Meritförteckning över ponnyer från Stuteri Gryet:
Dubbelutmärkelse 3 års test, Dubbelutmärkelse kvalitetstävlan 4 åringar, Guldbelönade ston, Diplomsto, RES BIS, Riksfinalvinnare 3 åringar hoppning, Riksfinalvinnare 3 åring gångarter, Riksfinalist 3 åringar, Riksfinalist 4 åringar, Ungponnychampionatvinnare dressyr 5 åringar, Ungponnychampionatvinnare dressyr 6 åring, Ungponnychampionat finalist hoppning 6 åring, Ungponny SM hoppning finalist 6 åring, Ungponny SM dressyr finalist 4 år, Ungponny SM dressyr finalist 5 år, Ungponny SM dressyr finalist 6 åring, Ungponny SM dressyr Brons 4 åring, Ungponny SM dressyr Silver 4 åring, Ungponny SM dressyr Silver 6 åring, New Forest Mästare i Fälttävlan, New Forest Mästare i dressyr, SM Guld i Fälttävlan Lag, 3 SM kvalade dressyr, 6 FEI ponnyer i dressyr, SM Guld dressyr, SM Brons Dressyr. 2 x SM Brons i Dressyr Lag. Diplom från Svenska New Forestföreningen för uppfödning av 2 av Sveriges bästa New Forest ponny i dressyr.
                                                            2018 startar upp och man kan inte annat än att se fram emot vad detta året ger.


Fjoråret i korthet (2017 var det regnigaste året på 33 år....)
2017 började med att vi vann en betäckning med FS stuteriets FS Mr President, Segerhingst vid premieringen, född 2014, Isabell, 146 cm stor
e
FS Mr. Right - FS Cocky Dundee - Golden Dancer


Inget av fölstona passade direkt för de fölade för sent då FS stuteriet stänger sista juli, slet mitt hår för FS stuteriet tackar man inte nej till, inte i min värld i alla fall. Då kom Danska
Höjelse Hesteklinik till Sverige och informerade om deras Embryotransfer i Danmark och Belgien, ödet..., ja kanske det.
Så fick det bli,
Look's Like An Angel åkte till Danmark och ska bli mamma via Emtryotransfer.


Utöver det så så kvalade Look's Like An Angel både till Ungponny SM med Stella Hoff och till Ungponny Championatet med Mai Stensson.
Hon vann Ungponny Championatet väldigt överlägset med Mai i sadeln.
 

Vi kvalade och åkte även till Ungponny SM i Karlstad med 
     Emelie och Gryets Elliot Hawk 4 år            Ida och Gryets Pommac 4 år 
 

Very Fair som är far till alla barnen, Vann Ungponny SM för 6 åringar samt Vann även Ungponny Championatet för 6 åringar.
Är Maria evigt tacksam över att få lov att betäcka med en sådan superhingst.


Ida kvalade sin 6 årige Gryets Pontiac till
Ungponny SM i dressyr, Ungponnychampionatet i både dressyr och hoppning samt även ungponny SM i Hoppning!!


Tack alla för de oförglömliga resorna vi gjort tillsammans!!

Hazelberg's Marit RNF 259-S och Martha har startat FEI dressyr.


Flyttade in gjorde
Leuns Veld's Danique, född 2012, e FS Don't Worry u
Leuns Veld's Twister ue Kielshoop Honeymill.
Köpt av uppfödaren dvs Leuns Veld's stuteriet i Holland.
 
Både Gryets Peggie och Gryets Pennie blev inkörda.                       Puma exteriörbedömd med fina 40 poäng!
             

Gryets Paladin fint matchad av Anette och Pontus, dubbelutmärkelse på lokala 3 års testet sen gick han och vann 3 årsfinalen i hoppning kat C!!.

 
Och mycket, mycket mer, som går att läsa här hänt 2017


Januari 2018

Den 3:e januari och fy vad det kan regna, översvämningar på vägarna här omkring.... vi behöver inte mer regn nu!Den 5:e januari och vi var och fick mätt
Look's Like An Angel, 6 år till 137 cm
Gryets Power, 8 år, slutmätt till 146 cm


Den 7:e januari och 10 minus på morgonen. Leran frös ordentligt, väldigt väldigt knöligt nu men tar gärna det i ett par dagar för det är väldigt skönt med fast mark under fötterna. Tur vi har detta hos världens bästa granne.Den 8:januari och iväg med ponnyerna på miljöträning, snart börjar tävlingssäsongen.Den 9:e januari och efter 2 dagars frost så ser det ut som om vi inte ska få något regn på 7 dagar.
Jösses, håller det så är det nog minst ett halvår sedan det var torrt så många dagar i sträck.Den 13:e januari och seriedressyren börjar på Torns RF, nyttig träning för ponnyer och ryttare men iskallt för oss som stod på backen, runt nollan men bitande östlig vind.
Emelie har höjt ribban, nu är det LA för Gryets Power och LB för Gryets Elliot Hawk.


Ida och Gryets Pontiac var också på plats, den familjen är helt underbar!Den 15:e januari och klass 1 varning för snöstorm, och jag ser fram emot det, precis lika mycket som jag gjorde när frosten kom, jag springer nästan med lätta fötter och bär vatten nu när det är fruset. För leran och mörkret har varit så drygt men framför allt tungt. All väderförändring som inte innebär lera jublar jag över just nu.
Och exakt 1 månad till våren brukar komma!!Den 16:e januari och jadå man vaknade upp till snöstorm, härligt!

Men borta på kvällen och åter till leran.


Gryets Very Bright och Gryets Very Much är på avvänjning från sina mammor.Den 20:e januari och andra omgången av seriedressyren. Emelie var så himla duktig och vann bägge klasserna hon startade i.
LA:4 med Gryets Power och LB:3 med Gryets Elliot Hawk.


Gryets Elliot Hawk


Märta grooma.

Gryets Power


Den 21 januari och vindstilla, precis över nollan, så fölungarna eller rättare sagt 1 åringarna fick komma ut på ridbanan en sväng.
Gryets Very Petite

Gryets Very Much

Gryets Very Bright


Styrka, styrka och åter styrka, Emelies vinterträning har gett resultat.Den 25:e januari blev Gryets Very Much och Gryets Very Bright veterinärbesiktigade UA.


Den 27:e januari så körde vi iväg Gryets Very Much och Gryets Very Bright till sitt nya hem och de kommer att få det helt fantastiskt bra.
Bägge är sålda till Josefin Fåke.Den 31:e januari och det regnar och regnar och regnar.
Det inte traktorn fixar det fixar vi med handkraft!


