2012 startar upp med nya friska tag

Vår Priory Dallas RNF 122:s har nu över 100 födda avkommor och var ännu en gång på 10 i topp listan av använda hingstar. Vi gläds över att stoägarna uppskattar honom. Dallas ger ju avkommor med bra typ som även får fina gångarter och kan hoppa. Men framförallt så har de väldigt hög ridbarhet, är arbetsvilliga och har väldigt lätt för att lära och är "lätta" i fronten, dvs de går inte "på bogarna".
Så lycka till alla stoägare med Era fölningar i år, Ni kommer att få en fantastiskt fin avkomma!

Börjar året med att presentera två fina avkommor till Priory Dallas RNF 122 som visades i fjol som 3 åringar:

                Gryets Pascall                                                                                      Gryets Pigall
         Hoppade med siffrorna 8-9                                                        Gångartsutmärkelse och plac 8 på riksfinalen
                                       
                                                                 Priory Dallas RNF 122
                                                           Januari 2012
Det nya året inleds med ca 8 plusgrader och regn, regn och åter regn. Hagarna är inte roliga nu, det har regnat alldeles för mycket. Men om man ska hitta något positivt med vädret så när det väl är uppehåll och man kan komma ut på ridbanan så kan man rida i bara väst och tröja.


Den 3:e januari var Clara och mätte Holmens Bertha som 8 åring, 140,0 cm och maxad C, helt perfekt! Bra jobbat Clara!
och så är det tid för storm igen, klass 2 varning utfärdad, en storm i kväll och en annan i morgon under morgonen och förmiddagen, döpt till Emil.
Vi klarade oss bra i stormen även denna gången, peppar, peppar, blåste upp till 23,3 men mest från syd och sydväst och då klarar vi oss från större stormskador.


Den 6:e januari var Clara och Holmens Bertha och tävlade på Trettonspelen i Helsingborg, en finfin runda med 0 fel och rosett i LC.
Duktiga tjejer, det var ingen lätt miljö för varken ponny eller ryttare, framridningen ute var översvämmad, ponny och hästar överallt, hästtransporter överallt, det är trångt, trångt och fulla klasser så de var nästan 3 ekipage hela tiden inne på banan.
   
   


Den 7:e januari så årsdebuterade Evelina på Ringsjöortens RF:s klubbtävling med både Gryets Pigall och Rubizett i hoppning, rosett med hem på bägge hästarna. Bra jobbat Evelina!
 
Rubizett & Evelina i höstas                              Gryets Pigall & Evelina i somras


Den 9:e januari fick vi en hälsning från Amadeus, pigg och glad, och tränar i ridhus en gång i veckan. Ett stort tack till familjen Gullstrand som tar väl hand om honom.

Amadeus och Elliston


Den 10:e januari var vi och mätte Gryets Pigall som 4-åring. Tänk vad miljöträning kan göra, han var helt avslappnad och så de nya mätreglerna; 1 cm för skor ska dras av och så ska det avrundas nedåt till jämn centimeter, så vi kom hem med en maxad C-ponny, han blev mätt till 140 cm!


Den 12:e januari var så är det tid för storm igen, det är varje vecka nu, men denna gången "bara" klass 1 varning, och vi klarade oss med runt 17 sekundmeter denna gången, skönt.


Mitten av januari och fram till nu så har vi haft runt 5-6 plusgrader och massor av regn, så det har varit lera och gummistövlar. Men nu har vi fått lite frost och det är faktiskt rätt skönt, även om hagarna blev lite gnaggliga så torkar det upp och det frös inte så hårt utan ridbanan gick att använda ändå. Och har vi en bra väderdag så är det ljust till 16.30, skönt!


Den 16:e januari fick Rolf Göran Bengtsson Jerringpriset, folkets pris. Ett jättegrattis till kung Roffe. Det är stort, oerhört stort. Han "vann" också med stor marginal, bra jobbat ridsportsverige. Där satt den!! Någonstans inombords känns det som om vi alla inom ridsporten vunnit något. Nu kanske media, politiker och resten av idrottssverige inser att ridsporten är stor i Sverige, större än vad någon någonsin kunnat ana.


Den 21:e januari fick vi snö, och den ligger kvar och det ska även bli minusgrader nu framåt, så nu kommer vintern, hoppas den går över fort!
 


Den 31:e januari var vi och fick mätt Gryets Pascall, 140 cm och maxad C.Den 31:e januari blev
Gryets Salinero och Gryets Noble Fair kastrerade.
 De sista veckorna i januari har varit kalla, ner mot -10 om nätterna och ett par minus på dagen, vinden började nordlig men sedan gick den över till östlig och då blåser det mer och det är verkligen isvindar.


Februari 2012
Februari har börjat med att få oss till att undra om vi bor i en jättestor frysbox med en inbyggd fläkt som blåser iskyla. Det är 11-15 minusgrader om nätterna och dagtid kommer vi bara upp till runt 8-10 minus även om solen lyser fint. Vilket gör att allt är fruset även inne i stallet, ljuskontakter, vattenkranar, vattenhinkar osv och allt måste tinas varje dag. Vattenkopparna stängde vi av redan innan kylan kom och vi får hoppas på att alla rör har klarat sig. Hästarna har fått vintervila för snön som vi fick i januari har nu gått över till att bli is istället.

