Meritförteckning över ponnyer från Stuteri Gryet:
Dubbelutmärkelse 3 års test, Dubbelutmärkelse kvalitetstävlan 4 åringar, Guldbelönade ston, Diplomsto, RES BIS, Riksfinalvinnare 3 åringar hoppning, Riksfinalvinnare 3 åring gångarter, Riksfinalist 3 åringar, Riksfinalist 4 åringar, Ungponnychampionatvinnare dressyr 5 åringar, Ungponnychampionatvinnare dressyr 6 åring, Ungponnychampionat finalist hoppning 6 åring, Ungponny SM hoppning finalist 6 åring, Ungponny SM dressyr finalist 4 år, Ungponny SM dressyr finalist 5 år, Ungponny SM dressyr finalist 6 åring, Ungponny SM dressyr Brons 4 åring, Ungponny SM dressyr Silver 4 åring, Ungponny SM dressyr Silver 6 åring, New Forest Mästare i Fälttävlan, New Forest Mästare i dressyr, SM Guld i Fälttävlan Lag, 3 SM kvalade dressyr, 6 FEI ponnyer i dressyr, SM Guld dressyr, SM Brons Dressyr. 2 x SM Brons i Dressyr Lag. Diplom från Svenska New Forestföreningen för uppfödning av 2 av Sveriges bästa New Forest ponny i dressyr.
                                                            

2022 startar upp och Covid19 fortsätter, man får nog även ta detta året som det kommer.


Fjoråret 2021 i korthet

Covid19 började i Sverige i mars 2020, 2021 dominerades av restriktioner och det mesta var inställt, tävlingar öppnades, flyttades och det var allmänt rörigt.
Allt kunde vara inställt, sedan öppnades det för barn och ja vi kom inte igång med tävlingarna förrän på hösten men man låg inte på latsidan för det.


In flyttade;
Midnight Star II, Connemara sto född 2008.
E Hagens O'Chief RC 68 ue Hedehusets Chan-Roa DEN 74.
Star har en fantastisk sportkarriär bakom sig.
Visad som 4-åring med 40 poäng exteriört, kvalat och startat ungponnychampionatet i dressyr som 5 åring.
Debuterat MSV B hoppning som 6 åring 2014 och sedan hållt sig på Msv B nivå 2015, 2016, 2017 och avslutat karriären med att starta Msv A hoppning 2019. Bättre än så här kan det nästan inte bli.


Och även Marianne Lundins fina uppfödning Alabama
Alabama gick ungponny SM i 2020 och hade fina kval.
På ungponnyfinalen så blev hon 4:e placerad, precis efter Gryets Fair Play.
Sen fick hon en ligamentsskada med extra tillbehör som hon behöver vila ut från.


Stallen blev målad både invändigt och utvändigt

  


Gryets Golden Look, fick sin hingstlicens i Welsh!


Löste även licens i Welsh för Da Vinci, då ASRP strular något enormt.Gryets Very Mighty
Gryets Very Chic blev sålda och Ida Maria visade dem på 3 årstestet,
Utmärkelser till bägge!!
Vi tränade i alla fall på med avstånd på alla möjliga sätt.Den 29:e september släpptes alla restriktioner vad gäller Corona pandemin. Så nu är vi friska i Sverige, ingen smitta finns längre....

Lite tävlingar blev det i alla fall både för Julia och Esther.


Skitår vad gäller dräktigheter pga kall vår, bara 2 dräktiga.

Ida och Gryets Pontiac var även Sveriges bästa New Forest ekipage i dressyr kat C 2020. Så kul


I september kom frågan från HFRK om jag hade en FEI ponny att låna ut, de hade en lagryttare utan ponny.
Absolut, kom och prova. Linn kom och provade och valet föll på Da Vinci.
Laget kvalade till Lag SM på Strömsholm och det blev en resa till Stockholm, så kul att lära känna massor av nya människor och på Strömsholm träffade jag både nya och gamla bekantskaper, underbart kul!
Året slutade med att Coronan fick ny fart och smittspridningen ökar, restriktioner, mutationer, och Covidpass.
Både drivmedel och Elpriser nådde oanade höjder.


