Meritförteckning över ponnyer från Stuteri Gryet:
Dubbelutmärkelse 3 års test, Dubbelutmärkelse kvalitetstävlan 4 åringar, Guldbelönade ston, Diplomsto, RES BIS, Riksfinalvinnare 3 åringar hoppning, Riksfinalvinnare 3 åring gångarter, Riksfinalist 3 åringar, Riksfinalist 4 åringar, Ungponnychampionatvinnare dressyr 5 åringar, Ungponnychampionatvinnare dressyr 6 åring, Ungponnychampionat finalist hoppning 6 åring, Ungponny SM hoppning finalist 6 åring, Ungponny SM dressyr finalist 4 år, Ungponny SM dressyr finalist 5 år, Ungponny SM dressyr finalist 6 åring, Ungponny SM dressyr Brons 4 åring, Ungponny SM dressyr Silver 4 åring, Ungponny SM dressyr Silver 6 åring, New Forest Mästare i Fälttävlan, New Forest Mästare i dressyr, SM Guld i Fälttävlan Lag, 3 SM kvalade dressyr, 6 FEI ponnyer i dressyr, SM Guld dressyr, SM Brons Dressyr. 2 x SM Brons i Dressyr Lag. Diplom från Svenska New Forestföreningen för uppfödning av 2 av Sveriges bästa New Forest ponny i dressyr.
                                                            2019 startar upp och jag vet vad jag vill, målen är satta.


Fjoråret i korthet (2018 var det torraste året sedan mannaminne inget regn från maj till augusti....)


2018 var ett rätt galet år på alla plan minst sagt, och jag är oerhört tacksam för alla underbara människor jag har runt mig.
Men vilka prestationer ponnyerna och piloterna gjorde, helt underbart.

Look's Like An Angel fick sitt embryofölSvenskt Ponny Derby, 2 ponnyer i samma final, den ene 5 år och den andre 6 år, lätt galet
Och det blev Look's Like An Angel och Mai vann lilla rundan, och
Emelie och Gryets Elliot Hawk blev 2:a placerad, så glad och nöjd som hästägare.


Vi åkte till SM i Gävle, vilken resa, vi hade så kul, jag hade 3 ponnyer som kvalat och kom till start. Lätt galet.
Leuns Veld's Danique och Martha, 5:e placerad bland Sveriges bästa 6 åringar i dressyr 2018
Look's Like An Angel och Mai, 2:a placerad bland Sveriges bästa 6 åringar i dressyr 2018
Gryets Elliot Hawk och Emelie, 7:e placerad bland Sveriges bästa 5 åringar i dressyr 2018.Look's Like An Angel och Mai tog silvermedalj bland Sveriges bästa 6 åringar i dressyr 2018.


Gryets Elliot Hawk och Emelie, fick en 3:e placering i ena rundan bland Sveriges bästa 5 åringar i dressyr 2018.
Vi åkte till Ungponny Championatet med 2 kvalade ponnyer och vi åkte hem med 2 vinnare, lätt galet
Look's Like An Angel och Mai vann 6 års Championatet i dressyr kat C.
Gryets Elliot Hawk och Emelie vann 5 års Championatet i dressyr kat C.
Vi åkte till lag SM i dressyr i Billdal med
Gryets Power och Look's Like An Angel, och fick en helt obeskrivlig upplevelse.


2 FEI ponnyer i dressyr fick jag också under fjolåret i
8 årige Gryets Power och 6 åriga Look's Like An Angel


Don Dalegro fick sin hingstlicens hos Svenska Welshföreningen


Ida fick godkända kval för nationell dressyr på sin blott 7 årige Gryets Pontiac, och kan även kalla sig New Forest Mästare i Fälttävlan!


Och in flyttade
Hamiltons Piece of Cake som avelssto, mycket prestation och prestationsblod i den damenOch mycket, mycket mer, som går att läsa här hänt 2018
Januari 2019


Den 1:e januari och 7 grader varmt och storm på gång igen, runt 23 m/s, så stöttor är uppe och allt löst inlåst,Vi har även fått tillökning i stallgänget av Lovisa 13 år i år, här på Gryets Elliot Hawkefter 2 blåsiga dagar så är vädret helt underbart, runt 0:an, helt vindstilla och solen värmer lite.Hazelberg's Marit RNF 259-S är så rund så rund.Den 4:e januari och det är vårkänslor på hög nivå,
ridbanan är jättefin just nu.Don Dalegro har fått börja löshoppa lite och oj vad han hoppar, visar prov på helt obegränsad kapacitet.
Dock är språngkurvan helt fel just nu och han måste bli lite tuffare, han är en mjuk och försiktig grabb.
Och så skulle han behöva bada....
Den 5:e januari så var det pay and ride i Malmö, både Look's Like An Angel & Gryets Elliot Hawk fick träna på LAP1.
Det är så vackert nu om kvällarna.Den 12:e januari var det seriedressyr hos Torn, Gryets Elliot Hawk & Emelie rider i "högsta serien" och i dag var det lagtävlans programmet, fina 66%.


På eftermiddagen så åkte
Chanel hem, hon har gett mig två superfina fölungar med Very Fair och nu var det tid för henne att komma i träning igen.
Tack för att jag har fått lov att ha henne här!

            Gryets Very Cool född 2017                    
Gryets Very Chic född 2018Den 13:e januari och vi håller på att dränkas i regn, men ut i regn och blåst för här ska programmet tränas.Den 14:e januari och lite snö och kyla på regnet, allt för att göra vintern lite mer spännande, vi har ju inte haft några stormar i år som gjort livet lite mer spännande och utmanande, och det är jag sååå tacksam för, verkligen hatar när det stormar.Den 18:e januari och stenfruset, först jättemycket regn sen ett par minus grader.Den 20:e januari och första Nationella tävlingen för i år.
Gryets Pontiac och Ida debuterade FEI dressyr och gjorde det fantastiskt bra! Ska bli så kul att följa dem i år.2:a Dallas avkomman, 2:a uppfödningen, 2:a New Foresten som går FEI dressyr, checkLook's Like An Angel och Emelie var så nära ett SM kval, härligt, men det bästa är att Look's Like An Angel tycker det är kul inne på banan igen.


