glansevin Gadabout)     (Fs Don't Worry-Kielshoop Honeymill)
                            

    EG Mary Douglas                               Oh Fly High
(Fs Don't Worry-Fs Challenger)     (Fs Don't Worry-Fs Golden Highlight)

                    


Och Very Fair,
Don Dalegro, Da Vinci blev "infrysta" och alla finns på FAI.


Och slutligen en fantastisk investering som också flyttade in


Och mycket, mycket mer, som går att läsa här hänt 2020Januari 2021
Våg nr 2 av Coronan härjar värre än någonsin i världen och tävlingarna är fortfarande inställda.
Folkhälsomyndigheten har allmänna råd lagda fram till den siste juni, så vi får se hur det utvecklar sig. Ingen panik, bara att träna på.

Som vanligt så tillbringar jag nyårsdagen med att mocka, mocka, mocka, alla hästarna är alltid inlåsta över nyårsafton.
I år har jag hjälp av min lilla lastare, hur skönt som helst.


Gårdsplanen börjar ordna upp sig.Den 2:e januari blev
Gryets Very Petite Tingad, känns som hon fått ett helt perfekt hem.Den 3:e januari och vinden gick över till öst, och det börjar torka upp lite, kallt i vinden men solen tittar fram.


De bägge 3 års grabbarna fick styling av Märta och Esther.
          Gryets Very Mighty                           Gryets Golden Look


De fick även komma ut på ridbanan och springa lite. Nya bilder på Gryets Very Mighty
Den 4:e januari och nu har den skånska vintern kommit, snö, regn, blåst, minusgrader, skiftar timme för timme.Den 6:e januari och vi körde till Johan för årets första träning.Den 10:e januari och "vintern" fortsätter med blötsnö och hagel varvat med regn i blåst.
Denna dag blev nog också historisk med en pandemilag som började gälla för Sverige där regeringen kan stänga
ner precis vad de vill och precis när de vill.Den 15:e januari och iskyla och ner mot 10 minus i ett par dag.Den 22:e januari plusgrader, blåst och jösses vad det kan regna.... men solen lyser och det är vårkänning.Den 24:e januari och vårkänslor på hög nivå. Plockade fram hinder och alla njöt för fullt.Vårtecken på gång, både blommor och hästar som börjar fälla. Och 3 åringarna har börjat ha sadel på sig.
 


27:e januari och varningar för snö igen, och det ska bli kallt. Fick inte mycket snö, men det lilla som kom lyser upp.
Första dressyrtävlingen på jättelänge till helgen i Dagstorp men vi väntar,
inte kul att ge sig ut i 7-8 minus och kanske även halka.Lite snö och sol, uppskattat av gänget.Januari gav vårkänning fram till den 25:e januari sedan kom snö och kyla.Februari 2021
Februari börjat med Iskyla, isdygn, inte roligt alls, allt går ut på att köra vatten, vatten och åter vatten. Ska inte ha kolik.3:e februari och fortfarande iskyla, sen solen kommer fram och värmer lite där det är lä för vinden.

Future star!Gryets Peggie RNF 2804 och Gryets Pirellie RNF 2784 är nu kontrollerad och de har inte PSSM1, dvs PSSM1 n/n ej anlagsbärare. Så skönt!


Den 7:e februari och kylan tar en ny nivå, isvindar på 12 m/s från norr, nu handlar allt om vatten, vatten och åter vatten.
 