Och mycket, mycket mer, som går att läsa här hänt 2021Januari 2022
Januari börjar med enorm smittspridning och restriktioner och hemarbete igen.
Plusgrader och det regnar, herrejösses vad det regnar.... 10-15 mm varje dag.Gryets Golden Look har fått sitt livs första klippning, snäll ponny!Den 11:e januari och jag satt och surfade runt lite på facebook, helt plötsligt ser jag ett inlägg inlagt dagen innan från en ridponnyuppfödare från Stockholmstrakten som jag fick en känsla handlade om mig, jodå. Första gången (vad jag vet) som något lagt ett inlägg på facebook som var direkt nätmobbing eller näthat mot mig. Givetvis tog jag kontakt med henne och i samma veva försvann inlägget.
Vad är det för allvarligt fel på folk, vuxna människor med vuxna barn som beter sig som idioter på nätet och givetvis är människan involverad i ASRP:s styrelse och folk frågar mig varför jag inte är involverad mer i ASRP....
  


Den 13:e januari kom det en liten lätt storm in. Tågen inställda men skulle inte blåsa mer än 22 m/s här.


Stormveden uppeldad.Den 15:e januari och det är vårkänning, släppte hästarna i sommarhagarna.Serietävlingarna har börjat och Esther och Look's Like an Angel är anmälda både i hoppning och dressyrDen 29:e januari så skulle stormen Malik komma in över Skåne. Alla varnade, tåg inställda, aktiviteter inställda, badhus inställda, man skulle inte gå ut osv osv. Här skulle det blåsa 19 m/s i medelvind och 31-32 m/s i byarna, länge sedan en sådan storm "angripit" Skåne.
Dock hann Esther med att rida seriedressyren innan stormen kom in över Skåne.
Superduktiga bägge två, när vi kom hem så startade "säkra allt inför stormen"

Allt löst inlåst, hästarna inne, allt annat säkrat, vatten upptappat till alla, allt laddat.
Mer kan jag inte göra, nu är det bara att hålla tummarna för så lite stormskador som möjligt.Själv inkvarterade vi oss hos Linda och Martin, det är helt fruktansvärt att sitta och höra hur allt bankar och slår, hur huset rör sig, skulle det hända något så ska man ju ändå inte gå ut i mörkret, vi har ju haft takplåtar som kommit flygande förbi i tidigare stormar och blir man träffad av en sådan så dör man, punkt liksom.
Söndagen och ljuset kom med full storm men ändå ljust så man kunde gå ut när det lugnat sig till 22 m/s. Lite att göra så man kunde släppa ut hästarna men finns lite fix till våren och sommaren sen.... Vi klarade oss alldeles fantastiskt bra och det var väl uppe och blåste runt 30 m/s.Våren är på gång i alla fall.

Februari 2022
1:e februari och vi vaknade upp till snö och blankis under det, förhoppningsvis så försvinner det fort fort.Tja sen töade det ju och regnadeDen 7:e februari och jag har börjat med kanterna på ridbanan där det torkat upp.Den 10:e februari och alla kanterna är klara, så skönt!Det är verkligen vårkänning men den vill inte riktigt komma, det torkar upp bra efter regnen som kommer men jäklar vad det fortfarande kan regna.I stort sett alla restriktioner är hävda och pandemin är över enl Sverige, Corona har gått över till säsongsinfluensa och vi ska börja leva som vanligt igen.
Man testar bara vårdpersonal mfl för det känns som pengarna är slut. Då får vi se hur länge detta varar, sist varade det i 2,5 månad sen blev det värre än någonsin igen.


Den 12 och 13:e februari så var det sista omgången i Seriedressyren och Seriehoppningen. Rosetter och placeringar haglade över Esther och Look's Like an Angel, så kul. Duktiga tjejer!!