Letade lite vårtecken när vi kom hem och JA, de finns där, små små men så fina.Den 21: januari och vi fick snö! Ljust och fint, runt 0:an så det går att vattna med slang än. Och snön hjälper till, den är ljust till ca 17.00 nu.
Don Dalegro blev vuxen och fick framskor, tja det varade inte så länge med två.... fäller gör han också.Den 25:e januari och nu verkar kylan komma.... minus dygnet runt, jaja bara att bita ihop, 30 dagar till våren normalt brukar komma!
Risk för snö, mysigt, bara jag slipper vara ute på vägarna.
Nej ju närmre ovädret kommer desto mer ska det bli regn av det, 15 mm regn de närmsta dagarna och runt 0:an.
Klass 1 varning i alla fall för 15 cm blötsnö.


Den 26:e januari och 2:a omgången av seriedressyren, vinst idag för Emelie och Gryets Elliot Hawk, idag var det LA:4.Fint med snö.


Eftermiddagen bjöd på töväder, ett par plusgrader så det går att bli av med is i vattenkaren och man kan vattna med slang igen, lýcka!
Mindre bra var ju att snön töade och blev till is istället.
Den 29:e januari och all snö är borta, is och vatten istället.Gryets Golden Look är nu DNA:ad mot mor och far utan anmärkning och även färg DNA:ad och han är
Cr/N dvs isabell, så han har en gulgen!


Duktiga tjejer som tränar och tränar och tränar.
Februari 2019

Fortfarande plusgrader men det regnar, för varje dag som går så om det mot förmodan skulle bli vinter så blir den i alla fall kort.


Den 2:e februari så var det dressyrtävlingar hos Dagstorps RF.
Emelie och Gryets Elliot Hawk debuterade LAP1 och var så duktiga, de fick sitt första kval till nationell dressyr.
Den ponnyn alltså, han är bara så bra, han kan bli precis hur bra som helst.


Leuns Veld's Danique och Martha debuterade också LAP1, inte helt överens om vad de skulle göra, men det är bara på det igen, nu har de känt på programmet och vet vad de ska träna på.Den 3:e februari och Dagstorp hade hoppträningar för stora hästar. Åkte dit och hejade på Evelina och hennes fina Tina Van Strikmolen Z.
Evelina har 2 hopphästar med stamtavlor som gör mig grön i ansiktet av avundsjuka. Det är nästan så man vill börja med hopp avel bara på grund av vilka hästar det finns där ute.
Tina Van Strikmolen Z e Toulon - Contender, född 2012
Fleur van de Eedthoek e Ogano Sitte - Kashmir van Schuttershof, född 2011Skulle visat den här grabben på hingstpremieringen i år men det får vänta, Nationell tävling samma helg och det går före.
Han har ju welshpartbred licens så jag har inget behov av att visa honom.Den 8:e februari och vårblommorna börjar titta fram.

Och det regnar....


Startlistorna till Halmstads Nationella OBS tävlingar har kommit ut.
Ser bra ut!

Ska bli oerhört kul att komma iväg och se Sverige eliten i dressyr.

Den 7:e februari och sista Johan träningen innan vi skulle köra till Halmstad, en obehaglig orange lampa dök upp och bilen gick bara i ca 40 km/h hem.


Jag har sagt det innan och säger det igen, jag har världens bästa grannar, ett samtal och 1 timme senare ca 21.30 på kvällen så hade jag en lånebil, som kunde dra släp och 2 ponnyer med all packning till Halmstad.Ju större desto bättre har jag alltid tyckt, och King Caben är underbar att köra.


I Halmstad så regnade det och regnade och åter regnade, men Halmstadborna var glada för det för de har fortfarande lågt grundvatten, 30 mm kom det på natten mellan fredag och lördag.
Vi fick lov att vara inneboende hos Märta, och de hade en egen bäck i trädgården, Tack allra bästa Märta för att vi fick bo hos Er!!
 

Emelie hade både Look's Like An Angel och
Gryets Power med sig
Ida hade sin Gryets Pontiac med sig.

Fredagkväll, trångt på banan, öppen bana 15.00-18.00 och det var väl upp mot 50-60 ekipage som skulle rida.

Gamla mysiga byggnader, förutom stora ridhuset som nästan var helt i glas.


Och det gick så fantastiskt bra för alla, Ida och Gryets Pontiac var superduktiga och de debuterade FEI mästerskapsprogram och det var en fantastisk ritt fram till Pontiac busade i galoppen, men så bra, med 8:or i protokollet!!

Emelie hade superfina ritter med både Look's Like An Angel och
Gryets Power som resulterade i
på lördagen en 3:e placering med Look's Like An Angel i FEI Lagprogram
och på söndagen en 3:e placering med
Gryets Power i FEI MästerskapsprogramVinnare av klassen är mitt senaste avelssto
Hamiltons Piece of Cakes syster Hamiltons I did it my Way, känns ju bra!Shit vad bra gjort, nu ska bara det där busandet av ponnyerna bort så att de håller sig på mattan inne på banan, 8:orna är där men också 4:orna... och de ska jobbas bort.
Grattis Emelie!!!

Fullt i bilen, även om vi hade en enormt stor bil, allt i baksätet.....


Tack Stefan, Märta mfl som som gjorde denna resan möjlig!
Och tack Ida, Åsa, Emelie, Annelie och Stella för en kul resa och tävling.

Den 13:e februari och nu kommer värmen och det kommer att torka upp, ljuvligt!Den 16:e februari och det är jädrar vårkänning.


Ridbanan har torkat upp och halmförrådet påfyllt, nu borde gräset börja växa och då är det i princip bort med kraftfoder och nästan allt hösilage, istället blir det sprött vårgräs och halm på menyn.


Vecka 8 innebär Sportlov, och Lovisa är duktig och motionerar ponnyerna

Look's Like An Angel                                      Gryets Fair Play 4 år                                    Gryets Pride 4 år
Vi hann hem från Halmstad och sedan har Virusabort och Kvarka brutit ut i stort sett över hela landet.
Vårt hemma ridhus är stängt för utomstående och vi håller oss hemma.Den 21:e februari blev det meterologisk vår, dvs dygnsmedeltemperaturen över 0 grader 7 dygn i följd.
Och ja det är ljuvliga dagar och kvällar, marken torkar upp och alla solar och rullar sig i leran.Den 24:e februari och täckena har åkt av i värmenVi håller oss hemma och väntar ut att alla smittor ska försvinna eller i alla fall att det lugnar ner sig, det finns mycket annat att träna på om man vill.

