Meritförteckning över ponnyer från Stuteri Gryet:
Dubbelutmärkelse 3 års test, Dubbelutmärkelse kvalitetstävlan 4 åringar, Guldbelönade ston, Diplomsto, RES BIS, Riksfinalvinnare 3 åringar hoppning, Riksfinalvinnare 3 åring gångarter, Riksfinalist 3 åringar, Riksfinalist 4 åringar, Ungponnychampionatvinnare dressyr 5 åringar, Ungponnychampionatvinnare dressyr 6 åring, Ungponnychampionat finalist hoppning 6 åring, Ungponny SM hoppning finalist 6 åring, Ungponny SM dressyr finalist 4 år, Ungponny SM dressyr finalist 5 år, Ungponny SM dressyr finalist 6 åring, Ungponny SM dressyr Brons 4 åring, Ungponny SM dressyr Silver 4 åring, Ungponny SM dressyr Silver 6 åring, New Forest Mästare i Fälttävlan, New Forest Mästare i dressyr, SM Guld i Fälttävlan Lag, 3 SM kvalade dressyr, 6 FEI ponnyer i dressyr, SM Guld dressyr, SM Brons Dressyr. 2 x SM Brons i Dressyr Lag. Diplom från Svenska New Forestföreningen för uppfödning av 2 av Sveriges bästa New Forest ponny i dressyr.
                                                            2020 startar upp och jag är fortfarande chockad över framgångarna 2019!

Det slår mig att någonstans där för många år sedan så har jag gjort rätt val av ston och hingstar (och flera gånger i flera år....)


Fjoråret i korthet

2019 var ett rätt galet år på alla plan minst sagt, men vilka prestationer ponnyerna och piloterna gjorde, helt underbart.
2018 åkte vi till SM i dressyr med 3 ponnyer, trodde det var maxat men i år blev det 4:a!! eller rättare sagt 5 st med Gryets Pontiac.
SM GULD Emelie och Look's Like an Angel
SM SILVER Emelie och Gryets Fair Play, men bästa c-ponny i Ungponny SM
SM BRONS Ida och Gryets Pontiac
Gryets Elliot Hawk 4:e placerad, men bästa C-ponny i Ungponny SM
Gryets Power gick till A final och blev 15:e placerad

SM GULD till Emelie och Look's Like An Angel,
Emelie var så otroligt värd detta.

    


SM BRONS till Ida och Gryets Pontiac
De är också helt fantastiska, SM BRONS!! Vilket ekipage!


Gryets Fair Play 4 år, och Emelie Silvermedalj Ungponny SM,
bästa C ponny!!Gryets Elliot Hawk 6 år, och Emelie 4:e placerad på Ungponny SM i dressyr
bästa C ponny!!
 


Gryets Power gick till A-final och slutade som 15:e placerad i hela Sverige bland Sveriges bästa D-ponnyer!!Don Dalegro fick sina två första föl, och så vackra och så korrekta, mer än nöjd, bägge såldaIda, Ida, Ida, helt galet, hon tog Gryets Pontiac till SM i dressyr blev totalt 3:a och fick brons,
de blev New Forest mästare i Dressyr, och sedan tog de Lag SM Guld i Fälttävlan och sen Lag SM Brons i dressyr.
Hon fick även rida Clinic på Flyinge för Kyra Kyrklund, Stort!!Totalt en 2:a placering för Emelie och Gryets Elliot Hawk på Ungponny Championatet för 6 åringar.
 


Mitt avelssto
Hamiltons Piece of Cakes syster, Hamiltons I did It My Way tog SM Guld i dressyr med Mai på ryggenNellie och Look's Like An Angel mönstrade till landslaget och kom in i C truppen!
 


Torns RF gick obesegrat igenom Div 1 allsvenskan och kvalade till Elitserien, och blev 3:e placerade i Lag SM i dressyr och fick BRONS medalj!!
I laget ingick Mai Stensson/Hamiltons I did it My Way, Stella Hoff/Champ of Dance P, Ida Nilsson/Gryets Pontiac, Emelie Westall Lundqvist/Look's Like an Angel samt Nellie Hoff/Fredriksdals Tulpan.Frigg flyttade in som ny vakthund och Zira blev änglahund.


Älskar dessa, de är helt underbara alla 4:a!Så stolt så stolt, och glad, vilka ponnyer och vilka piloter. Tackar bockar och bugar till dessa fantastiska tjejer, Tack tjejer!!

Och mycket, mycket mer, som går att läsa här hänt 2019Januari 2020
Januari startar upp med 2-5 plusgrader, ibland lite sol, ibland halv storm, ibland lite regn, och det bästa, ibland lite vårkänning.

Just nu har jag inga mål för 2020 för jag har inte hämtat mig från 2019 än, det är mest som Frigg, massor av vilande.Den 12:e januari och jag har simhud mellan tårna, för jäklar vad det kan regna, 15-20 millimeter var och varannan dag. Inte kul alls, allt är blött och lerigt, 3 ombyte per kväll och 6 par vantar för att hålla mig torr.

Men ingen kan anklaga mig för att min gödelplatta läcker, den har en halv meter vatten stående nu och det är höga gummistövlar om man ska rulla ut något i den. Gödselmaskarna är helt fantastiska, de jobbar riktigt bra.Är även oerhört tacksam för mina skjul, när det regnar och blåser så vet jag att de står torrt om de vill.Full fart i ponnyverkstaden!Och när det regnar, blåser och man inte kan vara ute mer än nödvändigt då faller jag tillbaks på dessa böcker, tål att läsas om och om igen.Den 13:e januari och nya höns är inköpta, tyvärr så har jag ett visst svinn. Stänger in dem på natten men de går i hönsgården på dagen.
Jag har stor hönsgård med massor av buskar, högt staket runt om och det är även nergrävt en bit men trots det så försvinner en och annan, tror det är både räv och vråk som är hungriga.Den 23:e januari och vi var och fick mätt
Don Dalegro till 143 cm
Look's Like an Angel till 137 cm slutmätt
Leuns Velds Danique till 148 cm slutmättDen 25:e januari och man kan känna våren i luften, underbara kvällar när det inte blåser och regnar.