Miljöträning med Gryets Elliot Hawk och Look's Like An Angel, lite olika och nya ridhus.


Magen växer på Evita!
Februari 2018

Den 2:e februari och ännu mer miljöträning. Snart dags för årets första tävling.

Ingen snö när vi gick in i ridhuset men när vi kom ut så hade det snöat väldigt mycket på kort tid.Den 3:e februari och årets första tävling som gick nära och bra hos Dagstorps RF.
Debut för Look's Like An Angel och Mai i LA:1. Och helt otroligt, de fick över 70% och vann!!


Debut även för Gryets Power och Emelie på riktig tävling i Lagtävlan för ponnyallsvenskan LA och det gick riktigt riktig bra, över 68%.


Sen debut även för Gryets Elliot Hawk och Emelie i LB:1 med strax över 64%.


På plats var även Hazelberg's Marit RNF 259-S och Martha i en LAP1, Gryets Pontiac och Ida i Lagtävlan för ponnyallsvenskan, ja mor och son!
Och även Stordams Bonettes son Highlife som startade en LB:1. Fantastiskt roligt!Den 4:e februari och det blev helt plötsligt vinter, 3 dagar med 10 minusgrader.Den 9:e februari och jag gick en runda och hittade små frusna vårtecken. Tack det behövs nu, men det är härligt ljust med snön och det är princip helt vindstilla med lite sol om dagarna, ljuvligt.Gryets Pride har fått komma in i ridhuset och titta sig omkring.Den 11:e februari och sista omgången i seriedressyren hos Torns RF, Emelie hade med sig Gryets Power som skulle debutera LA:P1 och Gryets Elliot Hawk som skulle starta en LB:1. Och så duktiga alla 3. Massor av Rosetter, och vinst med Gryets Elliot Hawk och vinst samt ett vandringspris med Gryets Power.


Lite påfyllning av snöförrådet innan plusgraderna kommer, men ingen vår i sikte än i alla fall.Den 15:e februari och Emelie fick för sig att hoppträna. Och lite snö fick vi också.Den 20:e februari och vintern har kommit och vill inte släppa, men helt vindstilla och ett par minus på natten och plusgrader på dagen. Ljust till nästan kl 18.00 på kvällen och det torkar upp. Skönt
Dock ser det ut att bli riktigt kallt de närmsta 10 dagarna, ner mot -13grader, usch, men torrt i alla fall.Den 21:e februari blev det meterologisk vår, dvs dygnsmedeltemperaturen över 0 grader 7 dygn i följd.
När solen är framme så värmer den, men kallt i skuggan.Den 26:e februari och vi har fått rysskyla och nationella isdygn.
Fy vad det är kallt, -9 dygnet runt och nordöstliga stormvindar 17-20 m/s, ger en köld effekt på ner mot -18 grader.
Tydligen har det inte varit sådan rysskyla sedan 1987. Så nu går livet ut på att se till så att stallet inte fryser och fixa varmvatten till alla utebaljor.


Den 28:e februari och rysskylan fortsätter, jäklar vad det blåser kallt. Nu vet man hur det är att bo i Sibirien....
10 minuter härifrån snökaos, avstängda vägar, trafikolyckor på löpande band, gå inte ut om Ni inte måste etc etc.


Men här är det riktigt fönsterväder, man blev hyffsat överraskad då det inte var en enda snöflinga hemmavid.Mars 2018
Den 2:e mars och då kom även snön hit här, dock hjälper snön lite mot rysskylan men det är kallt ändå.Den 5:e mars och ny snöstorm, men förhoppningsvis den sista för nu utlovas det plusgrader.Den 8:e mars och ännu mer snö!Den 9:e mars och nu töar det, men regnar, snöar och fryser till lite, tjälen är kvar så nu är det definitivt inte roligt.Den 11:e mars var Emelie och startade Gryets Elliot Hawk och Gryets Power i Malmö. Elliot busade och hade vårkänslor men Power skötte sig alldeles utmärkt, de börjar bli stabila i LA nu. Fantastiskt kul för Emelie.Den 12:e mars och snön töar bort och det regnar lite istället. Vårkänslor är på gång och vårens "staketlagning" är inköpt.Den 17:e mars och fy.... nu blir det 17 m/s och rak östlig vind igen, -25 i köldeffekt, suck rysskyla igen.Den 18:e mars i 7 minusgrader, isande östlig halvstorm, sol blandat med snö så kom världens bäste granne och gödslade ut den store ligghallen.
Vi har alla vårkänslor men ingen vår vill komma.Den 19:e mars och oj, vi fick sol och vindstilla, solen värmer så det töar på ytan och vi kunde för första gången på länge använda utebanan.
Härligt

Den 20:e mars och snö igen....Den 25:e mars tävling hos Lillhagens RF för Emelie och Gryets Power, debut i LA:P1, och de slog till med vinst, Grattis bästa Emelie!!


Och sol och värme så täckena åkte av.Den 25:e mars och snö igen...Den 29:e mars och 20 m/s östlig vind och snöstorm, det snöade verkligen på tvären men det blåste bara förbi, det hann liksom inte stanna.....Den 30:e mars och långfredag, nu är påsken här men var är våren?
Minusgrader om nätterna, östlig vind och det är fortfarande termokläder, mössa och varma vantar.
Hästhagens RF och första ungponny kvalet,
Gryets Elliot Hawk och Emelie, Elliot är så fin så fin på framridningen men sen blir han helt förskräckt när han kommer in i ridhuset och får fullständig scenskräck, jaja det är bara på det igen.


Look's Like An Angel och Mai, sicken super runda, inte en hov fel, och de fick bra betalt 79,2%. Överlägsen vinst. Helt helt underbart! Tack Mai.


Nu har de 2 godkända kval till SM, ett i vanlig LA:1 med 70,556 och detta nu på 79,2% så de borde vara klara för SM och en Gävle resa, snittar in på 74,87% ....
puh Gävle, det är ju liksom inte hinsian gäret. Men det är många kval kvar och det är de 12 bästa i landet som får starta.


Om detta är skatornas bo för i år så bygger de jättehögt i absolut högsta trädet jag har så det tyder på en riktigt varm och torr sommar.
Än så länge har de haft rätt....
April 2018
Blött och lerigt....


Nu kommer värmen! Ingen mer snö och kyla, hurra.