Värmerekord i februari!
Mars 2019
20 grader i solen och vi njuter, inget regn på ett par dagar så det börjar torka upp.
Träd och busar knoppas för fullt och det är helt ljuvligt.Den 2:e mars och Ida har ett examensarbete, så alla fick gå med 2 ben lindade och 2 ben olindade...4:e mars, massor av regn och blåst på gång, vi behöver regn men det kan ju komma lite lagom.


ja det regnar och blåser
 
men varmt så gräset växer!Den 8:e mars och klass 2 varning för storm, kort men intensiv, tåg inställda etc etc men dock inte mer än 22 m/s här.

Den 9:e mars och klass 1 varning för storm, även denna kort och intensiv, runt 20 m/s.


Leuns Veld's Danique och Martha fick sitt första kval till nationell dressyr idag, Grattis!!Den 14:e mars och vi körde till Danmark och lämnade tillbaks Evita till Höjelse Hästklinik, lite sorgligt för hon var helt fantastisk.
Får köpa lite trisslotter så man kan få hit henne igen....Den 15:e mars och det är regnrekord, även om det inte regnar mer i Mars så kommer det att bli rekord, minst 100 mm på mindre än 15 dagar, ja allt flyter.


Smittläget verkar till att stabiliserat sig, man har spårat 4 lastbilar från England och Irland som varit runt i Sverige och levererat hästar, och det är ju skönt att man hittat en källa till det största problemet. Så nu vågar vi oss ut igen och det var ju tur för;

Den 17:e mars och det var första kvalet för Torns Ryttarförening i Div I dressyr hos Viarps Ryttarförening.
Gick hur bra som helst, de vann sin omgång och Emelie och Look's Like An Angel var absolut bäst av alla! Hurra!!
Leuns Veld's Danique och Martha tog även sitt andra kval till nationell dressyr och slog till med vinst på 69%! Satan i gatan, va bra!


Shit vilka ponnyer och ryttare!!


Våren är här även om det går segt, lite april väder kan man tycka.Men ponnyerna sköter gräsklippningen av trädgården och hönsen fixar ogräset, känns ju bra.Den 24:e mars och Nationell dressyr hos Lillhagens Ryttarförening.
Fy fan vad bra! Emelie och Look's Like An Angel vann sin klass och fick sitt första SM kval, tjoho!!Ingen skam över Emelie och
Gryets Power, fin fin 8:e placering och tittar man i resultat listan så finner man 4 eller 5 EM ponnyer framför, så det var riktigt riktigt bra jobbat.

Leuns Veld's Danique och Martha skulle debutera nationell FEI men lite solkatter eller solstreck på marken i ridhuset skrämde Danique så Martha var oerhört klok och tackade för sig istället för att pressa henne till att gå fram, hon är ju inte heller så gammal, bara 7 år och är inte tävlad och riden så mycket.


Ida och Gryets Pontiac var också på plats, nära nära ett SM kval, jaja det sitter där snart.Den 26:e mars och Gryets Pirellie är i full gång, hon har även fått vara med på hoppträning, även om vi gör om henne till dressyrponny just nu, grundridning, grundridning och åter grundridning.
Den 30:e mars och vi packade in oss (Anna, Martha och familjen Hoff) och körde mot Vetlanda RF. Nationell ponnydressyr.
Soligt, kallt, blåsigt, trevligt och massor på erfarenhetskontot.


De 15 första dagarna i mars regnade det ofantligt mycket, andra halvan så har det varit torrt och typ april väder.


April 2019
April inleds med värme och sol, underbart!Den 4:e april och sen kvällslycka; gödningen blev utkörd!Den 5:e april och bästa Lisa kom och gjorde IR terapi på ponnyerna.Den 6:e april och hagarna blev vårfina, 20 grader varmt i solen och fullständig bastu i traktorn, men helt perfekt, inte för mjukt och inte för hårt.
Åh jag blir så glad när hagarna är räfsade, ringvältade och så lite nya gräsfrö. Tack Stefan för hjälpen!Täcke av så alla kan rulla sig och grusa in sig ordentligt.Den 8:e april och värmen försvann igen, vi har drabbats av "påskösten", torr kall östlig vind, solen skiner men huja vad vinden är kall.
Täcke på igen och frost om nätterna. Det är verkligen aprilväder, ser jättevarmt ut med klar himmel och sol men sticker man ut näsan så är det full vintermundering som gäller.

Den 12:e april och vi var och fick mätt
Gryets Pride till 139 cm
Gryets Fair Play till 136 cm

 
Den 14:e april och Emelie skulle både tävla Nationell dressyr i Hermanstorp på samma gång som hon skulle rida i Laget i Klippan.
3 ponnyer att rida
Gryets Power, Look's Like An Angel och Gryets Elliot Hawk. Men kan bara lasta 2...
Men upp till Hermanstorp och sen hem för att hämta Elliot och sedan till Klippan, kan gå!
V hade en plan, men den föll när Hermanstorp valde att lägga D-ponnyerna först och sedan C-ponnyer. Så Elliot fick bli hemma och Guldlock ströks från Hermanstorp.
Så vi körde mot Hermanstorp och helt fantastiskt,
Gryets Power och Emelie fick en 5:e placering, men det visste vi inte för de startade kl 09.00 och sedan körde vi vidare till Klippan. Ebba var underbart snäll och var kvar i Hermanstorp och tog priset.


I klippan gick det också bra, Emelie och Look's Like An Angel stod även här för dagens högsta procent och Torns lag vann även denna omgång


Gryets Very Cool och
Gryets Very Chic mamma Chanel var också på plats och har på kort tid redan tagit två kval till nationell dressyr.
Fina fina ChanelOch Agneta har träffat Elmholts Noblesse, så länge sedan man träffade honom!Den 15:e april och nu har det inte regnat på en hel månad, vi är fast i påskösten, kall torr vind från öster.
Om man kan tro prognosen så ska det bli värme till påsk och sedan lite regn efter det, ja tack!Skatorna bygger högt men med tak över i år och inte i högsta trädet, så det borde bli en normal sommar.Den 18:e april och svalorna har anlänt, väldigt tidigt i år.Ida och Gryets Pontiac och Emelie och Look's Like An Angel är klara för Ponny SM i dressyr 2019!!!
Pontiac endast 8 år och Look's Like An Angel endast 7 år!!