Snöstorm runt om men inte här, men jag kan se den långt borta i horisonten.Till och med katterna tycker det är för kallt och har flyttat in i sadelkammaren.
Den stackars lilla vårblomman ger inte upp även om den är stelfrusen.Den 11:e februari så kom det ett mail från ASRP att Da Vinci fått sitt RP nr.
RP 197! Nästan ett år efter att han blev visad.
Men bättre sent än aldrig.....
Da Vinci RP 197Den 12:e februari och det är 12-15 minusgrader på nätterna men solen värmer gott på dag. Alla njuter.Den 13:e februari och slangarna har töat, helt underbart fantastiskt.Den 15:e februari så kom hon;
Midnight Star II, Connemara sto född 2008.
E Hagens O'Chief RC 68 ue Hedehusets Chan-Roa DEN 74.
Star har en fantastisk sportkarriär bakom sig.
Visad som 4-åring med 40 poäng exteriört, kvalat och startat ungponnychampionatet i dressyr som 5 åring.
Debuterat MSV B hoppning som 6 åring 2014 och sedan hållt sig på Msv B nivå 2015, 2016, 2017 och avslutat karriären med att starta Msv A hoppning 2019. Bättre än så här kan det nästan inte bli.Den 16:e februari och klass 1 varning för snöstorm. MEN plusgraderna är på gång.
Fruset sen den 25:e januari till den 15:e februari, många år sedan vi haft så kallt i ett streck.Den 17:e februari och det ska väl bli värre innan det blir bättre. Snö i massor blandat med regn och tjäle på det så vattnet kan inte försvinna någonstans.Den 18:e februari och stenfruset och dagen efter har allt töat. Underbart!Den 20:e februari och vi kan använda ridbanan, kladdigt värre men det går. Solen skiner och det är 10 plusgrader.
Så skönt att kunna öppna stalldörrarna igen efter att de varit förslutna med halm och filtar för inte vattnet ska frysa.


Den 21:e februari så åkte Midnight Star II vidare till fodervärd som vill avla Connemara hopp ponnyer.Den 24:e februari blev
Gryets Very Mighty kastrerad.Den 26:e februari och 15 plusgrader i solen, extrema vårkänslor så jag började högtryckstvätta boxarna inför fölningar, det ena ger ju det andra så jag började måla också. Och det får ju bli om kvällar och ibland in på nätterna. Men fint blir det.Den 28:e februari och det tar sig.Hårdare Corona regler i Sverige igen och alla tävlingar även för barn och ungdomar är inställda från 1 mars och utan slutdatum just nu.
Våg 2 av Corona är väl inte slut och nu pratar man om våg 3....Nästan halva Februari innebar ihållande iskyla, ner mot 10 minus om nätterna, nordliga vindar och även isdygn. Den 18 februari vände det och gick från minus 10 till plus 10 och solsken och gav helt fantastiskt väder vindstilla och sol. Många år sedan vi hade nästan 1 månads ihållande minusgrader. Önskade snö men fick ingen, resten av Skåne fick massor.Mars 2021
Den 1:e mars och vårkänslor på hög nivå. Magiska kvällar och jag fortsätter mitt "nattarbete" med att försöka måla färdigt.
Den 2:e mars och nu har min gamla mor fått bägge sina Corona sprutor, skönt, då får man bara hoppas på att vaccinet håller vad det lovar och man inte blir dödssjuk utan bara sjuk om man blir smittad, MEN hon kan ju fortfarande smitta.


Den 4:e mars och
Gryets Very Petite blev veterinärbesiktigad UA och åkte till sitt nya underbara hem.Den 5:e mars och nu är allt inställt x 2, Corona smitta och EHV-1 smitta. Fruktansvärda bilder och filmer som man kan se från Valencia i Spanien. På platsen har det varit runt 700 hästar som tävlat under en längre tid, när smittan blev känd var det runt 150 hästar kvar, resten hade åkt hem eller vidare till andra tävlingsplatser.....
Så nu finns smittan även i Sverige.Den 6:e mars och gödningen är ute på vallen! Check på den.Den 7:e mars och Märta tvättar husvagn och så åkte hon iväg med den, den har varit i vår ägo sedan 1994 så det var lite sorgligt.Kalla nätter, ner mot 5 minus men sol på dagarna som värmer skönt.Den 9:e mars och jag är färdigmålad för denna gången, underbart skönt. Fortsätter med resten när fölningarna är över och det är varmare.
Nu ska bara ny gul fin halm in och sen ska det bäddas och göras i ordning så att stona som ska föla kan komma in på box och bo in sig.Den 15:e mars och trodde på vår och vårvärme, men tji fick jag....
Kallt, och aprilväder, det snöar, haglar, åskskurar med regn varvat med sol...