Sol och värme underlättar enormt, man har ju levt i ett lerigt mörker sedan oktober i fjol. Nu går allt så mycket lättare.
Täcke av, inga leriga ben längre och en torr ridbana. Man slipper framförallt att gå runt i typ 10 kg vinterkläder och tunga vinterkängor.Den 7:e april och Gryets Fair Play och Gryets Pomerol blev kastrerade.


Den 8:e april var det tävling hos Viarps RF,
Gryets Elliot Hawk och Emelie vann LB:1 på över 74%. Grattis Emelie, det var du värd!!
Superbra tävlingsplats för Elliot då domaren satt mellan framridning och tävlingsbanan så han fick se domarbordet innan han gick in på banan.Den 13:e april och kvällstävling hos Sydslättens RF, ungponnykval, 20 m/s och östlig vind, inte kul att köra släp.
Det gick fantastiskt bra.
Look's Like An Angel och Mai, vann sin klass på fantastiska 79,2% och är nu definitivt klara för Ungponny SM.
Gryets Elliot Hawk och Emelie, gjorde en fantastisk insats, inte så tittig denna gången och fick finfina 73%, och de borde vara klara för Ungponny SM.Den 14:e april och alla hagarna blev vårfina. Det har torkat bra på 10 dagar och är nästan helt torrt i marken nu.
Tack Stefan för all hjälp!Den 16:e april och det blev meterologisk sommar, tja där hann man inte riktigt med, vinterkläderna var ju fortfarande framme och det blev 30 grader varmt i solen.
Det sa bara poff så blev gräset grönt och stona fick börja beta in sig på det direkt.Den 22:e april Tävling på Torns RF. Emelie hade en riktigt riktigt bra dag, så oerhört glad för att det går bra för henne.
Gryets Elliot Hawk och Emelie startade en LB:1 och vann sin klass och Elliot fick sitt första segertäcke.


Gryets Power och Emelie startade sin andra LA:P1 och blev 2:a placerade och fick ett nationellt kval.
Bättre än så kan det nästan inte bli, Grattis Emelie!!
Hårt arbete lönar sig, finns ju liksom inga genvägar utan det är massor av timmar i sadeln som till slut ger resultat, heja heja!!
Och ponnyerna verkar till att trivas med att ha rullande veckovilo schema.


och gödningen är utkörd, nästan mitt i natten men regn på ingång, detta blir bra, eller så bra det kan bli då jag egentligen vill ha ut gödningen så tidigt på våren som möjligt.Den 24:e april och Emelie ville hoppa lite terränghinder med
Look's Like An Angel hos Torns RF, lite läskigt tyckte dressyrponnyn.Den 25:e april och vi var och fick mätt
Gryets Pirellie RNF 2784 till 138 cm, hon är nu slutmätt
Leuns Veld's Danique till 148 cm.


Det är nu man går in i en dimmig värld pga sömnbrist och återkommer till verkligheten när damen fölat.Den 27:e april på dygn 333 fick
Stordams Bonette RNF 2615 ett stoföl e Very Fair, döpt till Gryets Very Beloved
Helt underbart otroligt fantastiskt med ett stoföl då detta är Bonettes sista föl, hon är 22 år.


Svalan kom så nu är det verkligen vår.Den 28:e april och Emelie vill prova på Sugar Cup med
Look's Like An Angel, första träningen genomförd. Vatten uppskattas inte...Den 29:e april och betet börjar ta form, sprutat, gödning ute, och trådtrassel...men snart är vi färdiga.


Medan jag var på betet och trasslade upp tråd så var Märta och Emelie duktiga och hoppade upp i sadeln på
Gryets Fair Play.
Så duktiga alla 3.Den 30:e april och storm, rak östlig vind och 22 m/s i byvindarna. Det var sandstorm och jordstorm.
Maj 2018
Den 1:e maj och första omgången av Sugar Cup,
Emelie och Look's Like An Angel var jätteduktiga, inga avtrillningar och inga vattenproblem.Den 5:e maj tävling hos Flyinge RF,
Gryets Power och Emelie startade en LA:P1 och fick sitt andra kval till att rida FEI klasser.
SUPERDUPERBRA!! Heja Emelie Sen iväg för att titta på Martha och
Leuns Veld's Danique som var ute på miljöträning, så fina!Gryets Very Beloved fick komma ut och bli fotograferad, superläcker liten dam.
Den 6:e maj och högsommarvärme!!

Don Dalegro 2 år har fått komma ut och röra lite på sig, han är helt ljuvlig i sitt temperament.Gryets Pride är så snäll så att henne sadlar man på medan hon betar gräsmattan i trädgården

Gryets Pride 3 år


Gryets Fair Play 3 årGryets Pomerol 3 årDen 10:e maj åkte Gryets Pirellie till sin lilla fodervärd, jag hoppas av hela mitt hjärta att de kommer att trivas ihop.
Hon fick en ny kompis direkt.På eftermiddagen så debuterade Martha och
Leuns Veld's Danique på dressyrbanan. LA för ungponny.
De var så duktiga, Danique har inte åkt transport sedan hon flyttade från mig och nu var det en lång resa för henne.
En fin andra plats fick de också, prisutdelning i första starten! Så kul, vad månne bliva av dessa två.Den 11:e maj och iväg till Ribban för ännu en start för Martha och
Leuns Veld's Danique i LA för ungponny. Oerhört trött ponny men en duktig ryttare som puschade henne så de fick fina 68,8%. Rosett igen för de bägge, nu får det nog bli lite vila för Danique.

 Den 19:e maj och Ungponny kval igen, denna gången hos Klippan ridklubb.
Fina siffror för alla tre, japp jag är stum, för vilka prestationer alla 3 gjorde, wow!