Och Gryets Elliot Hawk och Emelie fick första kvalet till Ungponny SM.Ja påskhelgen tillbringades hos Hästhagens RF. En väldigt lyckad helg.
Den 21:e april och det är sommarvärme, Emelie red tidigt på morgon innan körde mot Hästhagen.
Ridbanan är som en öken eller en sandstrand nu, den behöver vatten.


Hemma på eftermiddagen i 20 gradig värme så fick släpen en välförtjänt rengöring, torktid 0.Den 22:e april och Emelie gjorde Gryets Fair Play fin. Snart ska han ut och visa upp sig.

 


Den 23:e april och det blåser, himlen är helt brun och alla byter jord, rak östlig vind och 20 m/s.Den 25:e april och vi gick en runda i hagarna för att se om vi kunde få några fina bilder på unghästarna.

1 åringarna
              Gryets Very Mighty                                     Gryets Golden Look                 


               Gryets Very Chic                                       Gryets Very BelovedDen 27 april och det regnar!! Tack gode gud för det!!!
Och det ska komma mer, tjoho.

Den 27:e april var det första betessläppet!Den 28:e april och vi lastade Gryets Pirellie och Gryets Fair Play för en Pay and Ride hos Lödde Ridklubb.


Den 29:e april och det regnar lite var dag, så skönt.Bilen har fått en riktigt vårrengöring den också, blev nästan som ny, känns skönt, den får gå hårt.Den 30:e april och valborgsmässoafton, tvättar stallet, blev inte gjort i fjol pga torkan och vattenbrist, men nu gör jag det tidigt på året istället och innan svalorna helt flyttat in.
Maj 2019
1:e maj och betessläpp för grabbarna.


och på kvällen äventyr och miljöträning med Johan träning för Emelie och Power.Den 4:e maj och man vaknade upp till snö!! Och vi har alla årstider på en och samma dag, sommar, sol och värme, blåst och regn, hagel och snö.Den 11:e maj och nationell tävling hos Klippan, på lördagen var piloten ur fas och det blev inte några bra rundor.
Tävlar man på absolut högsta nivå så krävs det lika mycket av piloten som ponnyn och lite feber eller förkylning kan ställa till det.

däremot på söndagen så var formen tillbaks och Emelie gjorde 2 superrundor med ungponnyerna.
Först ut var Gryets Fair Play och satan i gatan, 80,6%.

Ville och Peggie, fy farao vad bra det blev det där.
Undrar om jag kan göra om det....


Gryets Elliot Hawk fick sitt andra kval till Ungponny SM och Ungponnychampionatet .


Bra jobbat Emelie!!


Den 13:e maj och den vårliga plastinlämningen, plast och bilar överallt...Den 16:e maj och världens bästa Zira fyller hela 13 år!!!Den 18:e maj och äntligen ska man slippa skrapa rutorna på morgonen, värme både natt och dag blandat med regn!Den 20:e maj och man är på väg in i den där sömnbristbubblan. Men Kakan bara äter och sover.Den 23:e maj och allt är inställt pga
Hamiltons Piece of Cake och vakandet, såsom träningar, jobb och sömn.
Ponnyerna får gå lite intervall träning på fältet.Den 25:e maj fick
Hamiltons Piece of Cake & Don Dalegro ett stoföl på dygn 339 dygn, döpt Gryets Golden Cookie


Kakan hade vaxdroppar redan den 20:e maj. Vit mjölk den 22 maj.


        18/5 mörkgrön            den 22/5 till dagen hon fölade så var det bara ljusgrön, gick inte till gult.Kakan och Cookie fick en sådan fin present av familjen Winstrup.Den 30:e maj och det var final i division 1 dressyren på Ribban, denna gången i LAP1
Iskallt, fy tömde bilen på alla kläder vi hade med oss extra för att inte frysa, en mössa hade varit guld värd men vem tror att man ska behöva vinterkläder sista dagarna i maj.

Torns Ryttarförening har vunnit de två tidigare omgångarna och det blev vinst även denna gången så de vann även totalen och nu är det Elitserien i dressyr som gäller till hösten, så kul, grattis till alla inblandade!
Emelie och stod även denna gången för dagens högsta procent, Grattis Emelie!!

Den 31:e maj så körde jag och Maria upp och hämtade hem Gryets Very Bright. Han ska vara sällskap till Marias 1 årige Very Special.


Och lite fotografering av
Hamiltons Piece of Cake och Gryets Golden Cookie, hon är helt bedårande.
Maj blev en april månad, mest kallt och blåsigt men när solen tittade fram så blev det riktig vår. Gräset växer något enormt och det är man tacksam för.Juni 2019

Den 1:e och 2:e juni och Nationell dressyr samt ungponnykval på Ribban.
Shit, nu kom värmen, våldsamt varmt över en natt.

Emelie och
Gryets Power är stabila runt 65% nu i FEI, härligt, nu ska bara de där retliga 4:orna som trillar in ett par gånger bort.


Gryets Elliot Hawk och Emelie startade LA för ungponny, alldeles för läskigt tyckte Elliot, alla som varit på Ribban och tävlat vet vad som kan hända där och alla har troligtvis varit med om något spännande, såsom uppblåsbara kanoter som kommer gående, stora badankor mm.


däremot så gjorde Gryets Fair Play en kanonuppvisning och fick ihop hela 81%, egentligen var Emelies enda uppgift att hålla honom på banan, för Ribban är Ribban och allt kan hända. Sen att de vann är ju en extra bonus!! Nu har även han 2 godkända kval till Ungponny SM 2019.
 


Jadå!! Herrejösses;
3 kvalade ponnyer till SM i dressyr 2019
Look's Like An Angel, Gryets Elliot Hawk, Gryets Fair Play


Den 7:e juni och Gryets Pride blir bara snyggare och snyggare, hon har en fantastisk galopp och fina bakben i hoppningen.Den 9:e juni fick Hazelberg's Marit RNF 259-S ett hingstföl på dygn 334, döpt till Gryets Don Diego
 

          5/6                           6/6                   7/6 över mot gult          8/6 lättmjölk         9/6 kl 06.00 gult och vit mjölkGryets Very Cool, 2 år, blir bara snyggare och snyggare, och rör sig så lätt och fint, wow faktor på denna ponny!Den 12:e juni och det var ungponny kval hos Kullabygden RF.
Vi körde dit med
Gryets Fair Play 4 år, sprang fint ihop 79,2%
Gryets Elliot Hawk slog rekord och gick på fantastiska 83%!!
Nu kvalar de bägge nog in i topp 5 i sina årskullar till ungponny SM i dressyr.