Det som piggar upp i kylan är att det går att läsa på stuteri Torpalyckans hemsida att de ska visa fram sin uppfödning Torpalyckans Jackass för avelsvärdering sista helgen i mars. Han är efter vår Priory Dallas RNF 122 u
Lövsjöens Biscaya RNF 2229 och född 2007. Vi håller tummarna!!


Den 11:e februari fick vi massor av snö, rätt mysigt om det inte hade varit så kallt. Skulle köra och löshoppningsträna men fick vända hem igen för det var snömodd och så frös det på, det är för kallt för att saltet ska tina vägarna så det var isbana på vägen.
 
Ridbanan helt under snö                                och fint med vitt i trädgården

 
Stona står troget vid sina hösilagebalar medan fölisarna kollar vad som händer.


Den 16:e februari fick vi regn och plusgrader, tack för det!! Men nu fryser det också, så det är is, is och åter is överallt, hela gårdsplanen är täckt av ca 10 cm tjock is, men om man tittar 10 dagar framåt så ser det ut som om vi ska komma upp över 5 plusgrader.
 
Is och snö på ridbanan                                  Helt istäckt gårdsplan.


Den 17:e februari kom Evelina och lämnade av Gryets Pigall, han ska bo hemma nu ett tag.Om vintern är på väg bort nu så blev det nästan 1 månads vinter, första frosten och snön den 21:e januari och nu tö den 17:e februari. Och har vi en bra väderdag så är det ljust till 17.30.


Den 21:e februari blev
Gryets Salinero tingad.Den 24:e februari kom Evelina och hämtade Gryets Pigall igen.Den 24:e februari blev det även officiell vår! Underbart, även trädgården visar små fina vårtecken. Dock har vi haft väldigt blåsig vecka med massor av regn, tjälen har inte gått ur jorden än, så det blev väldigt väldigt lerigt på ytan. Klass 1 varningar för storm var och varannan dag. Vindarna kom inte över 20 m/s här och det blåste sydvästliga vindar, vilket gör det hela lite skonsammare för oss.
 


Den 26:e februari var vi med Gryets Pascall på tömkörningskurs för Marie Karlhe. Skönt att få en avstämning med ett proffs som "känner på det man jobbat med" och även oerhört nyttigt att friska upp minnet och få lite nytt att jobba med.
   

   

   

   

   


Den 29:e februari kom Gryets Pigall hem igen, för Evelina studerade ridhusbotten lite för hårt för vad hennes kropp tålde, så hon är gipsad och handikappad i någon månad. Stackars Evelina!


Februari slutar med gegga, gegga och åter gegga, isen har smällt men tjälen har inte gått ur jorden, och så regnar det. Så det är klaffsigt och vått.


Mars 2012
Vi har vårkänningar ca 10 grader varmt och sol, täckena har åkt av på de flesta hästarna och de fäller och rullar sig. Det börjar torka upp och nu i mitten av mars så har tjälen precis släppt i jorden.

Den 11:e mars var Evelina och löshoppade Rubizett, som verkligen älskar det.Den 14:e mars kom Rubizett hem från Evelina. Och Jennie var snabb att stå på gårdsplanen iklädd ridkläder. Ett kärt återseende mellan henne och Rubizett. Så det blev en ridtur.
 

Gödningen kom ut på vallen och i sommarhagarna.

Tanja tog en liten runda på Lorraine som har kommit upp i den aktningsvärda åldern av 23 år nu i år.
 


Den 15:e mars kom Evelina och tog hand om sina hästar så gott hon kan med en arm. Blev lite bilder på de vårbusiga ponnierna.
Gryets Pigall, 4 år i år
 

 


Gryets Noble Fair, 3 år i år, tycker det är underbart att rulla sig i grusen på ridbanan och bli brun istället för skimmel.
 

 


 Gryets Pascall, 4 år i år tar det hela med ro och spanar hellre på brudar än busar.
 


Nu mot slutet av mars så är vädert helt underbart, om solen är framme så är det upp mot 10-15 grader varmt. Dock är det runt 0 på natten än. Men det börjar torka upp rätt bra även i de blötaste hagarna. Och ja, man har kunnat lägga jackan och bara gått i tröja, så visst är det vårkänning!

Den 24:e maj så kom det hjälp med ridningen både från Sara och Mikaela. Tack!!

Sara och Rubizett
 

Mikaela och Gryets Pigall
 

Mikaela och Gryets Pascall
 Vi flyttade även Gryets Playboy och Gryets Pontiac, de är avvanda från sina mammor och får bli vuxna pojkar nu, de flyttade in till snälle Gryets Power som är 2 år i år. Alla 3 har samma pappa, vår egen Priory Dallas RNF 122.
 
Gryets Playboy, Gryets Pontiac, Gryets Power


Den 25:e mars kom även Mikaela en runda, solen sken och det var underbart väder.
Fler bilder finns på hästarnas sidor. Tack Mikaela för en bra dag!

Mikaela och Gryets Pigall
   

Mikaela och Gryets Pascall
 

Mikaela och Rubizett
 


Den 26:e mars blev sommar hagarna vårfina, nu vill vi ha lite fint vårregn.Den 31:e mars var vi med Gryets Pigall på tömkörningskurs för Marie Karlhe.
Vid kameran Evelina, som är helt otroligt fantastisk, går runt med armen i skena och mitella men gör allt som går att göra med en arm, lastar häst, borstar häst, longerar häst, ja jag skulle kunna göra listan lång... Otrolig tjej det där!
   