Julia och Gryets Power tränar på, även Ida och DalegroDen 30:e januari och alla vårblommor är uppe och jättefina.
Även om det regnar massor varje dag så är det 6-8 plusgrader, så allt växer och knoppas.


Kvällspromenad och en tur till ridhuset för lite löshoppning, rallyräkan tycker det är jättekul.
Februari 2020
Februari börjar som Januari slutar 6-8 plusgrader och regn,Som vanligt i Januari/Februari så duggar smittorna tätt, i år är det även något förkylningsvirus som går runt, runt.
Lånade ut släpen till världens bästa granne och fick hem den högtryckstvättad både utvändigt och invändig.
Det är omtanke det!Den 2:e februari lastade jag och Ida Don Dalegro och åkte på öppen bana. Den grabben är så jäkla bra i huvudet.
Lastade honom för första gången tillsammans med Guldlock och åkte och mätte, han traskade på utan problem.
Denna gången lastade vi honom själv och han åkte helt utan problem.
Badad och knoppad och han såg ut som en liten köttbulle, men rätt söt ändå...Den 8:e februari och vi väntar in årets första storm. Ska komma in med 25 m/s sydlig vind, jätteskumt, det brukar vara västliga stormar.


Stormen Ciara kom och gick över natten, inte så farligt upp mot 25 m/s och inga större stormskador än ett litet staket som vält.


Något som också kom var en liten lätt tankvärk som under veckan har utvecklat sig till enorma smärtor, helt utslagen, akuten besök, och ett par kilo lättare.


Den 10:e februari och Don Dalegro blev röntgad för Svensk Ridponnys avelsvärdering och enligt min veterinär såg plåtarna helt okej ut, så nu är han officiellt anmäld till avelsvärderingen, han kommer inte att vara så klar som jag vill han ska vara, för vi ligger extremt mycket efter i hoppningen.


Den 15:e februari och fortfarande sjuk av tanden, men man mår alltid bättre av att shoppa.
Så välkommen hem till oss, Roxanne Muwasim, sto född 2011, 145 cm stor, Knabbstruper - Fullblods korsning.
Hon är bara helt bedårande vacker. Googla gärna henne, hon hoppar hus!Den 16:e februari och ny storm på ingång, egentligen Pay and Jump men 23 m/s då lastar jag inte.
Men vi fryser i alla fall inte, 9 grader varmt, vi håller bara på att blåsa bort och även regna bort.


Den 28:e februari kom katalogen med tidschema och anmälda hingstar, så kul.Den 29:e februari och äntligen kunde vi lasta och åka iväg och hoppa.
Skottdagen bjuder även på en kort men intensiv storm i natt, 23 m/s...Februari regnar och blåser bort. En storm i veckan med klass 1 varning, men varmt, vill ha sol och torra vindar nu.
Och tanden/inflammationen vill inte ge med sig, fortfarande är läppen och käken på högersidan lite lätt bedövad.

Mars 2020

Den här sköna bönan Leuns Veld's Danique söker ny ryttare, hittar jag inte vad jag söker så tar jag hem henne antingen för att rida själv eller sätta i avel.
Hon är ju helt fantastisk och har fantastisk stam så det gör inte ont överhuvudtaget att ha henne hemma, vi får se vad som händer.Den 3:e mars och Ida tog med Don Dalegro på hans livs första hoppträning, han skötte sig verkligen väl.Den 8:e mars och värme, sol och fina vårblommor! Älskar ljuset och värmenDen 12:e mars kom stormen Laura in över oss, klass 2 varningar upp mot 30 m/s, det som var skönt var att stormen kom när det var ljust så hästarna på ena sidan kunde vara ute ändå. Staket och hängrännor lite lätt skadade... men det torkade upp i marken med den vinden!
 


Gick av en händelse in på Svenska Newforest föreningen facebook sida och fick se något jättekul.

Både Gryets Power och Gryets Pontiac har diplom att hämta från Svenska New Forestföreningen för deras framgångar på tävlingsbanorna 2019.

Då har man fött upp 2 av Sveriges bästa New Forest ponny också och bägge är efter Priory Dallas RNF 122!!
Tack Emelie och Ida!!

Att läsa på Svenska New Forest föreningen facebook sida;
Diplom till New Forestuppfödare!
Sedan 2015 har SNF delat ut diplom till uppfödare av NF-ponnyer enligt följande:
De tre bästa svenskfödda New Forest-ponnyerna i respektive kategori och disciplin. Dock bland de 100 bästa totalt.
Vid Årsmötet på Grevagården den 21 mars 2020, kommer vi att dela ut diplomen. Och vi hoppas givetvis att så många uppfödare som möjligt är på plats och kan ta emot sitt diplom!

Följande ponnyer/uppfödare tilldelas diplom för tävlingsåret 2019:
DRESSYR
Kat C
1. Gryets Pontiac uppf: Helen Johansson, Kävlinge
Kat D
2. Gryets Power uppf; Helen Johansson, Kävlinge

check

Den 14:e mars och gödningen är klar för denna våren, nu kan det regna igen!Den 15:e mars och vi har drabbats av Corona virus, började för någon vecka sedan och har eskalerat till en pandemi.
Hela världen är nedstängt på något sätt, länder runt om i världen stänger gränserna, skolor, restauranger mm.
I Sverige så gör vi inte så mycket, tvätta händerna och inga folksamlingar över 500 personer.
Man testar inte fler människor nu så ingen vet hur många som är sjuka.
Regeringen lägger över ansvaret på egen ansvar, är du sjuk bli hemma samt på företagen, sätt era egna regler.
Min arbetsplats har gått ut med restriktioner till oss anställda.

Skulle varit Div 1 för Julia men jag är glad för att hon valde att hoppa över den tävlingen.