Emelie och Gryets Elliot Hawk, 76,8%              Mai och Look's Like An Angel, 79,6%         Martha och Leuns Veld's Danique, 75,4%


Satan i gatan, 3 ponnyer som har vars 2 godkända kval och är kvalade med fina siffror till ungponny SM i dressyr. Så duktiga ryttare och ponnyer, nyper mig själv lite i armen för att se om det är en dröm eller verklighet.
Sen får vi se om alla kommer med, de 12 bästa i landet kommer med och kvalen är slut här nere som det ser ut just nu men det kvalas för fullt uppåt i landet till och med den 10/6.
Mai och Look's Like An Angel, är dock klara, de kvalar in bland topp 3 med 79,2% och 79,6%


På eftermiddagen så blev det betessläpp av Gryets Very Petite och Gryets Lady Lia.Den 21:e maj var det den vanliga plaståterlämningen. Full släp som vanligt.Den 23:e maj så blev Don Dalegro besiktigad UA för hingstlicens som Welshpartbred. Ansökan är inskickad.
Den 27:e maj så kom hon då äntligen, som jag väntat.
Välkommen säger vi till Hamiltons Piece of Cake
"Kakan" är ett 9 årigt sto efter Jarno undan Millon Dollar Mari med morfar Bayron.
Hon är uppfödd av Lotta Hamilton och som mormors mor finns Urbinette. Urbinette tävlade jag ponny ihop med och hon har startat vad jag tror och minns 4 EM i dressyr åren 1977, 1978, 1979 samt 1981. Sen har vi Maraton 600 som mormors far, min första storhäst var efter Maraton och det var en fantastisk häst!
Som morfar har hon Bayron, med då Bernstein och i botten det fantastiska stoet Bristol Cream.
Mormor Tequila ligger bakom fantastiska tävlingsponnyer, och mamma Millon Dollar Mari har förutom Kakan även Hamiltons I did it My Way som vunnit ungponny SM. Tjoho vilken stostam!Den 29:e maj kom Don Dalegro betäckningslicens från Welshföreningen och även provsvaret på CEM provet som har helt UA.


Tjoho, nu kör vi!!

Siste maj och inte en droppe regn sedan den 6:e maj, högsommarvärme, gräset helt avbränt, friska vindar, varningar för höga temperaturer, vattenbrist, varmaste maj månad sedan Sveriges mätningar började. Men faktiskt så klagar jag inte, det är en skön värme även om det är uppe på 29 grader i skuggan.Den 31:e maj och
Hazelberg's Marit RNF 259-S är hemma. Martha har växt ur henne och Marit är 17 år i år så hon får gå i avelsboxen.
Hamiltons Piece of Cake, Hazelberg's Marit RNF 259-S och Don Dalegro i samma hage, så får vi se vad det ger!
Juni 2018

Den 2:e juni och vallen blev huggen, nu behöver man i alla fall inte prata väl med vädergudarna för det blir bara varmare och varmare för varje dag och inget regn i sikte.
Den 3:e juni och höet är torrt.... och pressat, plastat och hemma! Hejochhå!
1 dag på backen räckte i denna värmen.


Det är så torrt och varmt så till och med nässlorna slokar.Den 4:e juni och Sugar Cup träning igen. Denna gången hos Dagstorps RFDen 5:e blev
Gryets Very Cool kastrerad.Den 6:e juni och uppridning för Sugar Cup i Dagstorp, Emelie och
Look's Like An Angel


Ida och Gryets Pontiac var också på plats och gjorde uppridning.


Så om allt klaffar ska både
Ida och Gryets Pontiac & Emelie och
Look's Like An Angel rida regionfinal i Sugar Cup i juli.


Det är så galet varmt och soligt så när det är moln på himlen så jublar man.Look's Like An Angel och Evita

Tja, stickor stickor och åter stickor.


           6-9/6                        10/6                   11/6 på morgonen       11/6 på kvällen

Det stämmer med när mjölken slog om till vit, då blev det gulgrön sticka och när vaxdroppen kom blev den helt gul!

Så nu är det in i sömnbristdimman igen.


Den 12:e juni 00:40 på dygn 346 så kom han äntligen.
Look's Like An Angel/Evita fick ett hingstföl e FS Mr President, döpt till Gryets Golden Look.Den 13:e juni fick vi äntligen REGN!! Underbart, sist det regnade var den 6:e maj.


Alltså denna, vilken goding.Den 16:e juni och gödningen är ute för det ska regna igen, hallelulja.
 


Vallen är faktiskt inte stenhård trots torkan utan det går att rida på den.Den 17:e juni fick vi regn igen, hurra!! Det enda positiva med torkan är att man inte sliter på gräsklipparen.


och
Gryets Golden Look och Evita fick komma ut och det blir givetvis en liten bildbomb. 
Gryets Very Cool 1 årDå var det tid med stickor igen

          17-18/6                     19/6                       20/6

Vit mjölk redan den 17/6 och vaxdroppar den 20/6, dock ingen riktigt gul sticka än.
Men det är ändå in i "vakbubblan" för säkerhetsskull.Den 21:e juni och Don Dalegro är duktig med sina damer.


På kvällen så blev älskade Mitzy akut dålig och fick somna in, 11 år gammal. Vila i frid älskade "lillen".
Det är så tomt även om Zira och Chilli finns kvar och förgyller dagarna.Den 22:e juni och midsommarafton, regn och kallt; midsommartradition, men regn säger jag inte nej till.


och mitt i midsommarfirandet så fick Chanel
(& Very Fair), ett stoföl på dygn 326, döpt till Gryets Very Chic


                                        17-18/6                     19/6                          20-21/6             22/6, precis innan fölning

Hos Chanel blev stickan aldrig helt gul, den förblev gröngul men mer åt det gula hållet även precis innan fölning.
Men det fanns andra tecken såsom ett helt färdigt juver med läckande mjölkDen 23:e juni lastade vi två fuxdamer för lite extra dressyrträning på annan mark.


3 åringarna är ridbara nu, tjejerna har varit duktiga men speciellt Märta som lagt ner ett fantastiskt förarbete så att klättra upp på ryggen på dem var väldigt enkelt. Gryets Pomerol, Gryets Pride & Gryets Fair PlayDen 28:e juni och Svenskt ponnyderby är igång hos Dagstorpsortens RF.
Martha och
Leuns Veld's Danique startade Minirundan, bägge klasserna samma dag och jag kunde tyvärr inte vara på plats.
Men totalt 2:a i Mini Rundan!!, duktiga tjejer!Den 29:e juni och Chanel och Gryets Very Chic fick komma ut och bli fotograferade.Den 29:e juni på dygn 330 fick
Pride Mandy B RP 1136 (& Very Fair) ett hingstföl, döpt till Gryets Very Mighty.


                                       26/6                     27/6                          28/6                    29/6, precis innan fölning

Ja då har man blivit beroende av de där stickorna....