Roxanne Muwasim har flyttat in i sin box och Gryets Lady Lia är under inridning.Don Dalegro har fått sitt första föl för i år. Grattis Barbro till en fantastisk fin fölunge!Den 22:e mars och fortfarande kallt i vinden men sol!
Vårkänslorna börjar absolut komma.Den 23:e mars så kom svaret från SLU på testerna jag skickat in på Gryets Golden Look
Negativ på både PSSM1 och WFFS. Underbart skönt. Har börjat longera honom och tja han går i sin mors fotspår, det kan man lugnt säga....
Och e
ftersom FS Mr Right är WFFS positiv och finns längre bak i stammen på honom så ville jag säkerställa att han inte var positiv till det. Och när jag ändå skickade in prov på WFFS så tog jag "New Forest" sjukdomen PSSM1 också. Det är inte billigt det här med hingstar....och jag har även bestämt mig för att lägga ut Gryets Very Chic på annons.
Ska fixa lite nya foton mm också innan annonsen kommer ut. Hon är bedårande söt!Den 26:e mars och första mjölkprovet, men kan sova gott ett litet tag till i alla fall.Den 27:e mars och hagarna blev vårfina. Fortfarande inte den där riktiga vårvärmen, och lite mjukt i marken men oj vad fina de blev.


och Oh Fly High åkte hem till Stockholm igen.


April 2021

Den 1:e april så kom Da Vincis livstids betäckningslicens från Svenska Welshföreningen.Den 2:e april och 3 åringarna blev fotograferade.
Först dessa två som är till salu
Gryets Very Mighty

Gryets Very Chic


Gryets Golden Look, 3 år, hingst, denna ska jag absolut lösa hingstlicens på.Den 5:e april och detta årets värsta snöstorm, och ute och körde i sommardäck.....
Från sol och blå himmel, till full snöstorm utan någon sikt överhuvudtaget, till sol och blå himmel igen.Även Birthalarmet är på för
Roxanne Muwasim har vaxdroppar och förstföderska så jag litar inte riktigt på henne.Den 8:e april och den 10:e april.


En av de bästa känslorna är när gödselhögen är tömd, lite sparat så jag har mina fantastiska maskar kvar.Den 11:e april och gräsklipparsäsongen har börjat. Men också klass 1 varning för snöstorm....
Fortfarande kallt även om solen kommer fram och värmer till lite då och då.
Fick ingen direkt snöstorm, bara massor av blandad kompott som regn, hagel, snöflingor.Den 12:e april och den 13:e april, nu börjar det hända saker.Den 13:e april och
Roxanne Muwasim visade tydligt att nu är det snart dags.Den 14:e april fick
Roxanne Muwasim & Don Dalegro, ett stoföl på dygn 341, döpt till Gryets My Muwasim

Fölmys!!Den 16:e april blev både Gryets Very Mighty &
Gryets Very Chic tingade.Den 18:e april och årets första svalor har kommit.
Dock kan jag inte hitta något nytt skatbo i år, hm... får leta, vill ha indikation på hur sommaren ska bli.Första kollen på Gryets Peggie RNF 2804.Den 19:e april och det är fortfarande kallt om nätterna, dock värmer solen upp på eftermiddagarna så det blir riktigt varmt, 20 plus.
Täcke på, täcke av, täcke på, täcke av.....Den 21:e april och hagel, snö, storm och åska
 


Den 22:e april, klass 1 varning för storm....tja det blåste lite och nordväst, iskallt.Den 24:e april och fortfarande nordvästliga hårda isvindar, frost om nätterna.Mor och son, han är gladare för henne än vad hon är för honom....


Gryets Peggie RNF 2804, det närmar sig.