Jag kan inte bestämma mig för vad jag tycker om det här viruset, övriga världen stänger ner och Sveriges regering tycker a det är inte så farligt.
Men min magkänsla är inte bra, så

jag kommer med största sannolikhet inte att åka till Avelsvärderingen med Don Dalegro.
Jag har betalat massor av pengar för röntgen, som gäller i 6 månader & anmälningsavgift men det är bara en avelsvärdering....., tänk om jag kommer hem med smitta och smittar min mor och hon inte klarar smittan, jag skulle aldrig förlåta mig själv.

Vissa föreningar ställer in tävlingar men vissa kör på. Hästfolk är konstiga, får en häst kvarka eller abortvirus blir alla hysteriska, avspärrade/inspärrade och ska provtagas och provtagas i flera veckor, med Corona så kan människor dö, alla bara rycker på axlarna och fortsätter tävla.
Det handlar kanske om 2 veckor som man kan ta det lite lugnt och avvakta.

Och Svenska Welsh kom med ett glädjande besked, de ställer in. Tack för att Ni är så kloka.Den 17:e mars och då kom mailet från ASRP att bruksprovet var inställt, Tack för det!
Jag hade redan bestämt mig att jag skulle stryka Don Dalegro för Corona pandemin utvecklas dag för dag och hela världen har stängt ner ännu mer.Den 20:e mars och något jättegulligt. Gryets Don Diego hamnade på hippson.se tillsammans med sina kompisar när de försöker sätta grimman på honom.


Den 23:e mars, fortfarande lite vått och kladdigt i marken, dock har det inte regnat på 2 veckor så det torkar upp jättefort nu.Det torkar i marken nu, det är så volvon klarar att dra ut 500 kg halm till ligghallen!Den 27:e mars kom beslutet att alla tävlingar är inställda till den 31:e maj.
Den 28:e mars och det har varit helt regnfritt nu i 2 veckor med sol på dagarna så marken har torkat upp bra.
Så hagarna blev vårfina och i sådda.


Den 29:e mars, sol och lite lite värme på dagen och frost och snö på natten.

Emelie fick lite vårkänslorDen 31:e mars så lastade Emelie och jag Don Dalegro och åkte in till Malmö för fotografering. 2 fotografer har hört av sig och vill fotta honom.
Emelie hade gjort honom så fin!
Tog med min kamera och passade på att ta lite bilder jag också. Wow så snygg han var.


Tänk vad mycket roligt man får uppleva tillsammans med dessa hästar.


Väntar på bilder från fotograferna men jag fick själv 2 riktigt fina med min kamera.Halva mars höll vi på att regna bort precis som de tidigare månaderna detta året (och hela vintern med för den delen).
Andra halvan så blev det helt torrt, ibland med isvindar från norr och ibland med sol och varma vindar från söder.April 2020
Gräsklippar säsongen har börjat, Elliot och Pride är duktiga.
Skatorna är färdigbyggda och de bygger högt men inte i högsta trädet.Den 4:e april och gick en runda med kameran, luffsiga och tuffsiga för vinterpälsen är kvar än.
3 åringarna som är till salu
Gryets Very Cool                                                           
Gryets Very Petite


Gryets Very Magical 9 månader, också till salu


Gryets Pride, 5 år till salu, snälla, glada Pride, film finns som kan skickas via whatsapp.


 


Den 5:e april och varmt! Härligt, täckena åkte av, det ska bli varm, hyffsat vindstilla och soligt nu rätt många dagar, dock ner mot nollan om nätterna.Den 7:e april och Ida har tagit med
Don Dalegro på hoppträning i Stävie, de är så duktiga, han fattar fort.
Och det är verkligen skillnad på hoppträning och hoppträning, denna hoppträningen är verkligen en hoppträning med en riktig hoppträningare, så roligt att se.Frigg växer och växer, 8 månader och över 40 kg, hon är så mysig.Den 10:e april och denna påsken blir inte som vanligt, vanligt är ju Hästhagens påsktävlingar. Men vädret är ljuvligt, stona börjar brunsta.
Leuns Veld's Danique har flyttat till ny fodervärd på prov, vi hoppas att de klickar.
Tack Anna och Martha för dessa åren, Ni har varit underbara med Danique.
Den 11:e april och Ida lastade Don Dalegro för att titta på en dressyrbana, Stävie hade öppen dressyrbana.
Så duktig grabb, han tittade inte på något.Den 12:e april och Julia åkte på Pay and Ride med Gryets Power, debut i LA och det gick alldeles strålande
Värmerekord på eftermiddagen, bilen visade 22 grader!


Den 13:e april och storm! Nordvästliga vindar, 20 m/s fy vad kallt.


Den 14:e april och man vaknade upp till minusgrader och vitt av snö på backen.


Halva april har gått och det är isvindar från norr och det är iskallt fortfarande, vinterkläder fram igen men solen tittar fram på dagen och det blir sommarvarmt.
Corona viruset ställer fortfarande till det, Stockholm har värst och de som säger sig veta påstår att vi i Skåne ska få vår våg om några veckor.
Obehagligt, riktigt obehagligt.

Gryets Golden Cookie och Gryets Very Magical, 1 år i årDen 19:e april var det hingstvisning för ASRP:s hingstar som inte fått dispens för årets betäckningssäsong.
Eftersom man röntgat och betalat en massa så bestämde jag mig för att köra dit och få en fingervisning om de vill ha in Dalegro i deras avel eller jag behåller honom enbart i welsh. Vi skulle även ha med oss Marias Very Fair, han skulle upp som prestationshingst.

Jag slänger inte "bra att ha saker", så in i garaget och leta upp hingstväggen! Märta och jag fick dit den!
Han som är far till många av barnen här Very Fair, fick fantastiska 49 poäng och blev godkänd, Grattis Maria!
Ja det skulle han ju bli, finns ingen som är så meriterad som honom. Han har ju vunnit det mesta som går att vinna.

Min Mr Handsome
Don Dalegro blev inte godkänd, får se vad det var för fel på honom när jag får hem pappert.
Hade det varit ett vanligt bruksprov så kunde han kompenserat exteriören med att bli special begåvning dvs gjort ett bra test i hoppningen eller gångartsprovet.