När vi kom hem på kvällen så kom ett enormt åskoväder in över oss, trodde verkligen att jag skulle dö på riktigt.
Det regnade och haglade så mycket att man inte hörde knallarna utan bara såg hur det blixtrade i himlen, typ som nyårsafton.


Den 14:e till 16:e juni var det Båstad Horseshow, 3 dagar Båstad tur och retur.
Otroligt rörig tävlingsplats lite som Dagstorps ponnyderby men dressyrbanorna låg lite längre ifrån och där var faktiskt lungt.
Emelie hade två saker på agendan
1. Försöka att kvala
Gryets Power till SM i dressyr
2. Kür debut med Look's Like An Angel

Ja Emelie lyckades få ett kval med
Gryets Power, Heja Emelie!!Kür debuten blev fantastisk både för Emelie och Ida, en 2:a placering och en 3:e placering, duktiga tjejer och ponnyer!Hazelberg's Marit RNF 259-S & Gryets Don Diego
Den 17:e juni och vi släppte ihop Hazelberg's Marit RNF 259-S
& Hamiltons Piece of Cake med sina fölungar.Den 19/6 blev vallen huggen, tjocka fina strängar!Den 21:e, 22:e och 23:e juni och midsommar meeting hos Everlöv!
Sista chansen för 2:a kvalet till SM i dressyr för Emelie och
Gryets Power och de gjorde det!
Power ska också med till SM i dressyr 2019, Grattis Emelie!!Och Look's Like An Angel och Emelie, 2 starter i FEI klasser och 2 vinster och 2 på över 70%, bättre kan det inte bli.
FEI Mästerskapsprogram på 71,081% samt FEI ponny Kür på 73,275%!!

 

Helt otroligt bra gjort av Emelie!!
Det var så kul att läsa tidningen ridsport på webben, både Mai och Look's Like an Angel var på bild!Den 22:e juni och höet blev pressat, gigantiska baler kändes det som och ja ställe Emelie och Elliot bredvid och ja de väger nog inte de där vanliga 450 kg som de brukar.... Traktorn kan bara lyfta 500 kg, det vet käre Karl om, men han tycker alltid ju större desto bättre....
Den 26:e var det tid för små höbalar, älskar verkligen det.
Värmerekord på 30 grader på dagen så det fick bli sen kväll innan det blev hökörning.Don Dalegro snart med ryttare på ryggen!Den 28:e juni och Martha och Danique är på gång igen, vinst i LA1, Grattis!!Det plastade höet (ja det är torrt som hö) är hemma och det är en REKORD skörd!!
30 stycken a 800-900 kg ca 25 ton.... Vallen har tidigare rekord på ca 21 ton och då var den 5 år gammal.
Inte gjort något mer än trumlat och gödning på alla dessa år. Karl är fantastisk, han sköter vallen så bra!Den 29:e och Emelie ville terrängträna Gryets Pirellie, Ingela träning hos Tågarps RF.Don Dalegro har haft ryttare på ryggen, härligt, snart rider vi. Dock får han en paus från inridningen för nu betäcker han.Vi har haft hjälp av riktiga stjärnryttare i form av systrarna Hoff. Riktigt kul att se ponnyerna gå med andra ryttare också.
Tack för hjälpen Stella och Nellie
30:e juni och Don Dalegro blev badad och uppställd för fotografering.
Tja rätt snygg den där grabben!Och Don Dalegros pappa Don Cremello du Bois har en avkomma med till EM i dressyr 2019 för holländska landslaget;
Devil's kiss Naoni, tjoho!!Juni var både kall och hysterisk varm, men svensk lagom i regn, helt perfekt för en hästmänniska
som vill ha bra väder för ridning, gräs i hagarna och hö till vinern.Juli 2019

Shit alltså
Då är anmälningarna gjorda!
Vi ska till SM i dressyr 2019 med 4 ponnyer!!! Härligt jobbat Emelie!! Du är bäst!!
(och ska vi räkna in alla så är det 5 ponnyer).


Jag trodde faktiskt att fjolåret med 3 ponnyer var oslagbart men icke, Emelie har legat i ordentligt.
Max 2 ungponnyer och max 2 i vanliga SM säger reglerna och det har hon maxat!! Vilken tjej!!
Det blir svettigt, får hoppas på att det inte blir värmebölja.

Gryets Fair Play                                Gryets Elliot Hawk,
 
Gryets Power                                            Look's Like An Angel


Och den 5;e är ju den fantastiske Gryets Pontiac och Ida, även om han inte är min längre så är han ändå min i hjärtat.Gud vad vi kommer att ha kul men gud vad vi kommer att vara trötta efter de dagarna.


Den 7:e juli var det New Forest mästerskapen i Laholm.


Ida och Gryets Pontiac gjorde sitt livs ritt och slog till med fantastiska 75,26% och blev
New Forest mästare 2019 i dressyrEmelie och
Gryets Power var lite mer försiktiga i sin ritt och blev 3:e placeradeÅh det regnar lite, så skönt!Den 8:e juli och Karl körde ut gödning så nu kör vi runda 2 på detta härliga år.Den 13:e juli och Gryets Don Diego &
Gryets Golden Cookie växer så det knakar och de är helt helt ljuvliga bägge tvåDen 14:e juli och underbara Mai kom och fixade det sista med Emelie på küren. Tack Mai!!


Det blir gott om frukt i år, träden är helt överfulla.
Den 15:e juli och Emelie tog första skrittstegen utan lina idag med Don Dalegro. Snäll kille, lite valpig än.Gryets Pride hoppar som en gudinna! 70 cm och hon tar inte ens i och endast 4 år.
Visst kunde vara mer stabil i ridningen men hon är lite sen i kroppen.
Shit vilket SM alla gjorde.