Emelie tog en pay and ride med
Leuns Veld's Danique också när vi ändå var ute och körde.Mellan storm och storm så passade jag på att högtryckstvätta stallet, det är mellan 5 och 8 plusgrader och bra vindar så det torkar fort.
 


Den 15:e februari och jag har börjat lasta skrot och gamla däck. Japp det är vårkänslor på hög nivå nu.Den 15 februari blev det meterologisk vår, vi gick från höst till vår, ingen vinter i år, det är väl därför det är så otroligt blåsigt, storm på storm på storm.


Den 19:e februari och stormen Nora ska komma med stormstyrka.20:e februari och stormen Franklin på väg in med 28 m/sFebruari verkar sluta med regnrekord och jag är väldigt benägen att hålla med, vi har fått över 100 mm på 2 veckor, allt är vått och blött.
Den 23:e februari och nu kommer det torra vädret! Underbart, det behöver verkligen torka upp nu.Den 26:e februari och Emelie lastade
Leuns Veld's Danique och åkte på öppen bana i Trolleholm.


Slutet av februari och ur pandemin in i ett krig mellan Ryssland och Ukraina. Helt galet.
Nu går man och tittar i himlen när man hör ett plan eller något annat skumt. Jäkligt obehagligt.
Mars 2022
Mars börjar med att det torkar upp, sol på dagarna och minusgrader på nätterna och det blåser inte!
Har börjat laga staket, fästa stolpar efter vinters härjningar av både hästar och stormar.Den 6:e mars och Julia tog Da Vinci till Södra Sallerup för en pay and rideDen 8:e mars och man kan börja njuta av solen och värmen som solen ger, dock fortfarande minusgrader om nätterna.
Skatorna bygger högt i år.Skitkrig helt enkelt, Ryssland ger sig inte och vill invadera Ukraina, bränslepriserna skenar, brist på gödning och priset skenar.Den 12:e mars kunde jag inte styra mig längre, jag fick ett ryck och plockade fram pinnaharven och ringvälten.
Kanske inte så torrt än som jag skulle velat men gud vad bra det blev. Så nu är de flesta hagar harvade, trumlade och fått lite gräsfrö.
 Den 15:e mars kom gödningen ut på vallen, kändes som att man körde ut guld och slängde på marken....


Testar nya kameror inför fölningarnaDen 18:e mars började gräsklippar säsongen av Elliot och bilen har fått nya dämpare och fjädrar och är som ny igen.Den 19:e mars och det är verkligen ljuvligt väder, man kan torka tvätt utomhus!!Den 20:e mars och första omgången av DIV 1 lagdressyr hos Trolleholm, Julia och Da Vinci RP 197 och Esther och Looks Like An Angel red för Torns lag och de var så duktiga, 3 ryttare i laget och de blev 3:a!!Den 26:e mars och
Gryets My Muwasim åkte till sitt nya hem.

Halmförrådet är även påfyllt.Mars har varit torr, inte en droppe regn på hela månaden, sista regndroppen var den 23 februari!
Frost om nätterna, ingen vind, varm i solen, iskallt i skuggan, nord och östlig vind så har februari i princip sett ut.
 
April 2022

Den 1:e april och absolut inget aprilskämt, hög puls, riktigt hög puls när man tittar Gryets Pirellie RNF 2784
under magen och ser detta, hon är inte mer än på dygn 274 och färdig för fölning.....
In om nätterna och kamera och fölvakt på, hoppas hon kniper!