Han är friröntgad enl ASRP:s krav och ska han upp igen så måste de nog röntgas igen och allt kostar hur mycket pengar som helst bara för att åka dit. Så mycket pengar finns det inte i ponnyaveln.

Kul hade vi i alla fall. Tack Emelie och Märta för hjälpen!!Den 20:e april och på något sätt i Coronas tecken så har man fått en annan livskvalité.
Jobbar hemifrån och stressen av att alltid vara på väg någonstans, alltid ha en klocka att passa har försvunnit.
Öppnar dörren och andas. Så länge man inte är drabbad av Corona på något sätt så är detta underbart.


Fortfarande torrt, varmt på dagen och kallt på natten, snart så behöver vi lite regn.Den 20:e april och första stoet kom till
Don Dalegro! Härligt.


Den 22:e april och Gryets Very Magical blev såld, lille plutten, men han kommer att få ett superbra hem, med kunniga ägare.Har fått foto från fotograferna på
Don Dalegro, denna bilden är absolut helt fantastisk
Fotograf ArdeafotoDen 23:e april och årets första svalor har kommit, i år är de tidiga.Den 24:e april kom beskedet att tävlingarna ska starta upp igen, hur är det ingen som vet, fortfarande en gräns på max 50 personer på en och samma plats, och tydligen är det bara barn upp till 18 år som får tävla.


                  Gryets Very Mighty 2 år                     &               Gryets Golden Look 2 år.
 


Den 26:e april och det var öppen bana på Torns, duktiga ponnysar och duktiga ryttare!Den 27:e och Gryets Very Magical åkte till sitt nya hem.Den 29:e april och Emelie med Don Dalegro och Julia med Gryets Power skulle ut och träna terräng. Bästa Ingela till tränare.
Första träningen för Julia och även Dalegro, De var så duktiga! Men fy vad det var kallt. Bilderna blev inte så bra heller, mest suddigt i skogen.
Slutet av April, och vi ska få lite regn, underbart, för det är verkligen torrt nu. Sommarvärmen som vi haft verkar till att vara över, så nu är det fram med mössan igen känns det som.Nu har vi fått varg också i närområdet, känns som 2 stycken som rör sig häromkring, observationer så nära som Norrviding, inte alls kul, ibland förirrar de sig ner hit till Skåne men vandar upp igen, dessa 2 har varit här nu i ca 3 veckor, rör sig Kågeröd, Norrvidinge, Billinge, dvs runt runt runt. Observationerna är så täta så det måste vara 2 stycken, för den kan inte vara på 2 ställe samtidigt.


Maj 2020
Maj börjar med regn, och värme, ingen sommarvärme utan mer normal vår värme.

Den 2:e maj och det var betes släpp för 2 års hingstarna, Gryets Very Mighty & Gryets Golden Look.Den 3:e maj och det var betes släpp för 2 års stona, Gryets Very Chic & Gryets Very Beloved


Det var även tid för Gryets Golden Cookie att flytta hem till sitt nya hem.Den 4:e maj blev det meterologisk sommar.


Den 5:e maj och Roxanne Muwasim är jättebrunstig. Och det är inga tävlingar för
Don Dalegro pga Corona (Ida är ju över 18 år) så vi släppte ihop dem.
Skönt för honom att gå med en fru.


Det är vackert nu!Den 8:e maj så blev första betäckta stoet av
Don Dalegro konstaterat dräktigt, så skönt, 1 språng bara!Den 9:e maj kom beskedet att ponny SM i dressyr flyttas till vecka 44, och det kommer bli en hel vecka med alla finaler.
Om inte Corona ändrar sig vill säga.Den 9 och 10:e maj så var det Pay and ride i Stävie, så välordnat och så väl genomtänkt.
Den 11:e maj och vinden vände till Nord och Nordväst, fy vad kallt, fram med mössa och vinter kläder igen, frost om nätterna.
Jag vill ha regn inte vinter! Dock sol ändå.
Det var även den vanliga plaståtervinnings återlämningen.Den 12:e maj och jag fick lite regn, men fy vad kallt det är. Dalegro och Prickan njuter i sitt skjul.Den 13:e maj och det kom besked på att Ungponnychampionatet ställs in.
Det var även Terrängträning igen men jag kunde inte vara med. Istället hade jag koll av
Hazelberg's Marit RNF 259-S och Hamiltons Piece of Cake för jag tycker de brunstar. Och det visade sig att nej de är inte dräktiga.
Jag är egentligen inte så förvånad för det var bara fokus på att Emelie skulle kvala till SM och vi missade brunster både hit och dit. Pride Mandy B fölade sent så henne betäckte jag inte ens om. Och jag dräktighetsundersökte inte Marit och Kakan heller.
Så inga föl i år, det kostar lite att ligga på topp om man säger så....Den 14:e maj och frost....
Den 15:e maj kom nya kvalregler till SM, men det är fortfarande inte öppet mer än för ryttare upp till 18 år, och det är ju folkhälsomyndigheten som satt den åldersgränsen.Den 16:e maj och fy vad det kan blåsa och vara kallt, 21 m/s nordväst vindar. Men lite regn och det tackar vi inte nej till.
Gryets Very Cool blev såld, fina Curre, han kan bli precis hur bra som helst och jag hoppas han visar det.Den 17:e maj och världens bästa familjen Hoff tog Gryets Very Cool med upp till Kristianstad för mellanlandning och sedan vidare färd upp till StockholmDen 18:e maj och han är på plats, världens finaste vy har han absolut fått.


Ser lovande ut på regn fronten, bara det inte blåser!Den 19:e maj och jag körde och hämtade kungen, dvs Very Fair, Gryets Peggie RNF 2804 brunstar och jag vill ha en Gryets Fair Play till.
Tack Maria, Maja och Fredrika för lånet av honom.Den 22:e maj och vi hade boka Tågarps terrängbana för att hoppa lite terränghinder, vi hade så kul, Evelina, Julia, Ida och Emelie.


Den 30 maj och vi tränar på och alla egna ston är betäckta. Lite vila för
Don Dalegro nu från ridningen.
Tävlingarna öppnar upp för barn upp till 18 år och även kom det besked om att 18 år och äldre ska få lov att tävla.