Svenskt Ponny Derby fortsätter och Emelie och
Gryets Elliot Hawk red Lilla rundan, dvs de debuterade LA.
Och shit vad det gick bra. Första dagen så red de LA:1 och fick 70% och då red Emelie fel två gånger..... två gånger.... suckLook's Like An Angel och Mai startade också Lilla rundan och vann första dagen på 71,806%
Gryets Power och Emelie debuterade Nationell tävling och FEI programmen i stora rundan på Derbyt!
De gjorde en super ritt första dagen och fick finfina 63,286% sedan tog energin slut hos ryttaren och de utgick dagen efter.
30 gradig värme, då gäller det att äta rätt och dricka mycket i samband med nerver och annat som spökar på en tävling.Juni rekordtorrt, allt är avbränt, inget gräs växer överhuvudtaget någonstans, till och med ogräset är dött ser det ut som.
Jakten på vinterfoder har börjat, hö och hösilage verkar svårhittat.
Min hösilagebonde som jag köpt hela vinterfoderbehovet av i ca 10 års tid har kommit igen och sagt att jag får inte en bal i år, det kändes ju inte så där stabilt.
När jag var barn så fanns inte hö i den mängden som det finns idag, då hässjade man det man hade och sedan fick man hushålla med det, och hästarna fick halm med melass på som komplement, så det ska bokas halm i massor i år och så får man hoppas på en sen bra andra skörd av hösilage.Juli 2018
Den 1:e juli och det är A-finaler på Svenskt Ponny Derby.
Det kändes jättebra att ha bägge sina ponnyer i A-final på Derbyt och de skulle möta varandra!
Den ene 5 år och den andre 6 år, de ligger väl till i utbildningsskalan om man säger så.


Och det blev Look's Like An Angel och Mai vann lilla rundan, och Emelie och Gryets Elliot Hawk blev 2:a placerad, så glad och nöjd som hästägare.
Den 6:e juli avled pappa, älskade pappa.
Han hjälpte mig på fredagen veckan innan med Mandys vakning och fölning, han var varje dag ute på Derbyt och tittade på ponnyerna, dock hade han klagat på ont i ryggen så på måndagen ringde han vårdcentralen och fick tid på tisdagen den 3/7, kl 10.00, men först innan läkarbesöket så vattnade han hästarna, hjälpte veterinären, fixade med höns och hundar.
Från vårdcentralen så blev det ambulans in till Lunds sjukhus, där ringer de till mig från Akuten och säger att han är döende, va?? Han körde för ett par timmar sedan bil ner till vårdcentralen i Kävlinge är det samma människa vi pratar om och jo det var det. Bråck på stora kroppspulsådern som läckte blod. Så han kom inte hem mer, inlagd tisdag och avled fredag morgon.
  


Den 6:e juli och
Pride Mandy B RP 1136 & Gryets Very Mighty fick ställa upp på lite fotografering.Den 13:e juli och Gryets Very Chic fick helt plötsligt 40 graders feber, men omplåstrad och pigg igen.


Och så tyckte traktorn att den behövde lite uppmärksamhet och ställde sig på sock....


Den 16:e juli och Gryets Lady Lia fick en sparkskada på betet så nu är hon hemma och omplåstrad.SM i Dressyr 2018 börjar närma sig, och jag är evigt tacksam för alla människor som vill hjälpa mig och ställa upp så att jag kommer iväg tillsammans med mina ponnyer, det var ju pappas önskan att jag skulle åka iväg.
 
Den 16:e juli och Ola och jag hämtade hem lastbilen vi hyrt för vår Gävle resa, shit vad den var stor. Men det var skitkul att köra den!
Packning påbörjades.


Den 17:e juli och vi började vår resa mot Gävle ponny Klubb och Dressyr SM 2018.
Vilken resa, och så kul att få köra lastbil, 12 meter lång och 18 ton tung, 3.90 hög.


10 timmar senare var vi framme, Ebba hade ordnat så vi fick uppstallning i permanentstallen och den hade kylanläggning, dock kunde den bara hålla 10 grader mindre än vad det var ute, och ute var det över 30 grader i skuggan.....Ridning av ponnyerna så att de fick röra på sig efter många varma timmar i lastbilen.
 
Pampig invigning där alla startande ekipage hade bild och namn som rullade på en storbildstv.

Många att hålla reda på.

Det gick alldeles utmärkt att sova i hästdelen i lastbilen bland hö och spån.

Torsdag och fredag var det kvaltävlingar, i 33 gradig värme!

Leuns Veld's Danique och Martha så fantastiskt duktiga, enligt min uträkning så är Danique riden mindre än ett år, hon startade sin första tävling 10 maj i år och har bara gjort 6 tävlingsstarter innan vi åkte till Gävle, och vilket ekipage, levererade stabila resultat på 76,8% och 77,6%.
De slutade totalt på en 5:e plats bland alla 6 åringarna!!Gryets Elliot Hawk och Emelie, också otroligt duktiga, Elliot busade lite första dagen då en dörr öppnades bakom domarkuren och en mamma kom ut i rosa jacka med en skrikande unge på armen, men dagen efter så höll han sig i skinnet och fick en 3:e placering!!! 73,6% och 79,2%.
De slutade totalt på en 7:e plats bland alla 5 åringar!!

Fina på prisutdelningen. Hoppas Emelie njöt ordentligt.Look's Like An Angel och Mai, tog hem en total 2:a plats och fick en silvermedalj, fantastiskt!!
2:a placerad första kvalet och 4:a i andra kvalet. 81,2% och 79,2%.
 


    

 
Hemfärd, från ett våldsamt hett Gävle, men imponerande arrangemang och imponerande anläggning.


Jag har rest med fantastiska människor och haft fantastiska människor här hemma, TACK alla.
Min uppladdning inför detta SM var inte den bästa men det blev ändå riktigt bra till slut.


Här är de samlade, mina "småstjärnor" med sina ryttare.
Leuns Veld's Danique och Martha, 5:e placerad bland Sveriges bästa 6 åringar i dressyr 2018
Look's Like An Angel och Mai, 2:a placerad bland Sveriges bästa 6 åringar i dressyr 2018
Gryets Elliot Hawk och Emelie, 7:e placerad bland Sveriges bästa 5 åringar i dressyr 2018.
När vi var på SM så var Märta flitig hemma, de 3 tre åringarna är nu hoppade också!!
De är ridna lite regelbundet knappt en månad och är väldigt duktiga. Tack Märta.