 


Den 31:e mars kunde
Gryets Salinero äntligen åka hem till sina nya ägare. Det har varit en lång resa men Niki och Carina har väntat på honom.
För att göra en lång historia kort så märktes det snabbt att han inte läkte som han skulle efter kastrationen. Medicin, inte bättre, spolning och medicin, inte bättre, spolning och medicin, inte bättre. Så det blev "operation" och "ny" kastrering och därefter gick läkningen på helt rätt håll.
Och idag kunde Niki äntligen få hem sin efterlängtade Salinero. Vi önskar de all lycka i världen, de får en helt underbar kille i stallet.
Mars slutar med nordliga vindar och det blåser och det blåser kallt, nu har vi haft 1 vecka med sol och 15 grader varmt så det är inte roligt att plocka fram vinterkläder och vintertäcke igen. Klass 1 varningar för storm har det varit den sista veckan och nu är det mörka moln som hotar med snö, men det hade räckt med lite regn, för nu är det torrt och vi behöver lite fint vårregn.April 2012
Den 1:e april var det avelsvärdering för New Forest hingstar i Vetlanda. Torpalyckans Jackass, uppfödd och ägd av Torpalyckans stuteri  och efter vår Priory Dallas RNF 122 u Lövsjöens Biscaya RNF 2229 gjorde ett mycket bra bruksprov, dock blev han inte godkänd.
Väldigt ledsamt, då siffrorna bestod av många 8:or, vi lider med Maria & Co som har en väldigt fin hingst med hög ridbarhet i Jackass.
Bilderna tillhör Maria Ahl.

    


Den 3:e april fick vi en liten påskhälsning från Clara, Jeanette och Holmens Bertha.Den 4:e april så kunde vi börja vänja in hästarna vid gräs, de blev oerhört nöjda över det. Den är minusgrader om nätterna och en kall östlig vind om dagarna, men gräset växer lite ändå.
 
 


Vi har även fått kontakt med en avkomma till vår Priory Dallas RNF 122, Sörbys René 
Ägd av Karin och Hanna i Växjö. Det är så roligt att få bilder på Dallas avkommor!Och sedan har vi nåtts av det tråkiga beskedet att Marie har varit tvungen att ta bort Gullabos Saga, RIP Saga.
Saga till vänster i bilden.Fölstonas boxar är även skurade och städade, nu är det bara ca 1 månad tills fölisarna tittar ut.


Den 4:e april fick vi lite bilder på Nike och Gryets Peppe från deras tävlingsdebut.
 


Den 8:e april som var påskdagen så kom Evelina, normalt brukar hela påsken gå i inridningens tecken, men vädert (blåst, regn och snö) och en bruten arm har gjort att vi kortade ner helgen lite. Det blev lite gjort ändå, då denna dagen bjöd på hyffsat väder i alla fall.

Gryets Noble Fair 3 år i år är den som ska ridas in, cool kille som accepterar det mesta.
   
   


Gryets Pirat (2 år) fick komma ut på ridbanan lite, jämnt växt kille för sin ålder som rör sig väldigt lätt och trevligt.
 
 


Gryets Power (2 år) fick också komma ut en runda på ridbanan, den killen rör sig väldigt, väldigt trevlig.
  
 
 


Gryets Pigall (4 år) fick komma ut och busa över lite hinder på ridbanan.
 
 


 Gryets Pascall (4 år) fick också komma ut och busa över lite hinder på ridbanan
 
 


Och så fick Evelina hoppa upp och rida en sväng på sina bägge storhästar, dock med lite säkerhetsdetaljer inblandat, det är ju inte helt lätt och riskfritt att rida med en bruten överarm!

Evelina
och Razzett
 

Evelina och Rubizett
 

Annandag påsk blev det kallt med regn på tvärs och blåst så det blev bara 1 hästdag denna påsken.


Den 22:e april åkte kameran fram när Evelina kom. Hon är hyffsat återställd i sin arm, men inte riktigt friskskriven än.
Vårvärmen börjar komma och vi fick regn precis när det skulle ridas, men regnet behövs för det är torrt nu.

Rubizett
 
 


Gryets Pascall (4 år)
 


Gryets Pigall (4 år)
 
 


Gryets Noble Fair (3 år)
 


Och övervakningskamerorna i Marits och Winnies boxar är även uppsatta.


Den 27:e april anlände Herr och Fru Svala och började snabbt installera sig, och snart kommer det nog fler.
Ifjol hade vi upp mot 10 par som bodde i stallet.Den 28:e april blev unghästarna fotograferade, med mer eller mindre vinterpäls kvar...
2 åringarna
   
  
         Gryets Pirellie                                          Gryets Pirat                                       Gryets Power

1 åringarna
   
               Gryets Peggie                              Gryets Playboy                             Gryets Pontiac


Den 28:e april körde vi med 1 och 2 åringarna till betet i Hjärsås.
 


Den 28:e april körde vi och tittade på Pay and Jump i Tågarp. Där startade Nike med Gryets Peppe. De var så duktiga!
 
    


Och dagens överraskning kom i att Carina och Niki som köpt Gryets Salinero också var där och hoppade med sin B-ponny. Även de fick rosett!
 

Och så har vi klass 1 varning för storm idag.


Så här glad blir man om man heter Evelina och armen börjar läka och man kan rida 5 hästar på en eftermiddag!
       