Juni 2020

Den 2:e juni och Gryets Fair Play blev såld, min bästa uppfödning. Men förhoppningvis är Peggie dräktig med en ny "Pluto".
Samtidigt så levererades min nya ponny
Så vi säger
Välkommen till den Tyske Ridponny hingsten Da Vinci
Kort om honom (mer finns snart på hans egen sida);

Da Vinci är en Tysk ridponnyhingst.
Godkänd i Tyskland som Premiehingst.
Fullgjort 30 dagars bruksprov i Tyskland.
Internationell FEI dressyrponny.
Född 2004, 148 cm.
E Fs Don't Worry ue Ramagun
Stolinjen går tillbaks till Bönningerstoet Dorina.

Da Vinci har tillbringat åren 2008-2013 i Tyskland med att tävla upp till nationell FEI nivå.
Sen har han 2014 till 2019 ingått i både Danska och Svenska dressyrlandslaget.
Han har ingått i NM lag samt har internationella & Individuella placeringar med
bla ett NM silver, Lag Guld samt Lag Silver.

Da Vincis tävlingskarriär på hög nivå i minst 10 år samt hans fantastiska stam efter
den legendariske Fs Don't Worry påvisar att han har allt, hållbarhet, ridbarhet samt stammen.


Jag är så otroligt glad och stolt över att få ha denna grabben i stallet, tänk vilken möjlighet för tjejerna som rider här att få sitta på en sådan läromästare. Han har ju hur mycket som helst att berätta för oss och lära ut till oss.


Den 3:e juni och räven var på besök, satans jä--- rävj----, dödat och skadat i princip allt som kom i hans väg i hönsgården, endast 2 hönor klarade sig....Den 6 & 7 juni så började tävlingarna igen för de upp till 18 år, Både Julia och Stella var ute och kände på tävlingsmiljön och var de är träningsmässigt.
Julia debuterade LA:1 med Gryets Elliot Hawk och Stella tog sina 2 kval i LAP:1 så hon är klar för FEI med Look's Like an Angel


Den 7:e juni som flyttade de här små liven in, Annelie, Julia och Linda såg till så att både kycklingar, tuppar och höns flyttade in igen. Martin kom och förstärkte hönsgården, Tack alla, Ni är underbara!


Denna ponny, Gryets Lady Lia, hon är så söt, och glad.Den 13 & 14:e juni, tävling igen hos Trolleholms RF för Julia med Gryets Elliot Hawk i LA och denna gången blev det debut för Stella och Look's Like an Angel i FEI Lagprogram. Så duktiga alla 4:a, inga stora missar, absolut godkända resultat och hem och träna på tävlingskänslan.


Den 14:e juni och Very Fair fick snällt ställa upp och bli exteriörfotograferad, riktigt snygg!Den 15:e juni och världens bästa Karl högg vallen, högsommarvärme så detta kommer att torka fort.Den 15:e juni hade vi även Ultraljud på de betäckta och än så länge 4 dräktiga.
Roxanne Muwasim & Don Dalegro, betäckt 8/5-20, 325 dygn den 29/3-21


Gryets Peggie RNF 2804 & Very Fair, betäckt 18/5-20, 325 dygn den 8/4-21


Hamiltons Piece of Cake & Don Dalegro, betäckt 26/5-20, 325 dygn den 16/4-21


Hazelberg's Marit RNF 259-S &
Don Dalegro, betäckt 29/5-20, 325 dygn den 20/4-21Den 17:e juni och allt är pressat och klart, även småbalar är inne. Det är verkligen livet att stå på en vagn och lava balar, underbart.


Nu ska bara gödningen ut för en andra skörd, midsommarhelgen närmar sig och då kommer regnet också! Allt är som vanligt på den fronten i alla fall.


Midsommar helgen swishade förbi, går med ston och kollar brunster, mockar boxar, tvättade stallet utvändigt, var och pratade med pappa en liten stund.
Den 25:e juni och extrem värme, fy och det ska vara ett par dagar. Tjejerna är duktiga och tränar på i värmen, själv håller jag på att avlida.Den 29:e juni och Amigo Vibe fick ett jättefint hingstföl e
Don Dalegro, Grattis!!

Juli 2020
Juli ska börja svalare och ostadigt, skönt, gräset behöver regn och jag vill ha det lite svalare vädret.

Da Vinci har fått några ston och det är jättekul, han kom ju sent i avel, och otroligt synd att jag betäckt alla mina egna redan....Den 10:e juli och debut för Ida och
Don Dalegro på dressyrbanan. Första 4 års ungponnykval för dessa bägge och fantastiskt fint resultat.
77,4%, 8,5 på traven!! Högst bedömd på traven av alla 4 åringar, dock tog bensinen slut när de kom till galoppen så det blev inte högt alls där, men nu vet vi vad vi ska jobba med och förbättra.Den 11:e juli tog vi
Leuns Veld's Danique och Gryets Pride och åkte på öppen hoppbana hos Eva Sunnanväder. Allt för att alla skulle komma ut på lite kul och miljöträning.


Den 12:e juli och vi körde med
Hamiltons Piece of Cake & Hazelberg's Marit RNF 259-S till ett fantastiskt bete, så fint och massor med mat.Och det är även hög tid att förbättra och förnya vårt förbrukningsmaterial på ridbanan, dvs bommar och hinderstöd. Blir alltid så snyggt när det är färdigt.Den 13:e juli och
Roxanne Muwasim & Gryets Peggie RNF 2804 åkte på bete, underbart fint även där.Den 15:e juli och Ida tog ut
Don Dalegro på lite äventyr. Spännande!


Halva juli har gått och det är lagom hästväder lite regn och lite sol, alla njuter och gräset växer.