Hingstvisning i Flyinge, 50 hingstar, följde hemifrån. Så fina allihop. 4 timmar och jag såg alla, Nörd, absolut!Den 2 och 3:e april var det Pay and Ride samt öppen bana, Esther tog
Gryets Elliot Hawk på lördagen och Sasha & Look's Like an Angel på öppen bana.Den 4:e april och nu ska regnet komma, men varför kan det inte vara lagom, storm och 20 mm regn. Gul varning och 22 m/s SV.
Gödningen till hagarna får vänta helt enkelt.Den 8:e april och jäklar vad det kan regna, 35 mm på tre dagar, blandat med lite snö och hagel.Den 14:e april och lite vår arbete i hagarna, mjukt och fint efter allt regn, gödning ute i hagarna, 18.000 steg på stegräknaren, knotten har kommit, och skräpporna börjar växa så det är tid att försöka gräva upp så många man orkar och kan, djävulska rötter...Den 17-18:e april var det påsktävlingar hos Hästhagens Ryttarförening, Esther hade Sasha i ungponny kval men hon var så bruntig att hon kunde inte gå, sen debuterade hon LAP1 med
Gryets Elliot Hawk & Look's Like an Angel. De fick 1 kval till Nationell, så bra jobbat!
 


Den 21:e april fick Gryets Peggie RNF 2804 &
Don Dalegro, ett stoföl på dygn 332, döpt till Gryets Golden Pheobe
Den 24:e april var det andra omgången i dressyrallsvenskan div I hos Sösdala Lantliga ryttarförening, Julia och Da Vinci hade stolpe ut och la missarna där det kostade som mest,
Esther och Look's Like an Angel, gjorde en stabil ritt och fick strax över 66%, jätteduktigt. Dock blev laget sist då de bara har 3 lagryttare och då kan man inte ha några missar då alla räknas....


Gryets Golden Look är nu igång med Esther på ryggen, mycket hormoner i omlopp på våren när alla ston brunstar... Vi tar det lugnt och fint ett tag till.Den 27:e april kom svalorna!


Den 28:e april och vi firade in våren med att åka till Lomma strand, Märta, Esther & Julia med
Look's Like an Angel, Da Vinci RP 197 & Leuns Veld's Danique

Ska starta upp växthuset lite lätt, allt är jättedyrt pga pandemi och krig och lite hemodlad tomat och gurka kan ju aldrig vara fel, får se om de överlever för det är fortfarande jättekallt om nätterna.
Herregud vad det är mycket att hålla i huvudet nu.
Chipmärkningar, ID kontroller på fölen
Passansökningar på fölen, x antal regler och papper som ska skickas in.
Ägarregistrering hos resp avelsförening
Jordbruksverket anläggningssida ska uppdateras
Ska man utomlands så är det intyg och traces osv som ska fixas.
Vaccineringar, både grund och årlig enl ex antal dagar.
Maskkontroller med allt vad de innebär
Mätintyg, 4 åring, 6 åring och 8 åring
Lägga upp hästarna i TDB:n
TDB uppdateringar med vaccinationer
Licenser hos svenska ridsportförbundet på de som tävlar
Ev kval kort till ungponny SM
Ev kval kort till ungponny Championatet
Licens på hingstar som ska betäcka
Föra språngrulla på hingstarna
Köpa betäckningsbevis på betäckningar hos SH
Registrera födda föl på något vis hos SH, har inte klurat ut än hur det går till, helt nytt.

Kan ha glömt något men listan blir bara längre och längre hela tiden.
Och nu kom en räkning från Jordbruksverket på registrering av anläggning.

Nu har man ägarregistrering hos avelsföreningen och i TDB:n samt tillhörighet på en anläggning, varför kan man inte samköra alla register??
Känns som varje organisation lägger till saker hela tiden och ska ha betalt och man tittar inte på helheten.....Maj 2022
1:a maj och betes släpp för 1 åringarna Gryets Golden Crumble och Gryets Very Posh.Bildbomb på Gryets Golden Pheobe 8 dagar gammal
Den 14:e maj och första omgången av Sugar Cup. Och nya 15 mm regn, ljuvligtEn höna vill ruva, då blir det att köpa befruktade ägg.
Fick även köra en runda och hämta extra semin, då första skicket från hingsten jag valt inte var det bästa. Nu håller vi tummarna på pigga simmare.