SM GULD Emelie och Look's Like an Angel
SM SILVER Emelie och Gryets Fair Play, men bästa c-ponny
SM BRONS Ida och Gryets Pontiac,
Gryets Elliot Hawk 4:e placerad men bästa C-ponny
Gryets Power gick till A final
Och mitt i detta så
Den 18:e juli på dygn 336 fick Pride Mandy B RP 1136 ett hingstföl döpt till Gryets Very Magical
 


Ja den 17:e juli packade vi in 4 ponnyer och åkte mot Björbäcks RF.
Bästa Anna och Martha kom och tog 2 ponnyer i sin släp som de körde upp enbart för vår skull, TACK!!
Ida hade fått foder och vattenbaljor mm i sin släp, TACK!!

Alla installerade i sina boxarOch ridning på banorna, dock hade Emelie inte tid till att rida alla så det fick bli
Gryets Power och Gryets Elliot Hawk som fick komma ut och se omgivningarna.Invigning på kvällen och underbart lagom väder.När dagen var över så var det full fart hem för att vaka på Mandy som ser föl färdig ut.
Mor och Märta "vakar" dagtid och jag tar nätterna.Den 18:e juli och let's the game begin, många att hålla reda på, hann typ inte se så många utöver våra egna.Först ut i Kval 1 bland C ponnyerna i FEI Lagprogram var
Look's Like An Angel, lite missar, och en ilsken hästfluga som bet henne men fin fina 67,143%


Därefter Ida och Gryets Pontiac som var riktigt duktiga och fick 67,429%.


Vinst för Ida och 3:e placering för Emelie, shit alltså!!Nästa ut var Emelie och Gryets Fair Play, jag kan inte se mitt mätt på denna ponny, jag får verkligen ståpäls när han rör sig.
Han fick 8 på trav, 8 på skritt, 9 på galopp, 8,2 på lösgjordhet samt 9 på framtidsutsikter, tja den ponnyn skojar man inte bort.
Ska bli spännande att se vad han får dag 2, olika domare, är han högt där också så är han ju riktigt bra.
Nr 3 ut var Gryets Power, han kvalade in med absolut minsta marginal på absolut sista kvaldagen, då Power var bara en bonus.
Men superduktig och Emelie hade kommit in i ett flow, som var helt fantastiskt.
Han kom på 17:e plats på fina 64,143%Nr 4 ut och sista för dagen var Emelie och
Gryets Elliot Hawk, åh vad jag gillar denna grabben, han blir bara bättre och bättre för varje tävling.
och pris för best looser (dvs först utanför placering)! Men bästa C ponny, han slåss verkligen med de stora grabbarna!
och Märta ringde och berättade att Mandy fölat! Så när dagen var över och de andra gick på ryttarfest så körde jag hem till Märta, mor och Mandy och tittade på nytillskottet.Den 19:e juli och kval dag 2 samt sista dagen för ungponnyerna.Emelie och Gryets Fair Play först ut. Han var så trött men oj vad han kämpade, hög svårighetsgrad på testet inne på banan. Serpentiner, övergångar på volt mm mm som jag nog inte tror ingår i ponnyernas 4 års bedömning, men man gör vad domaren säger till en.
Finfina siffror här också 81,6%, en 2:a placering idag också!
Man kan inte vara mer än nöjd när han ligger och snittar 8,5 och 9:or både i kval och final. Fy fan rent ut sagt vilken ponny!


 


Och totalt en 2:a placering och bästa C-ponny i SM för 4 åriga Ungponnyer!!
 

Ida och Pontiac näst ut i kval 2 kategori C grupp 2, FEI mästerskapsprogram, hann inte se dem alls, men fina procent 65,676%.Nr 2 för Emelie var Look's Like An Angel, kval 2 kategori C grupp 2, FEI mästerskapsprogram, inte helt felfritt här heller men upp i ledningen!!
med procenten 68,694%


Tjoho Vinst!! och Ida och Pontiac 3:a!!

Bägge till A final!!!


Nr 3 för Emelie var
Gryets Power, han var också väldigt duktig!! fina procent 66,757% och en 13:e plats!!??


och satan i gatan, han hamnade i totalen på en 14:e plats och även han till A-final!!!!Sist ut för dagen för Emelie var Gryets Elliot Hawk, samma "storhästdomare" satt i domarbåset som på morgonen och det är alltid intressant att se vad hur de bedömer C-ponnyerna, ibland så är de snåla, men inte här inte, 3:e placering och finfina 81%!!Och totalt en 4:e plats och bästa C-ponny i SM För 6 åriga Ungponnyer!!
 


Bästa Evelina kom upp på fredagsmorgonen och stannade och hejade på alla, och hon var otroligt snäll och tog släpen med sig upp så hon tog Elliot och Pluto med sig hem på lördagsmorgonen, Tack!!
På lördagen var det vila för alla i A-final, så det gällde att hålla stjärnan glad med mutor, och äter glass på pinne och slickar av pinnen, och även så tycker hon om salta fiskar på burk, de skickar hon ner tungan i burken efter.Dock så hade vi Hoffarna till start på lördagen och även Very Fair.


Very Fair vann B finalen, Grattis Maria.Bästa familjen, alla 4 lika vackra!


Johan och Hugo, Johan har varit till otroligt stor hjälp i Emelies träningar. Tack Johan för all hjälp!Jag gjorde verkligen inte många knop den lördagen, lottning till finalerna, Emelie som nr 1 och Ida som nr 2, Power som nr 15 och absolut sist för hela SM:et.
Soundcheck och Emelie har haft väldigt väldigt stor och ovärderlig hjälp av Mai, vad gäller allt med kürerna, Tack Mai!!


Inför söndagens final i FEI kür så låg Emelie på första plats och Ida på tredje plats, så jäkla häftigt.
Power låg på 14:e plats bland D ponnyerna. Den 21:e juli och FINAL DAG!!

Emelie och Look's Like An Angel, först ut i A-finalen, den reds i FEI ponny kür.
Det hällregnade verkligen, det är kanske inte drömläget i en final, starta först och hällregn. Jaja bara att bita ihop.

På denna bilden så ser man hur Emelie tittar på mig, jättemiss och jag står och håller mig för munnen! i efterhand kan man faktiskt skratta åt det hela, men inte då!

Blandade bilder från alla dagarna, Tack Evelia som kom upp och fottade!!

 


Ida och Gryets Pontiac, lite bättre väderEmelie och Ida skrittar av och diskuterar sina ritter, jag hoppas de bägge njöt av att vara i A final.