Målning pågår när det inte regnar. Blir superfint!Städar och röjer i mors och pappas hus, hittar lite gammalt kul.
Jag och Tartuff, i vår hoppkarriär, Tartuff var efter Maraton - Excellens född 1981, vi startade 130 hoppning tillsammans innan jag tyckte det blev lite väl högt och lite väl brett och Fredrik Linell fick ta över Tartuffs hoppkarriär, jag sålde aldrig honom, han var en fantastisk häst på många sätt.Da Vinci och Very Fair, kunde stå bredvid varandra i stallet utan problem.
I bland måste man bara stanna upp och andas och titta sig omkring, gud vilka ponnyer jag har i stallet!Juli månad var den kallaste på många år och jag bara njöt av det.Augusti 2020
1:e augusti och andra 4 årskvalet för
Ida och Don Dalegro på Ribban, det är alltid skakigt att åka med ungponnyer till Ribban, men de bägge skötte sig.
Andra kvalet klart och fina 76,2%.
 


Det tränas och tävlas och är full fart i stallet, mycket spännande som pågår!Den 4:e augusti och Frigg fyller 1 år, underbara mysiga lilla Frigg.Den 8:e augusti och värmebölja igen! Jag som varit så glad för lagom temperatur men nu for tempen upp till 35 grader i skuggan, bara att genomlida eländet, men det var tävling i Dagstorp.
Ida och Don Dalegro var anmälda på lördagen för jag visste inte om de skulle få ett kval på Ribban och anmälan till Dagstorp gick ut innan Ribban, men det var kl 09.00 på morgonen och då hade det inte hunnit bli så varmt
Fina siffror även denna gången, och slutade på 80,6%!!! Shit grabben kan röra sig, det har han papper på nu och Ida var så himla duktig.Den 12:e augusti och vi har fått ett tröskat fält att rida på!Den 15:e augusti och jag och Annelie satte oss i deras fina hästlastbil och åkte uppåt i landet mot Stall Rånäs.
Med oss hade vi lastat Leuns Veld's Danique, som verkligen åkte kungligt.
Framme på kvällen och där var så fint, allt var grönt och massor av bete och alldeles upp till en sjö.

Den 16:e augusti så lastade vi EG Mary Douglas och åkte hemåt igen.
Tack Annelie för en oerhört kul resa och att du åkte med och att jag fick lov att låna Er fina lastbil.EG Mary Douglas har absolut allt jag kan önska mig, är så oerhört tacksam att jag fått köpa henne!
Hon är efter FS Don't Worry och jag är barnsligt förtjust i FS Don't worry avkommor, hon blev ju nr 4 i samlingen :-)
finns inget bättre enl mig och sen gör det ju sitt till att hon har Fs Cocky Dundee som morfarsfar, denna har jag letat länge efter, en dröm att få in även honom i avelstona.
Han finns ju i Champion de Luxe men honom vill jag inte blanda in i mina uppfödningar/ston, då jag känner att han ger lite för mycket i huvudet på ponnyerna.
Sen är ju även Fs Cocky Dundee far till Chayenne som är mor till FS Mr President och han han är ju far till min Gryets Golden Look.
Och som mormorsfar har hon Derano B.
Och sen är Mary vacker också, Rödblack, har den där färgen i manen av ljust och mörkt och viltstrecken på benen, åh hon har verkligen det mesta.
Den 17:e augusti och nu är allt torrt, hårt och helt avbränt, grässtråna på vallen är på väg att vända neråt i marken igen.Den 18:e augusti och värmeböljan och torkan är över för denna gången, äntligen REGN!Den 20:e augusti och snart är mors hus ute på försäljning, hon orkar inte med allt vad det innebär med ett hus och jag orkar inte hålla en gård och en stor villa i skick, så de senaste månaderna har det packats, slängts, sorterats osv så fort det har funnits tillfälle. Får tacka Corona lite där, för det är lite lugnare på hästfronten nu.


Tjoho regn, 5 mm om dagen, äntligen börjar det bli grönt igen, även om det kommer som åskregn så är det underbart. Och åskan går runt om och det är jag glad för.Den 23:e augusti körde jag med Pride Mandy B till familjen Sjöö, så hon är "hemma" igen, hon ska gå som pensionär och bara ha det bra resten av sitt liv.
Jag har provat allt för att få Mandy dräktig men hon blir inte dräktig, sista ultraljudet visade att äggen ser inte bra ut. Pigg fräsch och fantastiskt fin i kroppen men inga bra ägg, så hon åker hem till Gunilla och får gå där och bara äta gräs och må bra.Den 24:e augusti och städningen av huset börjar inför visning.....Och ponny EM :-), så kul at se Daddy Moon och Nasdaq, de såg Maria och jag som ungponnyer på ungponny VM i Verden.
  


Augusti innehöll högsommarvärme som gjorde att man nästan stupade, gräset blev helt avbränt, vallen var på väg att krypa ner igen, men lite regn varje dag i slutet av månaden gjorde att gräset kom igång och man kunde bli människa igen.September 2020
September börjar helt ljuvligt, sol varvat med regn, runt 20 grader varmt på dagen och lite lätt krispigt på morgonen.
Hästarna har börjat sätta vinterpäls och är lite trötta nu.Den 1:e september och visning av huset, jäklar vad vi har tömt, tack Ulrika och Maj Britt för all hjälp, vi har sorterat, slängt, sparat och lämnat till återbruk. 1,5 vecka nästan varje kväll så jag checkade ut från allt vad hästar hette, matade, mockade, släppte in och ut, för att sedan checka in igen och börja rida och motionera hästar. Men gud vad trött man blir av allt sorterande och bärande.


8:e september och då var mitt älskade barndomshem sålt, jisses vilket spektakel med budgivningar och budgivare.....Ja väldigt dålig med kameran, men Gryets Pride och Gryets Petite är i alla fall fotograferade.