Gryets Pride                  Gryets Fair Play                  Gryets Pomerol


De har även varit ute på fältet och fått springa lite fint och fort.
Gryets Pride 

Gryets Pomerol

Gryets Fair PlayDen 27:e juli och värmen tar nya höjder, fy jag lider verkligen, 35 grader varmt i skuggan och klass 2 varning för höga temperaturer.
Fick några baler hösilage som fåglarna hackat hål på, sprider ut det på gårdsplanen och det är torrt typ direkt i denna värmen.Den 31:e juli och ladorna fylls på av fantastiskt fin halm, inget regn i halmen i år i alla fall, snustorr.De två sista veckorna har varit en värme från helvetet, 35 grader i skuggan, klass 2 varning för höga temperaturer och 20 grader om nätterna.
Går inte att var ute och går inte att vara inne, går inte att sova, vilken plåga. Inget regn att prata om på hela juli.
Stödfodrar varje dag, halm, melass, proteinkraftfoderfoder, vetekli, hö och hösilage är väl det som jag mest ger för tillfället.


Augusti 2018
Augusti börjar lite svalare, runt 25 grader och lite mulet, tack för det. Energin börjar återvända när man kan andas och sova, man slipper gå runt i en enorm ångbastu.


Den 3:e augusti och vi tog farväl av älskade pappa.Den 6:e augusti nu ska resten av halmen in, först ny halm till ligghallen och på grabbars vis så var detta ju hur kul som helst att busa i.Den 8:e augusti och värmen från helvetet är tillbaks, 35 grader varmt i skuggan och 23 grader varmt om nätterna, jag klarar verkligen inte värmen.


Den 10:e augusti och äntligen regn även om det åskade kraftigt, tar gärna åskan bara det regnar!
Och svalare, man behöver en tröja, tack för det.Den 12:e augusti och vi har fått 40 mm regn på 3 dagar, hoppas hoppas det håller i sig, man kan skymta lite gröna strån på en vall som har varit helt död.
Även i gräsmattan i trädgården så kommer lite grönt igen.
En skvätt regn varje dag och runt 20 grader varmt, dagg på natten, underbart.


Den 18:e augusti och nästan allt gräs har vaknat till liv igen, det är grönt och fint och gräset växer och det är en fullständig lycka när man kan se hästarna beta i hagarna igen.Alla har fått lång vila, vissa upp mot en månad, men nu är vi igång igen med alla.
Vi har bara raps stubb runt oss i år så det går inte riktigt att galoppera på stubben, men den går att skritta i.
Märta och Gryets PomerolDen 25:e augusti och tävlingssäsongen är igång kickad igen efter sommarvilan. Gryets Elliot Hawk och Emelie i en LA:1 hos Frosta RF, en dyr miss med koeff 2 kostade segern. Men den ponnyn, jösses vad stadig och bärig han är för att bara vara 5 år.26:e augusti och det regnar med jämna mellanrum, så underbart. Äntligen kunde jag köra ridbanan, första gången på flera månader.
Det är i princip grönt överallt igen. Tänk så glad man kan bli för att även se ogräset vara grönt och växa överallt.Den 28 augusti och behövde göra något helt annat, åkte till Ullared och fyllde på förbrukningsartiklar till hästarna.Den 30:e augusti och träningarna har kommit igång igen, Emelie och
Gryets Power fick hoppträna ute i regn. Stella tog en tur på Look's Like An Angel, och sedan gick vi och hälsade på Tulle. Mörkt tidigt, men varmt regn och det blir riktigt mysigt.Den 30:e augusti så publicerade Tidningen Ridsport artikeln om mig och Look's Like An Angel.
Det var så att veckan efter SM så ringde en representant från Svenska Ridsport förbundet och frågade mig om Look's Like An Angel hade ett föl. Ja det har hon, men hon har inte fölat. Det är ET föl, och det är väl inte förbjudet, det görs ju hela tiden på stor häst, eller?
Nej det var ju inget brott mot TR.
Det hade kommit in en anmälan mot mig till disiplinnämnden att jag lät ett dräktigt och fölat sto tävla och det är ett brott mot TR, vad anmälaren inte hade koll på var att fölet är ett ET föl. Först så tyckte jag det var rätt roligt sen blev jag heligt förbannad, vad är det för fel på människor idag, det är ju bara att titta på hemsidan, kolla facebook flödet eller göra lite egna kontroller, eller kanske bara ringa och fråga, innan man anmäler. Oerhört tröttsamt att människor är så urbota dumma och anmäler folk hit och dit, hissen går väl kanske inte hela vägen upp, men lite koll har de haft för de lyckades ju ta reda på hur man gör för att anmäla till disiplinnämnden, eller så är det kanske så att det är en som anmäler folk hela tiden för olika saker. Ja irriterad och förbannad var jag.

I alla fall, jag hörde inget mer från förbundet, utan jag ringde i veckan och frågade om vad som hänt med anmälan mot mig, svaret var att de hade inte tagit det som en anmälan utan bara svarat "tipsaren" att det var ett Embryoföl och allt var i sin ordning. Jag fick reda på att jag behövde inte vara orolig för min del så var allt i sin ordning och jag kunde fortsätta med min verksamhet. Ja det var ju just därför som jag gjort ET, för att göra rätt....
Får väl se om jag får reda på vem som anmält mig till förbundet, fortsättning följer kanske....
Jenny skrev en jättetrevlig artikel.Den 31:e augusti och jag gick en runda på vallen för att kolla läget, den 10 augusti släppte värmeböljan/torkan som legat över oss sedan den 6:e maj.
Vi får nu regn regelbundet och det är runt 20 grader varmt.
På vissa ställen är det väldigt glest med gräs och lite dött gräs i botten, men där det är lite fuktigare så växer gräset och frodas.
Så på 20 dagar har det växt fantastiskt och jag hoppas att det fortsätter växa hela september också, en andra skörd blir det i alla fall. Tack för det!Om jag hörde rätt så år 1994 då vi hade förra katastroftorkåret så var det totalt 8 dagar med extremvärme dvs över 30 grader,
nu 2018 så hade vi 12 dagar med över 30 grader, blir det ett sådan år till så dör jag nog.
Att stödfodra alla hästarna är inga problem, brunnen har klarat att ge vatten hela tiden men jag har snålat något enormt, men det får man ta, men värmen, den tål jag definitivt inte.


September 2018


Den 3:e september och det var Terrängträning för Ingela hos Tågarps Ryttarförening.
Emelie och
Look's Like An Angel prövade lite större hinder än Sugar Cup hindren, Ingelas träningar är en av mina favorit träningar.Älskar september vädret, 20 grader varmt, sol, 17 grader om nätterna, vindstilla, och det regnar med jämna mellanrum.


Jag har varit och hälsat på Gryets Very Much och Gryets Very Bright på deras bete.
Superfina bägge två.