Den 24:e maj och plaståtervinning, denna gången i Ekeby.
På gamla Höganäs fabriken, shit vilket stort fabriksområde det var en gång i tiden.Den 26:e maj och andra omgången av Sugar Cup, denna gången hos Tågarps RFDen 27:e maj fick Gryets Pirellie RNF 2784 &
Don Dalegro, ett stoföl på dygn 331, döpt till Gryets Piña Colada

 Den 28:e maj och jag körde på smådjursmarknad i Hörby, mer hästar än smådjur.
Var som att flyttas 30 år tillbaks i tiden när man gick på hästmarknaden på Sjöbomarknad
Köpte 5 st Cream Legbar hönor som var 8 veckor gamla i alla fall.
29:e maj, härliga tider.
Lagom värme, lagom regn, allt växer! Även om det känns som om gräset och ogräset växer från en.
31:e maj och skyfall, men det behövs.Juni 2022
Den 13:e juni och dräkigheterna är bekräftade.
Hamiltons Piece of Cake & Don Dalegro, betäckt 8/5-22, 335 dygn 8/4-23
Roxanne Muwasim & Don Dalegro, betäckt 11/5-22, 335 dygn 11/4-23
EG Mary Douglas & James Dean RP 200, betäckt 17/5-22, 335 dygn 17/4-23
Gryets Peggie RNF 2804 & Don Dalegro, betäckt 18/5-22, 335 dygn 18/4-23
Alabama & James Dean RP 200, dräktig, Alabama är utlånad som avelssto.


Den 15:e juni och Esther och Sasha fick sitt första kval till ungponny SM i dressyr för 5 åringarDen 16:e juni fick
Midnight Star II ett stoföl e Springers Charleson, Star är utlånad till Familjen Stridsberg.


Den 20:e juni och vallen blev huggen i skyfall, strängarna ser fantastiska ut, ska bli spännande att se resultatet efter pressning.
Den 21:e juni och miljörevision från Kävlinge Kommun, de kollar gödselplatta och mockning av allt och även om allt typ oljor, dieseltankar mm är invallade.


Den 22:e juli och lite terrängträning igen med Ida och Lottas dressyrhäst, ponnyerna får stå för tryggheten.Den 23:e juni så blev det värmebölja, varning för höga temperaturer. Ja höet torkar i alla fall.
 


Den 24:e juni och midsommarafton, värmebölja
Midsommarfirande på förmiddagen, sen kom pressen strax innan lunch och sen var det bara att börja plocka in alla baler.
Jisses, måste bli en rekordskörd i år.Japp, en rekordskörd, tackar och bockar och klappar om min vall, den är fantastisk.


Den 25:e och 26:e juni fortsatte i höets tecken, fortsatt värmebölja och varmt, hett och man höll på att få solsting.sista balen lastad vid 19.00 och vid 20.00 kom regnet, åska och lite lätt skyfall, skönt med normalare temperatur.Jagar stånds, de växer som ogräs överallt. Från igenting i flera år till massor helt plötsligt.Juli 2023
1:e juli och nu börjar Coronafallen öka i Sverige igen, alla reser och lever som vanligt, får se vad som händer eller Sverige blundar och det är de sköra som får stryka på foten igen. Mor har fått 4 sprutor, men det är ett tag sedan nu. Munskydd på inom vården och äldreboende i alla fall.

Regn igen och lite mera normala temperaturer, så skönt.Den 4:e juli och Esther åkte på fälttävlans läger med Look's Like an Angel och sen bytte vi sista dagen till Sasha.
Saha gick en 70 bana och Esther klarade fälttävlanskortet, Grattis!


Den 9:e juli och släpen fick sig en ordentlig rengöring både utvändigt och invändigt.

Den 10:e juli och det var regionfinal i Sugar Cup, hos Blekinge Naturbruksgymnasium för Esther och Look's Like an Angel, De var så duktiga och fick finfina siffror. Sugar Cup är stilbedömning och säker terrängridning.Och Ja de har gått vidare till final!! Så kul, nu ska man åka till SM i fälttävlan, det blir en upplevelse.
 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

                                                      Look's Like An Angel och Emelie; SM Guld dressyr 2019