Gryets Pride 5 årGryets Petite 3 år.Den 14:e september hade vi högsta septembervärmen sen 1800 talet, ja dagarna och kvällarna är absolut helt fantastiska.Den 22:e september och Coronan fortsätter, jobbar fortfarande hemifrån och vi alla njuter av sensommaren.Den 25:e september och det regnade herrejösses vad det regnade. 45 mm på ca 8 timmar. Men varmt så det var rätt mysigt att gå i skyfall med bra regnkläder på sig, det regnade rakt ner och det är sällsynt här, oftast så brukar det blåsa och regna och då kommer allt på tvären.
Det har inte regnat på några veckor så marken tackade så mycket för allt vatten och det var i princip upptorkat dagen efter.Den 26:e september flyttade
Leuns Veld's Danique ytterligare ett hack uppåt i landet. 1 månad på prov och jag hoppas verkligen att de ska trivas tillsammans.Den 27:e september lastade jag Gryets Pride och körde uppåt i landet för omlastning i Mantorp och sedan åkte hon vidare upp till Stockholm. Hon är utlånad på prov för att se om det fungerar, annars får hon komma hem igen. Esther hann säga Hej då innan Pride åkte, de två har verkligen trivts tillsammans.


Medan jag var en sväng i Sverige med Pride så tog Märta och Esther och satte sig upp på Gryets Petite för första gången.
Tack tjejer!Den 28:e september och världens bästa granne högg vallen för andra skörd. Ser riktigt fint ut. Varm, soligt och vindstilla fortfarande.Oktober 2020

Den 1:e oktober så blev andra skörden pressad och klar och även hemkörd.Det är varmt, vindstilla och gräset växer än, hoppas hösten blir så här fin.Den 4:e oktober och grabbarna började resa fram och tillbaks till Höjelse Hesteklinik i Danmark.
Det är inte helt lätt att ta sig över till Danmark i Corona tider, men vi har haft lite flyt och allt har fungerat.Den 8:e oktober så sålde jag min älskade traktor, den har varit vår kompis i 11 år och fungerat klockrent fram till i fjol när den inte ville längre. Något med att dieseln inte gick igenom insprutaren. Överkurs, absolut överkurs. Så den åkte till någon som ska reparera den och ha den som gårdstraktor.Den 12:e oktober och första ponnyn klippt, varmt så det är välbehövligt, räcker man sadlar så är de svettiga.Den 15:e oktober och blommorna blommar så fint, gräset växer och kanske har jag klippt gräset för sista gången i mitt kära barndomshem. Städar, kastar och packar fortfarande så fort jag har en stund över.
Ponny SM i dressyr i Helsingborg börjar närma sig och Ida och
Don Dalegro är anmälda i 4 års klassen!Den 16:e oktober flyttade Ida och Gryets Pontiac och Lupus in. De ska bo här tills SM är över.Den 19:e oktober så kom min nya kompis, en kompaktlastare Thaler 2238L, med redskap till, detta är himmelriket.
Inte en vinter till utan fungerande traktor.Den 20:e oktober och halmförrådet är påfyllt inför vintern, skönt att ha det klart.


Kycklingarna växer och vissa är gigantiska, jag ville ha stora höns och det har jag fått... ska bara klura ut vilka som är tuppar och vilka som är hönor.Coronan fortsätter och det verkar som om det ökar överallt i hela världen igen. Så det är fortfarande jobba hemifrånDen 22:e oktober och nästan 30 grader varmt!!


Den 24:e oktober, starta eller inte starta, thats the question.Den 25:e oktober så kom Pytt ner med
Leuns Veld's Danique och Oh Fly High.

Så jag säger välkommen till Oh Fly High,
e Fs Don't Worry ue Fs Golden Highlight
Fly är slutmätt till 148 cm och så snäll och vacker! Jag är väldigt lyckligt lottad att få lov att köpa denna dam. Tack Pytt!!


Den 27:e oktober och så började då SM, från att först ha legat i juli/augusti och sedan bli framflyttat till vecka 44 i Helsingborg.

Don Dalegro och Ida kvalade in som nr 3 med snitt på 79,2, med bästa resultat 80,6%
Som vi velade, ska han starta eller inte, varför vi velade var att han varit två vändor i Danmark precis innan för att hoppa på bock och provtas för att bli förberedd för att tappas på fryst. Det frysta kunde inte vänta, det var bokat, det enda som kunde vänta var den långa infrysningsprocessen som fick bli efter SM.
Tufft för en 4 åring, men vi gör så här att vi startar 1 dag och så ser vi hur trött han är och så blev det.
Det var veterinär besiktning kl 08.00.09.00 och sen start 13.30 som inte gjorde situationen lättare.


I väntan mellan veterinärbesiktningen och starten så hjälpte jag till lite, och allt var väldigt Corona säkrat, inte en människa inom synhåll mer än de som skulle starta och domarna.


Han fick omdömet, han har alldeles för stora gångarter för att klara av de som 4 åring och en hingst med ett underbart temperament.
Alla nöjda och glada, Dalegro fick se kristallkronan i taket, Ida fick ridigt in i 4 års finalen på SM, och jag har en oerhört fin hingst med mig hem igen.Den 28:e oktober och alla tävlingar ställs in i Skåne igen, SM hängde verkligen löst där ett tag.


Istället för att starta dag två så körde jag till huset och tömde lite till och vi följde starterna hemifrån.Gryets Fair Play fick jag träffa igen! Underbara Pluto, så fin och så duktig.
Fantastiska siffror bägge dagarna, 3:a och 3:a och totalt 3:a och en bronsmedalj. Han kommer att bli så bra i framtiden.
83,8% första dagen, 82,8% andra dagen! De siffrorna skojar man verkligen inte bort. Linnea som red honom gjorde verkligen ett riktigt bra jobb!
Grattis Pytt till en fantastisk ponny!


Den 29:e hämtade jag hem Gryets Pirellie. Nu ska hon provtas för PSSM1, den där New forest sjukdomen som nu är funnen bland New Forestar, är hon fri från den så ska hon i avel igen för jag är så otroligt nöjd med hennes dotter Gryets Very Petite.Skrev lite på SM också för det är väldigt kul att se alla ponnyer. Väldigt väldigt Corona säkrat, med vakter mm så efter att jag skrivit åt jag min lunch undanskymd från övriga och kunde spana på Ida och Gryets Pontiac.Den 31:e hämtade jag hem
Hamiltons Piece of Cake & Hazelberg's Marit RNF 259-S från betet, tjocka och välmående.Oktober har varit varm och helt underbar. Om jag inte har helt fel för mig så är det den varmaste oktober sedan man började mäta på 1800-talet
Den sista veckan har varit extremt regnig, de lovar 5 mm om dagen och när man tittar i mätaren så har det kommit de 3 dubbla varje dag.
November 2020

Den 1:e november och sista dagen på SM, de stora finalernas dag.