Gryets Pascall och Evelina tränar inför sommarens Pay and Jump
 


Gryets Pigall och Evelina tränar inför sommarens Pay and Jump
 


Gryets Noble Fair både skrittar och travar över bommar, ca 20 dagar sedan han hade ryttare på ryggen första gången!!.....
 


Evelina och Rubizett ligger i hårdträning inför sommarens dressyrstarter.
 


April började torrt och kallt men nu i slutet så har det börjat bli varmt och vi har även fått regn.


Betäckningslicensen för vår Priory Dallas RNF 122 är betald.
Maj 2012
Den 1:a maj gick vi en runda med kameran i det underbara vädret vi har, dock lite blåsigt. Och eftersom april varit kall har de flesta mycket vinterpäls kvar.
Våra avelssto:
Kastors Winnie dräktig med Priory Dallas RNF 122, 325 dygn den 17:e maj. 21 år i år och väldigt fräsch i kroppen och helt fin och ren i benen för att vara högdräktig vilket ju innebär väldigt tjock och väldigt väldigt tung.
 


Hazelbergs Marit dräktig med Priory Dallas RNF 122, 325 dygn den 8:e maj
 


 Stordams Bonette RNF 2615, konstaterad dräktig men har resorberat i höstas.
 


Lady Hawk ej dräktig
 


Mitzy och Zira roar sig med bollen
 
Mitzy                                                                       Zira


Och så fick vår
Priory Dallas RNF 122, komma ut och showa lite på lilla ridbanan.
   

 
 

   


   

     

     


Den 5:e maj fick
Gryets Noble Fair komma ut och löshoppa lite.
 


Den 10:e maj på dygn 327 fick Hazelbergs Marit RNF 259-S ett svart hingstföl e Priory Dallas RNF 122, ännu odöpt.
 
Nyfödd

 
2 dagar gammal


Den 13:e maj blev Gryets Noble Fair tingad.Och den 16 maj blev
Gryets Noble Fair besiktigad UA och åkte hem till sina nya ägarinnor Maria och Evelina. Det ska bli så himla roligt att följa "Olof" i framtiden och önskar både "Olof" och nya ägarna ett stort lycka till.


Jennie kom också en sväng och tog en tur på Rubizett.
 


Den 17:e maj kom Evelina och tömkörde
Rubizett och tog en busrunda barbacka på Gryets Pigall
 


Den 18:e maj blev det först lite hoppning med
Gryets Pascall
   


Och sedan körde vi hem
Rubizett, Razzett och Gryets Pigall till Evelina, för träning, tävling och lite gott bete.
 Den 19:e maj på dygn 327 fick
Kastors Winnie RNF 2399 ett svart stoföl e Priory Dallas RNF 122 ännu Gryets Pennie.
 
Nyfödd

 
Ett halv dygn gammal

 
Ett halvt dygn gammal


Och så lite bilder på
Hazelbergs Marit RNF 259-S svarta hingstföl e Priory Dallas RNF 122, döpt till Gryets Picasso, här 8 dagar gammal.
 
 


Den 21:e maj blev det lite fler bilder på Hazelbergs Marit RNF 259-S och hennes föl.
 

 


Den 23:e maj fick vår Priory Dallas RNF 122 sitt 3:e föl inrapporterat för året, ett stoföl, det är stoet Baiko och Emma som fått tillökning.
Grattis och lycka till i framtiden!


Det är unghästhoppning var 14:e dag hos Trolleholms RF för Kristian Persson, Evelina och
Gryets Pascall tränar där.
Riktigt duktiga är de bägge, och Kristian är riktigt bra som tränare.
         


Den 26:e maj var det dressyrdebut i LB:1 för Eve
lina &  Rubizett på Ringsjöns RF. Rubizett tyckte halva dressyrbanan var fruktansvärt farlig, så poängen blev inte så bra.
    
   


Och så lite bilder på
Kastors Winnie RNF 2399:s & hennes stoföl Gryets Pennie e Priory Dallas RNF 122.
 

Juni 2012
Den 1:e juni fick vår Priory Dallas RNF 122 sitt 4:e föl inrapporterat för året, ett stoföl, det är stoet Alina och familjen Karlsson i Linneryd som fått tillökning. En helsyster till förra årets föl, då Alina också fick ett stoföl i fjol e vår Priory Dallas RNF 122. Grattis och lycka till i framtiden!


Och så har Amadeus som bor hos familjen Gullstrand fått nya kompisar, 2 fina Irländare vid namn Frodo och Officer.
   
   


Den 3:e juni var det debut i hoppning för
Gryets Pigall och Gryets Pascall på Viarps Kör och Ridklubb:s Pay and Jump.
Lite körigt att få planeringen att gå ihop med 2 c-ponny, 1 ryttare (Evelina) och 1 sadel men det gick. Tack för hjälpen alla inblandade.
Evelina var så duktig och lutsade runt de bägge grabbarna så de fick vars sin rosett med sig hem i 40 och 50 cm.

Hoppbilder kommer från pappa Micke och eventuellt film från mamma Lie.


      


Den 6:e juni körde vi en sväng till hingstbetet, blev några bilder på grabbarna. På vägen dit så ringde seminstationen att Lady Hawk behövde semineras. Jaha på en röd dag! Så det blev att köra upp till Väröbacka i Varberg och Elphins Roquefort RP 174 för att hämta sperma, vidare direkt till Stuteri Håleryd i Örkelljunga där Lady Hawk är, så att hon blev seminerad. En nätt liten runda den dagen på 58 mil.
Ja man är nog en galen hästägare.... 
Gryets Pirat                                                             Gryets Power
 
Gryets Playboy

 
Gryets Pontiac


Den 7:e juni släppte vi ihop
Kastors Winnie RNF 2399:s och Hazelbergs Marit RNF 259-S med sina små fölisar.
 