JJJJJAAAA SM GULD till Emelie och Look's Like An Angel
Emelie är så otroligt värd detta, som hon kämpat, ridigt 3-4 ponnyer varje dag, sena kvällar fram till 23.00 utan att klaga, både vardagar och helger.

 
 


SM BRONS till Ida och Gryets Pontiac
De är också helt fantastiska, SM BRONS!! Vilket ekipage!
Emelie och Mai, Grattis tjejer!!Gryets Fair Play 4 år, och Emelie Silvermedalj Ungponny SM 2019 

Gryets Elliot Hawk, 6 år, och Emelie 4:e placerad på Ungponny SM i dressyr, bästa C ponny!!


Och Gryets Power och Emelie, de kvalade in på absolut sista dagen med absolut minsta marginal (ryttaren red fel....) och de tog sig till A-final!!
Nu kändes det som att Emelie inte kunde ladda om riktigt, startat först på dagen med vinst i Küren och ett SM Guld som resultat och sedan starta allra sist på dagen men nästa ponny. MEN otroligt att han gick till A-final, så otroligt skickligt av Emelie


Känns absolut jättebra att ha Hamiltons Piece of Cake i stallet som avelssto när systern tar SM Guld i dressyr 2019.
Grattis Mai och Lotta, det Guldet var Ni värda bägge två!!Lite bilder på Gryets Very Magical, gud vad han travar!! Måste filma honom en dag.Den 25:e juli och så kom den där satans hysteriska värmen igen, 5 dagar av värmebölja med klass 2 varning för höga temperaturer, jag klarar det inte!
Augusti 2019

Den 3:e augusti och fälten tröskas, härligt att kunna rida därDen 5:e augusti blev det halmkörning, brådis brådis, nästan mitt i natten, regnet hängde i luftenDen 6:e augusti kom regnet och nu ska det vara lite regn varje dag, skönt för det är torrt i markerna.Om man stannar upp lite och tittar sig omkring så upptäcker man små söta saker som gör att man blir lite glad.Den 10:e augusti så blev Ida och Gryets Pontiac
SM vinnare i Lag SM i Fälttävlan, egentligen skulle Ida haft sin andra ponny till start men så blev det inte och satan i gatan, de gick rakt igenom hela fälttävlans helgen som klara vinnare. Sicket ekipage!! Djupt imponerad av både Ida och Pontiac.
Grattis Ida du är så värd ditt fina Guldtäcke!!Den 11:e augusti och jag var och hämtade denna donnan!! Yes, nu ska vi bara ha brunst ocksåDen 14:e augusti och gräset börjar växa igen, så sköntDen 26:e augusti och vi fick ett par dagars värmebölja igen.Den 28:e augusti och det blev varning för höga temperaturer.Den 31:e augusti och det var tävling hos Sydslättens RF
Nellie och Look's Like An Angel debuterade på dressyrbanorna i en LAP1 och det blev ett kval till nationell dressyr.
Riktigt varmt så de fick rida utan kavaj, härligt med snälla överdomare.
Detta rycket fick vi på SM att vi skulle prova Nellie och Look's Like An Angel, de har inte ridigt ihop sig så många gånger än.September 2019
Den 1:e september och Emelie och Gryets Elliot Hawk debuterade FEI dressyr, fullt godkänt resultat på 64%.

Den 2:e september och jag bestämde mig för att testa något nytt, en Cane Corso, har ingen erfarenhet alls av rasen men den ska vakta i alla fall och det känns ju tryggt, så lilla Frigg kommer att flytta hem till mig i slutet av september.Den 5:e september och jag fick jättefina höbalar som Annelie ordnat, så oerhört tacksam för detDen 8:e september och det var första kvalet i Elitserien, och Torn vann!!!
Shit alltså, och Emelie och Look's Like An Angel var bäst!!Den 10:e september och det regnar, jösses, varning för upp mot 50-70 mm på väldigt kort tid.Den 13:e september så fick vi ett lite galet ryck och anmälde Nellie och Look's Like An Angel för mönstring till förtruppen till Landslaget,
och hon fick lov att mönstra.
Och inte nog med det, de kom med i C-truppen!! Herre jävlar!!Den 14:e september och jag är traktorlös, min älskade trotjänare vill inte starta, felsökning av världen bästa granne, så snart ska den tuffa igång igen.Gryets Very Magical ser verkligen inte riktigt klok ut just nu, men skimmel det blir han i alla fall.Den 17:e september och vi är inne i ett sådant väldigt växlande väder, åska, regn, sol och hagel.Gryets Very Beloved and Gryets Very CoolDen 20:e september och vi lastade in Gryets Elliot Hawk i Mai:s/Lottas lilla lastbil ihop med Hamiltons Right on Time och åkte mot Vetlanda och årets Ungponnychampionat.
Gryets Elliot Hawk och Emelie blev 2:a placerade båda dagarna och
Mai och Hamiltons Right on Time vann bägge dagarna.

Totalt en 2:a placering för Emelie och Gryets Elliot Hawk och
Totalt så Vann Mai och Hamiltons Right on Time
Grattis tjejer

Fler bilder kommer när jag gått igenom dem.
När vi var på Ungponnychampionatet så började Märta rida igång Don Dalegro lite mer på allvar, han har fått IR terapi och lite vila men nu ska han igång igen.Den 26:e september och den här tjejen har börjat rida här, Säg Hej till Marianne 11 år, superduktig för sin ålder och har en känsla för ridningen så man blir avundsjuk. Jag hoppas hennes intresse håller i sig för det är sådana här talanger sporten behöver.Den 28:e september och jag hämtade hem lilla Frigg nu 8 veckor, Cane Corso tik. Så nu är de 3 st.
Zira 13,5 år, Chilli 2,5 år och lilla Frigg 8 veckor.


Första ponnyn klippt för i år.Den 29:e september och vi måste få ordning på belysningen på ridbanan, den som finns sen 30 år tillbaks har blåst sönder. Så vi skulle fälla en stor björk som delat sig på 4 gigantiska grenar för att "gatlampan" som står där ska bli fri från grenar och blad, jösses vad det var kämpigt, vi började tidigt och slutade sen.
Men trädet är nere och allt är nästan borta, så vi kan använda ridbanan igen.