Ida och Gryets Pontiac kvalade in till A-finalen, Bra jobbat!!
Lite otur då inga internationella domare kom, pga Coronan och höjt smittskyddsläge i Skåne. De internationella domarna gillar Pontiac vilket några av de svenska inte gör, och det blev speciellt en väldigt snål svensk domare, men men bara att gilla läget.
Mer otur var att efter ungefär halva Kur programmet så skrapade det till i högtalarna och sedan försvann musiken, Ida var oerhört cool och red vidare men sen visste inte riktigt domarna vad de skulle göra. Det fick bli ett hopsnickrande av siffrorna på musik mm... Något med mixerbordet som gjorde att musiken försvann. Jaja så är det och det var ändå en riktigt bra insats av de bägge två!!


Stort Stort Stort Grattis till Maria, Maja mfl Vinst för Very Fair och en GULD medalj!! Heja HejaDen 2:e november och 16 grader varmt! och det ser alldeles fantastiskt ut framåt också.Och när det hände händer det snabbt, jag har jagat Kävlinge Kommun sedan juli om mor kunde få service boende.
På onsdagen ringde de, ja hon får lägenhet, på fredagen ringde boendesamordnaren, på måndagen tittade vi på lägenheten, på torsdagen skrev vi på kontraktet på fredagen städades lägenheten och jag kunde hämta nycklarna.
På lördagen så flyttade jag och Ulrika, alla sakerna från huset till lägenheten. Tack Ulrika för alla hjälp!Den 3:e november blev det skärpta råd i Skåne ang Corona, vi har utökat så vi jobbar ännu mer hemifrån.Den 8:e november så åkte alla 3 grabbarna till Höjelse igen, nu håller vi tummarna för att det går att frysa in på dem.
Danskarna har stängt gränsen mot Sverige pga att Coronan ökar extremt mycket i Sverige nu och jag är så otroligt glad för den danska hästtaxin som jag hittat. Hon kör hit från Danmark och lastar grabbarna och lämnar dem på Höjelse. Annars hade sista rundan till Höjelse varit helt körd.Den 10:e november och inne på slutspurten med att tömma huset. Snart har jag kanske ett hästigt liv igen.Den 11:e november och nu hoppas jag på att det är sista gräsklippningen för i år.Den 15 november och solen skiner och det är 12 grader varmt. Blommorna blommar! Buskarna knoppas! och gräset växer.Stabila ponnyer, ingen bryr sig om att jag kör in med lastaren och ställer av baler till dem.3 Fs Don't Worry döttar i en och samma bild.
Leuns Veld's Danique, EG Mary Douglas, Oh Fly High
Mocka hagar går verkligen som en dans när man har en sådan vy!
 


Mormor, mamma och dotter i en och samma bild. Hazelberg's Marit RNF 259-S,
Gryets Pirellie, Gryets Very Petite.Den 16:e november och huset är överlämnat till nya ägaren, äntligen och skönt men ändå så sorgligt, Var uppe och sa Hej Då till huset.


Hej då huset!!Den 18:e november och jag har för första gången i mitt liv kört och handlat med munskydd och plasthandskar....
Skum känsla verkligen skum.Den 20:e november och grabbarna är hemma igen, alla "infrysta".
Skön känsla att ha dem förevigade på detta sätt och om Coronan fortsätter in på nästa år så behöver man inte utsätta sig för smittorisk.
Och underbara Sandra har kört fram och tillbaks med dem.Varmaste November på åratal, extremt varm, ja man kan bara hålla med, så skönt för alla unghästar att gå på bete så länge.
Coronan ökar drastiskt nu, mer än i våras. Håller mig hemma så mycket det går.


December 2020
Ännu mer jobba hemifrån just nu, kör kanter på ridbanan varje lunch för att röra på mig, är man på jobb så rör man sig på ett helt annat sätt än när man jobbar hemifrån. Så lunchjobb ute varje dag.Den 3:e december och lite snö.... Jaja den försvann lika fort som den kom.Den 5:e december och underbart härligt väder. Ridbanan är riktigt bra nu. Härligt att kunna platta den och använda den i december månad, kunde lika gärna varit kläggigt och vått och allmänt lerigt överallt.Esther gör stora framsteg i ridningen så nu känns det som att vi kan ta ett steg till och lära sig hantera och rida hingstar.
Mycket säkerhetstänk och att lära sig att tänka ett steg före hingsten hela tiden.Den 12:e december och Corona säkert lucia firande.Första halvan av december har varit torr med östliga vindar, sisådär lite småkallt men ändå skönt.
Är så otroligt glad för min lille lastare, fixar ridbanan med kanter och den är så lätt och smidig.Den 18:e december började Karl hårdgöra gårdsplanen, inget litet projekt det där.
Förhoppningsvis så blir det lite bra material till vinterhagarna också.


Det ska väl vara värre innan det blir bättre...
Den 20:e december och hästarna kan gå och äta gräs!


Jäklar vad grabben han kan jobba.Den 24:e december och systrarna Westall-Lundqvist kom och gjorde en julaftonsridning.Den 28:e december och vi satte upp vindnät på ridbanan, jag hoppas att vindnätet ska hålla sanden kvar i vårstormarna som brukar komma.
Får se om det funkar, har satt det på kortsidorna västligt och östligt.Den 29:e december och det börjar ordna upp sig på gårdsplanen, dränering och ny brunn snart klart.
När andra äter fin middag och börjar fira nyårsafton, passar jag på att köra ut halm i ligghallarna och även fylla på hösilage.
Otroligt skönt att sitta där på lastaren och filosofera och titta på alla raketer.
Gott Nytt År önskar vi alla där ute i Sverige och i resten av världen!