Gryets Very Bright 1 år

Gryets Very Much 1 årÅrets fölisar är fotograferade.
Gryets Very Beloved ca 5 månader gammal

Gryets Golden Look ca 3 månader gammal

Gryets Very Chic, ca 2,5 månad gammal

Gryets Very Mighty ca 2 månader gammalDen 9:e september, Ida och Gryets Pontiac kan nu även lägga till i sin fantastiska meritlista;
New Forest mästare i Fälttävlan, Grattis Ida!!


Den 9:e september var det lagtävling hos Staffanstorps RF. Emelie hade alla tre till start.Iris och Pirellie är supersöta tillsammans och det går jättebra för de bägge! UnderbartDen 16:e september körde vi iväg
Hamiltons Piece of Cake och Hazelberg's Marit RNF 259-S till betet.


Innan vi körde till Vetlanda så var det stormvarning, allt löst fastspänt och vi körde inlandet för att slippa de hårda vindarna.Den 22 och 23 september var det Ungponny Championat hos Vetlandaortens Ryttarförening.
Vi hade med oss Gryets Elliot Hawk och Look's Like An Angel, och jävlar rent ut sagt.
De gjorde rent hus, vann bägge sina klasser på lördagen, vann bägge sina klasser på söndagen
Ja de är Ungponnychampionat vinnare i Kat C i 5 års resp 6 års klassen.
Oh satan i gatan, det trodde jag aldrig jag skulle få uppleva!

En helt obeskrivlig känsla det där, 2 vinnare!


Gryets Elliot Hawk och Emelie vann 5 års Championatet i dressyr kat C.
Tack Emelie!!


Look's Like An Angel och Mai vann 6 års Championatet i dressyr kat C.
Tack Mai!!
Ja det är sådant man drömmer om.


Kom hem från Vetlanda och gödselstacken var tömd, Tack världens bästa Carl.
Maskarna har gjort ett superjobb, de har verkligen trivts.På tidningen ridsport på nätet. Plus lite om Elliot också!Den 30:e september, lite ordning och reda på ridbanan, nu ska bara bommarna målas också.Oktober 2018
Den 1:e oktober, världens bästa grannar bjöd in på utespa, så skönt.Den 7:e oktober och Emelie har börjat klippa ponnyerna, 3 stycken ska bli lite snyggare och lättare.

Jag vågar även börja "slösa" med vattnet, högtryckstvätten är framme och efterlängtad tvätt av hästarnas badkar.Den 11:e oktober, 20 grader varmt och sol, inget regn i sikte på 2 veckor så nu är vallen huggen för en 2:a skörd.Den 15:e oktober, andra skörden plastad och hemma!! Fantastisk skörd. Underbart!
2 veckor av sommarväder, härligt, hästarna kan gå ute än och gräset växer fortfarande. Vilka fantastiska kvällar det är!


Den 16:e oktober och 3 åringarna
Gryets Fair Play, Gryets Pomerol & Gryets Pride                                  
har gått på vintervila, minst 2 månader, de är fullt ridna så nu behöver de återhämtning.

   


Och istället så ska
Don Dalegro få komma igång lite smått, med lastningsträning, träns mm.
Han är även DNA:ad mot både sin mor och far.

Den 22 oktober och vädret är underbart, värmer i hjärtat när ridbanan är ny fixad och fin.Zira och Chilli parkerade sig i släpet, antingen tycker de att vi är iväg för mycket eller så vill de åka med.Slutet av oktober, jag vinterboar, solcellslampor, ska inte gå i mörker och treva mig fram. Halm utkört där det behövdes.
Halmen är verkligen fantastiskt fin, hästarna älskar den och lite melass på säger de inte nej till.


28:e oktober och vi fick första lilla frosten, även lite snö, men sen gick det över till sol och underbart fint igen.Den 30:e oktober och storm på gång igen, runt 20 m/s, så stöttor uppe och allt löst inlåst.Den 31:e oktober och vi lastade Look's Like An Angel och
Gryets Power för att åka mot Billdals ridklubb tillsammans med Stella och Annelie som hade Tulle och Champ med sig till Lag SM i dressyr 2018. Även Siri och K2 Golden Top skulle komma upp, de tre bildade Skåne Lag 1.
Häftigt att Look's Like An Angel är moster till K2 Golden Top men ändå yngre.


Man blev kungligt mottagen i Billdal, för en funktionär som tog emot och berättade vilket stall man skulle stå i, när man rullat längre in på anläggningen så stod nästa och frågade om man ville ha boxen uppspånad, öh... ja tack. När man parkerat och letat upp boxen så var boxarna uppspånade och det stod 4 små funktionärer och väntade på att de fick lov att städa ur ens släp och de ville gärna hjälpa till att bära in saker som skulle in i stallen. Shit alltså.

Ridtid på stora arenan, 15.40, mycket att titta på.

även en VIP avdelning vid kortsidan av dressyrbanan där man kunde få kaffe, dricka, frukt, snacks mm.


Johanna Duboje clinic och sedan hade sponsorerna information om deras företag, då de gärna rekryterar "hästtjejer" till sina företag.
Därefter var det pizzakväll.
Sen iväg till stugan/huset som Anneli hyrt, även där bodde vi supermysigt.
November 2018
Den 1:e november och
Look's Like An Angel och Emelie var först ut, finfin ritt och vinst, trots att Look's Like An Angel busade och bockade inne på banan.
Andra kvalet till nationell start och FEI klasser, härligt!! Grattis Emelie!!


Power nästa ut i FEI, försiktig kille som låser sig lite inomhus och då låser Emelie sig också, inget bra kombo.


På kvällen var det invigning, pompa och ståt, med voltige uppvisning och när startordningen för lagen skulle lottas så kom Krister Olsson från Radiosporten in och höll i lottningen!! Och givetvis nationalsång.
Efter invigningen var det ryttarmiddag, 150 personer hade anmält sig och de fick man in alla i cafeterian. Supergod mat.

På fredagen så var det lag tävling, och vi bytte ut
Gryets Power mot Look's Like An Angel för Power blir introvert när han är inomhus, han trivs bättre utomhus känns det som. Och Look's Like An Angel gör det som ska göras, tittar inte på något, hon hade inte varit inne på arenan eller i framridningsridhuset men hon bryr sig inte om något. Så det blev FEI debut för henne!

Och
Gryets Power fick ta hennes plats i LAP1 som gick utomhus och där var de superduktiga och slog till med en 3:e placering.