Pysslar lite med 3 åringarna, badar, lasttränar mm
 


Gårdsvakter och stallhjälpare, alltid välkommet sällskapDen 25:e april och tog ett prov vid lunch, nu är det nära.


lite oro i boxen, gick ut vid 21.00 och fick detta provet.och 21:50 så fick Gryets Peggie RNF 2804 och Very Fair ett stoföl på dygn 340, döpt till
Gryets Very Posh
 


Den 26:e april
Hamiltons Piece of Cake, första bilden kl 06.00 och andra kl 10.00, ingen vit mjölk änDen 26:e april blev både Gryets Very Mighty &
Gryets Very Chic besiktigade UA.


Fortfarande ingen vit mjölkDen 27:e april så kom Ida Maria och hämtade Gryets Very Mighty &
Gryets Very ChicDen 28 april fick
Hamiltons Piece of Cake & Don Dalegro ett stoföl på dygn 338, döpt till Gryets Golden CrumbleFörsta testet på Hazelberg's Marit RNF 259-S


Den 30:e april Hazelberg's Marit RNF 259-S och så små söta kycklingar, hoppas där är några hönor bland dem.Maj 2021
1:a maj och fortfarande kallt, men alla blommor står länge och fint.


1:e maj på Hazelberg's Marit RNF 259-S


Har börjat vänja in alla vid gräs, denna grabben tycker brudarna är bättre än gräset....


Frigg är nog fullvuxen nu, skulle tippa på 45 kg muskler.Den 2:e maj och nu kan det inte vara långt borta på Hazelberg's Marit RNF 259-SDen 3 maj fick Hazelberg's Marit RNF 259-S
& Don Dalegro ett hingstföl på dygn 338, döpt till Gryets Golden DimeDen 5:e maj, efter att ha varit torrt nästan för torrt en längre tid så regnade det och regnade, över 20 mm på en dag.
Nu kommer det att växa....


Den 9:e maj och nu kommer värmen, från minusgrader och vinterkläder till sommarvärme.Den 11:e maj och sista etappen i att måla stallen börjar, ska bli så skönt att ha allt nymålat och fint.23:e maj, regn, hagel, åska.Den 25:e maj och det regnade lite till, den årliga plaståtervinningen också.Den 27:e maj, det är så grönt och vackert just nu.
Den 29:e maj och släpen blev sommarfin, lite varmt och soligt så det gäller att passa på.En kall, regnig och blöt maj månad, lite april väder över denna månad. Vinterkläderna är framme än men man kan varva dem med vår kläder.
Allt växer otroligt mycket, underbart!Juni 2021
1:a juni och nu lättar man på restriktionerna och alla får lov att tävla igen under kontrollerade former.

Gryets Golden Look, har nu fått sin hingstlicens i Welsh!Den 4:e juni och jag släppte ihop Marit och Kakan, de är bästa vänner.Den 5:e juni och vallen blev huggen, tror det är den tidigaste huggning jag gjort genom tiderna, har alltid huggt kring midsommar. Men nu ska det bli varmt och torrt så det är lika bra, det kommer bli rekordskörd och det gäller att vara rädd om den.Den 9:e juni så var det tid för plastning, blev nattarbete, pressen kom vid 20.30 och jag hade tagit hem alla balerna vid 01.00 på natten.
Kallt som bara den på natten, fick bli vinterkläder på.
Den 12:e juni gick vi över till småbaler hö. Full storm och kallt, nog den kallade hökörningen jag varit med om i mitt liv.

Den 13:e juni så fortsatte vi.... lite skulle in på loftet och lite upp på vagnar.Mitten på juni och inget dräktigt, alldeles för kall vår. Knappt någon riktig brunst på något, några brunstar med så kort brunst att man inte hinner med, vissa brunstar i flera veckor i streck utan någon egentlig mening. Jag är oerhört glad för att jag valt att inte ta några utomstående ston i år. Det hade nog knäckt mig om jag skulle gå och kolla ston dag ut och dag in, been there done that med Priory Dallas för många år sedan.

Jag har också bestämt mig för att behålla Gryets Golden Crumble och
Gryets Very Posh
Måste bli bättre på att fotografera....Juli 2021Augusti 2021September 2021Oktober 2021
November 2021
December 2021


 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

                                                      Look's Like An Angel och Emelie; SM Guld dressyr 2019