Och så lite bilder på Gryets Pennie e vår Priory Dallas RNF 122 och u
Kastors Winnie RNF 2399 som växer så det knakar.
 
 


Den 15:e juni kom Evelina och tog en ridtur på
Gryets Pascall.
   


Den 16:e juni blev
Gryets Pigall tingad.Den 17:e juni var det tid för Pay and Jump igen för
Gryets Pigall och Gryets Pascall denna gången hos Kågeröds RF.
Ännu körigare denna gången med att få planeringen att gå ihop pga väldigt lite anmälningar. Men 1 start i varje höjd så gick det.
Denna gången hade vi i alla fall 2 sadlar. Tack för hjälpen alla inblandade.
Evelina var så duktig och bägge grabbarna fick vars 2 felfria rundor.

 

Gryets Pigall och Evelina
   

Gryets Pascall och Evelina
   

   

   

   


Slutet av juni; kallt, regn och kulingvarning, midsommarhelgen regnade bort. Ingen värme eller sol i sikte. Inga brunster i heller i sikte. Så vi får spruta igång alla stona. Även de som borde brunsta på 30 dygn visar ingen brunst överhuvudtaget, helt otroligt trist.


Den 27:e juni blev
Gryets Pigall veterinärbesiktigad ua och vi körde hem honom till Josefin och Helene.
Han kommer att få det riktigt, riktigt bra.
   

 


Och så har vi fått en bild på ljuvliga Noisette 3 år i år e vår Priory Dallas RNF 122 och undan
Pikacho, ägarinna Susanne SvenssonDen 29:e juni fick vår Priory Dallas RNF 122 ännu ett föl inrapporterat, ett hingstföl, det är stoet Edenhof Merika och familjen Tegenfeldt i Ljungskile som fått tillökning. Grattis och lycka till i framtiden!

 
Hazelbergs Marit                                                          Gryets Pennie

Juni har slagit rekord i kyla och halva slutet av månaden har det regnat rekordmängder. Vi behövde regnet men vi behöver värmen också. Första halvan av juni var kall och torr, nu i slutet av månaden är det kallt och vått!! Stona behöver sol och värme för att komma i brunst och vi skulle vilja få in vårt hö. Men så länge vallen inte är slagen är det lugnt. Det är bara att vänta på ett fint högtryck och det lär väl komma förr eller senare.Juli 2012
Den 1:e juli var vi på Pay and Jump hos Tågarps RF, eftersom det inte är några hoppträningar länge så får lite hopptävlingar då och då bli våra träningar istället. Evelina och
Gryets Pascall fick rosett med hem denna gången också och vi höjde ribban till hela 60 cm!
   
   
   
   

   


När vi lämnat av
Gryets Pascall här hemma så körde vi till Maria och hämtade Pascalls halvbror 3-årige Highlife e Highlight BRP 15 u Stordams Bonette RNF 2615. Han ska bo hos Evelina i sommar och få jobba lite.
 


Den 2:e juli fick familjen Wahlborg tillökning i stallet. Vårt halvblodssto Bozetti e Bocelli 1044 u Konci 18208 fick ett stoföl e Canterbury 1226. Underbart! Betty rapporterar att Bozetti är en helt underbar mamma.Och så har vi fått lite bilder på Edenhof Merikas lille hingstunge efter vår Priory Dallas RNF 122. Född den 28/6 23:20. Merika gick 333 dygn.
Tack Sanna och Lena, alltid roligt att få bilder på Dallas avkommor!!
   

 


Och så har vi lite bilder på Baikos lilla stoföl efter vår Priory Dallas RNF 122. Och extra roligt är att Baiko är här igen för ombetäckning, så lillan här ska förhoppningsvis få en helbror eller helsyster nästa år!
 


Och så har vi fått rapport om att vår Priory Dallas RNF 122 fått ännu ett föl, ett hingstföl, född den 3/6 det är stoet Indira och familjen Sterner som fått tillökning. Grattis och lycka till i framtiden!
Elin har skickat lite bilder på lillkillen, och berättar att de fick vänta länge på sitt charmtroll, Indira gick dräktig i 361 dygn!!
   
 


Och äntligen är vi igång och betäcker, dock inga av våra egna än. Förhoppningsvis kommer de i brunst denna veckan då vädret har blivit lite varmare. Juni var ju den kallaste månaden på 20 år!


Den 4:e juli fick vi huggt vallen, så nu är det till att be till vädergudarna igen.Dock lovas det ett gigantiskt åskoväder nu när helgen närmar sig, hoppas det inte drabbar oss, vi har klarat oss ifrån de åskoväder som SMHI hotat med de senaste gångerna (klass 1 varningar) och nu i helgen den 5-8 juli så pågår Svenskt Ponnyderby i Dagstorps RF, vilket bara är ett stenkast härifrån, de behöver verkligen inte få oväder. Och på Svenskt Ponnyderby så startar 2 av vår Priory Dallas RNF 122 avkommor.
Stackarps Daniella
(u Stackarps Diona RNF 1927 ue Peregrin RNF 66) i dressyren och Mazzetti (u Beautiful Girl RNF 204-S ue Flight RNF 64-S) i hoppningen, riktigt roligt!