Det färdiga resultatet, stolpen är nästan fri och där ska dit 2 nya lampor.Det började med sol och slutade med regn, liten Frigg fick bo i en väl inbäddad rullebör så hon sov så gott och inte frös.Det har regnat en skvätt nästan varje dag, härligt, gräset växer än.Oktober 2019
Den 1:e oktober och det ska bli lite kallare och klart och torrt väder så bäste Karl passade på att hugga vallen.5:e oktober, underbart väder, mycket på gång, andra skörden är inne, traktorn på gång, Frigg växer så det knakar, ponnyer tränas.6:e oktober, första frosten.11:e oktober så slog det om till varmt och regn igen. Skönt!Den 13:e oktober och andra kvalet i Elitallsvenskan, Torn vann igen och Emelie och Look's Like An Angel vann Kat C LAP2.Dessa betyder så otroligt mycket för mig!Den 15:e oktober och vi kan flytta in igen om vi vill, helt helt underbart, vilka fantastiska grannar jag har.Den 17:e oktober och lite mer regn, eller rättare sagt mycket regn varannan dag och varmt 12-15 grader.
Gräset växer i massor än.
Det körde ihop sig lite och livet behövde en paus så allt fick stanna upp ett tag. Det blev lite vila på 4 åringarna och under tiden fick Don Dalegro 3 år ridas lite mer, här med Marianne, den ponnyn har ett hjärta av guld och ett temperament som är helt fantastiskt.Den 19:e oktober och vi börjar träna på igen. Vilan är över och alla sätts igång igen. Vädret är helt ofattbart underbart.
Look's Like An Angel är starkare än någonsin i kroppen och utvecklas just nu i raket fart. IR Terapi väldigt tätt nu allt för att hjälpa henne bli ännu starkare och ännu bättre. Ja hon vann SM men shit vad fin hon är nu, jämnt stark i hela kroppen. Nu ska bara Emelie hänga med henne i utvecklingen.

Den 21:e oktober så kom belysningen upp, ingen permanent, men det lyser i alla fall.Den 25:e oktober och väldens bästa Zira fick somna in, 13 år och 5 månader blev hon, en väldigt hög ålder för en så stor hund.
Hon var pigg och glad men fick Epilepsli anfall och det var många men korta, men för hennes bästa så fick hon somna in.
Den 27:e oktober och vintertid, rakt in i mörkret, men bara att tänka positivt bara 8 veckor till det vänder och blir ljusare.November 2019
Den 1:e november och LAG SM i dressyr hos Helsingborgs Fältrittklubb, en fantastisk anläggning.


 
 


Torns RF blev 3:e placerade totalt och fick BRONS i Lag SM i dressyr!!Ida och Gryets Pontiac vann 2:a dagen!! Så duktiga.
Emelie och Look's Like an Angel hade inget bra meeting, Guldis tyckte dörrar och kortsida var skitläskigt och busade bort ritterna bägge dagarna.
Men vifta med en stor flagga över huvudet är inget problem.... Ja hon är för rolig den där damen.Trodde aldrig att jag skulle säga, fy vad jag är trött på att se enkla byte, men efter att ha suttit och tittat på FEI program hela dagen och sedan se Kur på kvällen där alla hade massor av enkla byte, så ja gud vad jag var trött på att se enkla byte....


Den 6:e november och Ida och Gryets Pontiac red på Kyra Kyrklund Clinicen i Flyinge!!!
Så roligt, vilken grej! Och de var så duktiga!!
 


Den 8:e november var det plastinlämning, inte mycket kö och inte mycket plast att lämna denna gången.Den 10:e november och tävling hos Sydslättens RF, Emelie och Gryets Elliot Hawk startade FEI Lag och fick fin fina 66%, en miss då Elliot bestämde sig för att han var tvungen att på på toaletten i förvända galoppen, men annars jättefin ritt på 65,714%!!


Denna lilla damen växer så det knakar.Den 17:e november och Klubbmästerskap hos Torns RF, Emelie och Elliot blev klubbmästare, grattis Emelie!!Den 20:e november och jag gillar vädret, 7-9 plusgrader, prognosen säger ca 9 soltimmar i november men vad gör det, man är ändå inomhus när det är ljust....Den 23:e november var det landslagsträning, åkte med Stella, Annelie och Champ för att ta reda på vad som krävs.


Den 29:e november och lite minusgrader, och vi har flyttat in vinterträningen.


Öppnade tidningen ridsport på webben och fick se detta, så kul!
Nellie och Look's Like an Angel är officiellt i C utmanartruppen till Landslaget.
 


Don Dalegro har ett helt ljuvligt psyke, han går på utebanan med belysning utan problem, han går i ridhuset utan problem endast 3 år gammal och hingst.
December 2019
December börjar med lite kallt och frost, inget allvarligt, lite minus om nätterna och plus på dagarna.Den 2:e december och vi kan vara ute och rida igen.Den 3:e december och ibland får vi krypa in i ridhuset, när det kalla vädret försvann och det blev plusgrader så kommer vindarna också, halv storm och 8-9 plusgrader. Här Julia och Gryets Power.Den 4:e december och Gryets Don Diego blev besiktigad UA.
Han är absolut en av de vackraste jag fött upp.Den 5:e december åkte Gryets Don Diego iväg till sin nya lilla ägarinna på Gotland. Latade 13.00 och han var framme 01.00.
Lycka till i livet fine Diego!Den 7:e december och jäklar vad det kan blåsa, inte mer än 18 m/s men det är ihållande.
Stöttar staketen även om det bara är 18 m/s, det har regnat otroligt mycket så det är väldigt mjukt i marken nu.Eva och jag lyckades efter många års letande äntligen få se julgransflygningen.


Jag har varit dålig på att uppdatera, men man har levt i ett evigt regnigt lerigt mörker men nu börjar det ordna upp sig, vintersolståndet kom med lite torrare väder och kameran blev laddad igen och Frigg som tagit mycket tid börjar bli unghund och behöver inte så mycket passning, mor är opererad och stabil så där har det också lugnat ner sig.
Hagarna flyterRådjuren är tillbaks!


Länge sedan barometern visade mycket torrt. Tack för det! Och där är knoppar på buskarna i trädgården!Vinterträningen har börjat! Hoppträning, bomträning, pay and ride.Den 30 december och nyårsfint, och alla lager påfyllda, nu kan vintern komma.Året avslutas med 5-6 plusgrader och vi har klarat oss ifrån höststorm, men fått regnrekord istället.

Gott Nytt År önskar vi alla där ute i Sverige och i resten av världen!