Billdal hade verkligen tänkt på allt, in i minsta detalj, en fikabox nere i stallområdet med kaffe, saft, kakor och hästgodis.
Även vatten till hundarna hittade man inne i ridhuset.

Nöjd stjärna som kände att hon kunde ligga och äta och bli groomad.


På kvällen var det mat igen... jättefint dukat och med utsikt över ridhuset där de sista red i lagklassen.


På lördagen så var det FEI lagprogram igen för Look's Like An Angel och det är så härligt att se henne, hon är tillbaks i att hon älskar att visa upp sig och det känns lite som att hon är tillbaks i att säga, detta kan jag, nu kör vi!


Tack Emelie och familjen Hoff för en fantastisk resa!

 

Och tack till världens bästa Märta som tagit hand om allt här hemma när vi varit på meeting, Tack du är bäst!Den 4:e november och minnesgudstjänst för pappa, älskade pappa, du fattas mig varje dag!Den 5:e november var det plaståtervinning, har blivit lite plast i sommar med all stödfodring.Halva november har gått och vädret är ljuvligt, visst det har regnat och blåst någon enstaka dagar men i stort har det varit upp mot 10 grader varmt och underbara kvällar, även om det är becksvart redan vid 17.00.


Den 16:e november och en sådan där fruktansvärd dag igen....

Beslutet var i och för sig taget redan i våras men det är inte lätt bara för det.

Maja eller Stordams Bonette som hon egentligen heter har fått somna in idag, 22 år gammal
Mitt supersto rakt igenom, både i avelsboxen och som flockledare.
10 år har hon bott här, gett 10 föl.
A-premierad som New Forest sto på endast 5 New Forest avkommor men det blev inte fler renrasiga New Forest föl så hon kunde inte få högre status.
Men för mig har hon uppnått superelit för länge sedan.
Hon har gett
deltagare i Ungponny SM, Highlife, Gryets Pascall, Gryets Pommac
Vinnare av riksfinal för 3 åringar i hoppning, Gryets Pommac
Vinnare av delfinal i ungponnychampionat i dressyr, Gryets Pascall
Än så länge 1 st FEI ponny i dressyr, Gryets Power
Gångartsutmärkelse och riksfinal, 4 åring, 2:a placerad i finalen Gryets Pascall
Dubbelutmärkelse och riksfinal 3 åring, 2:a placerad i finalen Gryets Power
Dubbelutmärkelse och riksfinal, 3 åring, vinnare Gryets Pommac
Dubbelutmärkelse och riksfinal som 4 åring, 2:a placerad i finalen Gryets Power
Finalist i ungponnychampionatet 5 åring, Gryets Power
säkert något jag glömt....

Och det sista hon gjorde, var att ge mig ett stoföl, efter 8 hingstar på rad så blev hennes sista föl ett stoföl.

                                      Vila i frid älskade älskade Maja
                                  
Stordams Bonette RNF 2615
                                    8/7 1996 - 16/11 2018

 

           
Bizette II                                 Gryets Pascall                                  Highlife
             

       Gryets Power                                         Gryets Playboy                              Gryets Pommac


        Gryets Pommery                                  Gryets Pomerol                                   Gryets Very Bright


        Gryets Very Beloved2 stycken som tar väl hand om lilla
Gryets Very Beloved nu när inte mamma finns längre.Den 17:e november var det klubbmästerskap i dressyr hos Torns RF, Emelie och Gryets Elliot Hawk vann!! Grattis bästa Emelie!!Den 18:e november var det klubbmästerskap i hoppning hos Torns RF och Power skulle egentligen hoppat men han hade en sten som fastnat i skon så vi avvaktar en eventuell hovböld, inte direkt halt men han fick stå över så världens bästa Look's Like An Angel fick hoppa istället och det gjorde hon utan problem, en 3:e plats för de bägge, Grattis Emelie!!Den 21:e november och lillebilen fick åka till skroten och underbare Karl levererade storbalar till mig, så nu klarar jag vintern.Den 25:e november och stona fick ut första storbalen, alla kommer överens och det är lugnt i flocken, inte luskat ut vem som har tagit över flockledar rollen än men tror att Evita sköter ordningen.Den 27:e november och vi fick 2 dagars frost, ner på 5 minus men sol och plusgrader på dagen, för att sedan återgå till 6-8 grader varmt igen.December 2018
Den 2:e december och första advent, 5 plusgrader, vindstilla och regn, helt ljuvlig.Den 8:e december kom Gryets Pirellie hem igen, härligt att ha henne hemma hon sprudlar av positiv energi.
Tyvärr visade det sig att hon inte är helt ren, så det blir lite vila för att se om det är en vrickning annars får hon träffa veterinären.


Den 9:e december och andra advent, 7 plusgrader och ljuvligt väder.
Den 11:e december hämtade vi hem
Hamiltons Piece of Cake, Hazelberg's Marit RNF 259-S och Gryets Very Petite från lösdriften, vill ha dem hemma över jul/nyår så jag kan stalla in dem när det ska skjutas raketer.


Den 14:e december tackade jag av min Jeep efter lång och trogen tjänst, den har varit med länge och tagit mig och hästarna land och rike runt, den har fungerat att sova i på meeting, ja den har varit helt fantastisk, tyvärr går det inte att hitta reservdelar till den längre, in i det sista köpte vi på e-bay från Tyskland men nu verkade det helt kört att hitta delar till den.Den 16:e december tredje advent och 1 - 2 plusgrader, vindstilla och torrt. Kunde köra ut halm i ligghallen utan minsta spår i marken, så skönt.
Halmen och höet är så fint i år, man blir glad i hjärtat när man kan fodra med så fint grovfoder.Mina halmbaler, så glad för dessa, jag har absolut världens bästa granne.Emelie vintertränar, snart börjar tävlingssäsongen och nu vänder det och går mot ljusare tider.Den 23:e december, fjärde advent och lille julafton och det snöade, så fint och mysigt när man slipper köra bil.Den 24:e december och julafton, snö, 6 minusgrader, vindstilla och sol, helt ljuvligt.Den 25:e december var det grönt igen och 6 plusgrader.Don Dalegro har fått sin första klippning, han såg inte så tjockpälsad ut men oj vad där var päls.Året avslutas med 6-7 plusgrader, storm på ingång nyårsdag, men ingen storm under hela denna hösten så detta är den första.


Gott Nytt År önskar vi alla där ute i Sverige och i resten av världen!