Den 9 juli körde vi in hö, allt i småbalar. Jättefin skörd upp mot rekordskörd, dock har den fått lite regn men det var torrt och fint. Regnet hängde verkligen i luften och vi får ännu en gång tacka vår underbare granne som fixar allt med huggning, sprättning och som ställer upp med traktorer, vagnar, lastare så vi kan få in våra höbalar på ett bra sätt, utan honom hade vi aldrig klarat det och mycket annat.Och så har vi lagt Hazelbergs Marit RNF 259-S under utlånas. Hon ska inte betäckas i år utan ska lånas ut till en liten tävlingsryttare som kan ta ut henne i sporten några år. Efter det ska Marit komma hem till oss igen och få fler föl. Hon kan dock inte flytta förrän vid årsskiftet.Den 15 juli körde vi över till Evelina och Ringsjöns RF för lite löshoppning av Highlife och lite banhoppning med
Gryets Pascall.
För mörkt i ridhuset för att fotografera, blev en dålig suddig bild.Men det blev bättre bilder på utebanan; Evelina och
Gryets Pascall
 

   

   Den 18:e juli var det kvällshoppning hos Tågarps RF och Gryets Rocky gjorde tävlingsdebut i hoppning! Fler bilder finns på hans sida.
Tack Cecilia för att du tar så väl hand om Rocky.
   
         


Den 22:e juli kom äntligen sommaren, sol, värme och uppehåll i flera dagar lovas det.
Evelina kom för lite hemmaträning på titthinder med
Gryets Pascall.
     


Och Amadeus lär upp nästa generation ryttare hos familjen Gullstrand. Fantastiskt sött!
 


Och det går verkligen framåt med 3-årige Highlife e Highlight BRP 15 u Stordams Bonette RNF 2615, Evelina rider själv redan och har även tagit första galoppen! Duktiga Evelina.
 

   


Semesterprojekt, målat och nybyggt:
 


Första kullen svalor har lämnat sina bo i stallet och nya kullar är på gång. Numera så väntar vi alltid till hösten med att tvätta stallet....
Den 26:e juli så hade vi ultraljudskontroll:
Stordams Bonette RNF 2615, är konstaterad dräktig med vår Priory Dallas RNF 122.Varmt, varmt, varmt, termometern som är i solen går till 50 grader, är på 50 grader!!


Den 29:e juli var vi på Pay and Jump hos Tågarps RF. Evelina och
Gryets Pascall fick rosett med hem denna gången också både i 40 och 60 cm!
   

Rubizett var också med, hon har haft hovböld men är i gång nu igen.
   

Och den enorma värmen stannade bara en vecka, skönt. Nu är det lagom väder igen.Augusti 2012
Augusti inleddes med att Mitzy skadade tassen, sydd i trampdynorna och absolut stillhet i minst en vecka.
 


Den 5:e augusti körde vi in halm i storbalar, torr, fin och gul, underbart.
 


Den 6:e augusti kom det ett mail, från Olivia i Borås, hon har köpt Gryets Pepito. Anna Sarah som köpte honom i höstas kunde inte ha honom kvar pga graviditet. Olivia har lovat komma med massor av bilder på honom. Det är så roligt att höra av Pepito. Tack Olivia!!
   


Den 9:e augusti kom Agneta och Vilma med "Grodan" ett 3 årigt sto vars riktiga namn är Heart of Wonder e
Speyksbosch Dancer u Jims Silver Lady som Agneta fött upp. Agneta fick agera fotograf när vi tog ut våra ponnysar för lite bus på ridbanan.
   

 
Gryets Pascall
 

        


Augusti månad är en underbar månad, lagom väder och så har vi fälten vi kan rida på när det börjar att tröskas. Vår underbare granne har sparat ett spår runt sitt ena tröskade fält så vi kan komma ut och galoppera lite.
   

   


Den 12:e augusti var Evelina och hoppade Rubizett i Trolleholm, blev lite bilder.
   


Nu i mitten av augusti är det fantastiskt väder, vindstilla, lagom varmt. Men det är torrt, jättetorrt. Vallen växer inte, den är kortare än vår nyklippta avbrända gräsmatta. Får se om det är lönt överhuvudtaget att ta någon andra skörd i år. Och ponnysarna som var i extremt bra hull i våras & somras pga att gräset växte något fantastiskt börjar banta nu och behöver stödfodras.


Och Lady Hawk, fina fina Lady Hawk hon blir inte dräktig. Så vi har börjat fundera på vad hon ska göra när hon kommer hem från seminstationen. Har lagt henne under utlånas, det är ju en underbar ponny. Kanske det finns någon som vill ha henne som sällskap/skogsmulle/läromästare.Har även blivit "stamkund med klippkort" hos veterinären med Mitzys tass, den läker inte som den ska. Inte bra med ett sår i tassen i rötmånaden.Den 25:e augusti är det 3 års test och kvalitetstävlan. Halvbröderna Gryets Pascall & Highlife u Stordams Bonette RNF 2615 är anmälda.
Givetvis börjar Pascall kännas trött i kroppen, precis som i fjol i augusti när det var 3års testet och vi fick stryka honom. Men blir det inte värre så åker vi dit och tar oss igenom dagen så får det bli som det blir.
 


Den 16:e augusti kom ett glädjande och chockerande telefonsamtal från vår veterinär Ursula. Lady Hawk är dräktig, 20 dygn idag, kan säga att det var tur att man satt ner och det tog ett tag innan man fattade vad hon sa.
Just när vi alla gett upp hoppet om att hon skulle bli dräktig, vi hade börjat leta olika lösningar för henne (se inlägget lite längre upp) och till och med hunnit lägga ut annons om låna ut henne som foderponny. Nu lever man i skräckblandad förtjusning för nu ska hon bara behålla fölisen också....
Fina fina Lady Hawk, tog bara ett par år innan du blev dräktig, men skam den som ger sig!Den 20 augusti stod det lite löshoppning på schemat för Highlife, och han hoppar högt med lätthet precis som alla Stordams Bonettes avkommor.
Blev lite suddigt då kameran inte riktigt hinner med. Detta var även årets varmaste dag, konstigt, så där i augusti....
   

   


Den 21:e augusti körde vi in halm i småbalar, havre och korn. Halmen är helt fantastiskt fin i år.Och så har Olivia skickat 2 bilder på Gryets Pepito. Underbare Pepito, så snäll och trygg i sig själv.
 


Den 25:e augusti var det tid för kvalitetstävlan i Åstorp för Gryets Pascall.
Näst bästa gångartsponny och kvalade till riksfinalen för 4 åringar, med en 9:a på galoppen!
Han fick omdömet exteriört 8, 8, 7, 8, 8 = 39 poäng och av gångartsdomaren 8, 7, 9, allmänt intryck 8 = Totalpoäng 7,96.
Löshoppa var överkurs idag tyckte han så det gjorde han motvilligt, men en dag som denna så gör det absolut ingenting.
Vår Priory Dallas RNF 122 har en avkomma i riksfinalen igen, denna gången en 4-åring.
   

       


Fler bilder kommer, ska bara gå igenom alla 400 först..... Tack Tanja för alla bilderna!


Det var även 3 års test för Highlife, med den korta utbildning han har fått av Evelina på ca 1,5 månad bara så skötte han sig exemplariskt. Kommer inte ihåg poängen men det var 8 på typ och sen resten 7:or om jag inte missminner mig. Duktiga Evelina.
   

   


Den 25:e augusti kvalade även Gryets Rocky till riksfinalen, som 5 åring i dressyr, Grattis Cecilia, helt underbart!!Lite nya bilder på "One in a Million". Mamma fina Edenhof Merika och pappa vår Priory Dallas RNF 122.
   

   


Vi har även fått mail från Nadja, hon äger Priory's Bambi, mamma Idunette och pappa vår Priory Dallas RNF 122.
Nadja hälsar:
Att hon har ett toppen temperament, är världens bästa ponny. Nästa år är tanken att hon ska gå ungponny SM
som går i 1 meter då flertal tränare tycker det är ett lagom mål om vi fortsätter med vår planering nu!
Fler bilder finns såklart att kika på http://Nadjalundbergs.blogg.se
   

 


Den 29:e augusti började hoppträningen igen, inomhus, ny upplevelse för Gryets Pascall, men han tar det mesta med ro.
 


Augusti har bjudit på fantastiskt fint väder, nu i slutet har vi fått lite regn och gräset börjar bli grönt igen.
   September 2012

Den 1:e september var det 3 års test i Bollerup. Agneta skulle visa sin fina Heart Of Wonder. Hon skötte sig alldeles utmärkt och fick Hopp Utmärkelse, 8 på galoppen, 9 på teknik och 8 på temperament. Grattis Agneta!!
       
Lycklig ägare med sin "groda"                                                                                                            Supporterklubben


Och vår uppfödning Gryets Noble Fair var också på plats och gjorde ett riktigt fint 3 års test, med bla en 9:a på skritten. Dock tror jag att det slutade med ett poäng ifrån gångartsutmärkelse. Han var så fin så fin och väl matchad av Maria.
   

   


Den 6:e september fick vi Gryets Pascalls bevis på hans gångartsutmärkelse "svart på vitt" med posten.
 


Den 8 september har svalorna givit sig av mot varmare breddgrader och stallet tvättas för fullt.
Mitzys tass är nästan läkt och nu kan hon vara utan bandage förutom när hon är med i stallet då är det sko på.Den 29 och 30 september är det riksfinal för de bästa svenskfödda 3, 4, 5 och 6 åriga ponnysarna i Falkenberg som kvalat in under året.
Vi har Gryets Pascall kvalad i riksfinalen som gångartstalang bland 4 åriga C-ponnys.

Jag ska njuta varje sekund vi är där uppe med Pascall, oavsett hur det går. Att bara kvala dit med Gryets Pascall känns väldigt stort, Pappa Dallas går här ute, Mamma Bonette går här ute, egen uppfödning, egen inridning, egen utbildning och egen ridning.


Cecilia har kvalat Gryets Rocky i 5 års championatet i dressyr. Underbart! En uppfödning till i riksfinal, Jippie!Den 23:e september var vi med Gryets Pascall på tömkörningskurs för Marie Karlhe.
 
Den 29 och 30 september var det riksfinal för de bästa svenskfödda 3, 4, 5 och 6 åriga ponnysarna i Falkenberg som kvalat in under året.
Vår Gryets Pascall
e vår Priory Dallas RNF 122 och u vår Stordams Bonette RNF 2615 startade i riksfinalen som gångartstalang bland 4 åriga C-ponnys.

Och han blev placerad och placerad som 2:a!!!
Vår lille underbare ponnyplutt har växt upp, börjar bli vuxen och är näst bäst i Sverige i sin kategori och sin årgång!
Ja jag har inte ord och vet inte vad jag ska skriva, det är så oerhört stort så jag har nog inte riktigt fattat det än.
I fjol hoppade han med siffrorna 8-9 och i år är han en av Sveriges bästa svenskfödda gångartsponnys.
New Forest är en fantastisk ras!

Ungponnychampionatet/RIKS i gångarter 2012, 2:a placerad i gångarter kat C för 4 åringar
Gryets Pascall, ryttare Helen Johansson, hästskötare och fotograf Evelina Löfstedt


   

 

 

 


Det utlovades storm på natten mot söndagen så vi körde upp lördag kväll och våldgästade Maria i stugan hon hyrt.
Blev Champange, pizza, och lite annat smått och gott på kvällskvisten för att fira att vi var i Falkenberg.
Maria hade sin fina Vanity Fair e Fairy Love kvalad i 5 års championatet i dressyr.
 


Cecilia hade ju även kvalat in Gryets Rocky i 5 års championatet i dressyr, och med bara 3 månaders förberedelse så tror jag han gick runt dressyrbanan på lite över 64% och slutade på en 13:e plats!! Fantastiskt bra Cecilia och Rocky! Ryttarinna Malin Karlberg
       


Halva slutet av september har det regnat, regnat och regnat och blåst, blåst och blåst.


Oktober 2012
Oktober har börjat med regn och blåst precis som september slutade, 20 mm på en dag är inget konstigt och visst blåser det i Skåne normalt, men nu har det verkligen blåst! Gummistövlar, mössa och underställ är framplockat men gräset växer och än är inte gräsklipparsäsongen över.


Den 9:e oktober högg vår underbare granne vallen, det blir en liten men naggande god skörd, jaja allt är bättre än inget. Om man ska tro väderrapporterna så ska det komma in ett högtryck nu ett par dagar, torrt och sol men lite kallare, och ja det kan vara rätt skönt att torka upp ett par dagar.Och så har det varit en trolig vargattack på får i Skurup, även om det är några mil härifrån så är det rätt obehagligt.


Den 12:e oktober så fick vi pressat hösilaget, en aning vått kanske men bättre än inget. Fin skörd blev det i alla fall, mycket mer än vad vi hade förväntat oss när det väl var pressat och plastat i baler.
 


Delar ur kattfamiljen som gör ett kanonjobb med att hålla rent på möss och annat smått;
Gammelmannen Linus                                Linus med sin systerdotter            Linus med sin systerdotter & hennes dotter.
   


Gryets Pascall har det stått lite om i tidningen ridsport både resultat och annat smått och gått både efter Kvalitetstävlan i Åstorp och Riksfinalerna i Falkenberg. Kan fortfarande inte förstå att lillgrabben är så fin och framförallt att han är så bra som han är, även om han har papper på det.
Har gjort PDF filer av urklipp ur tidningen ridsport som ligger på Pascalls sida.
 


Den 18:e oktober kom Evelina och lämnade av sin Razzett, hon ska bo här i vinter och även föla här.
Hon är dräktig med
Corriendo Tau, född 2007 e Corlensky G ue Camaro M.Den 19:e oktober hade vi 20 grader varmt och sol!!!


Den 20:e oktober hade vi över 30 grader varmt och alldeles vindstilla!
   

Gryets Pascall fick komma ut och busa på ridbanan en sväng.
   
   


Den 21:e oktober var vi med Gryets Pascall på tömkörningskurs för Marie Karlhe.
 


Har fått lite bilder av Olivia när hon rider Gryets Pepito. Underbare Pepito.
   


Lite bilder på fölen;
Gryets Pennie och Gryets Picasso. De gör verkligen allt tillsammans, är oerhörda kompisar. Blir tungt att sära på dem till våren.
   

   

   


Den 28:e oktober var det Pay and Jump hos Tågarps RF för Gryets Pascall. Vi testade något nytt; Som gick oerhört bra!
En helt ny ryttare samt att Pascall inte har hopptränat på läännggee, då Evelina jobbar dag och natt just nu.
Gick alldeles alldeles jättebra med Nike på ryggen, dock "hoppade" de inga höjder, de kunde gå över om det behövdes...
       

   

 


Den 31 oktober hämtade vi hem 1 och 2 års stona från betet.
Gryets Pirellie och Gryets Peggie.
 
Släktträff; Pirellie, Marit och Picasso


Oktober har nog bjudit på alla väderlekar vi kan ha, 20 grader och sol, regn i massor, fina soliga vindstilla dagar och ett par frostnätter då det även en morgon låg lite snö längs med huset.November
2012
Den 3:e november hämtade vi hem de 1 och 2 åriga hingstarna från betet.
Gryets Pontiac, Gryets Playboy, Gryets Power och Gryets Pirat.
 


Den 3:e november var Nike och Gryets Peppe och debuterade på riktig tävling, så kul och bra gick det också!!
 


Släpen är höststädad.Den 9 november kom Evelina och alla de små unghästarna fick ställa upp på fotografering.
1 åringarna:
   
               Gryets Peggie
                                                Gryets Playboy                                              Gryets Pontiac


2 åringarna:
   
                 Gryets Pirellie                                                 Gryets Pirat                                               Gryets Power


De fick även komma ut på ridbanan en sväng

Gryets Peggie

1,5 år e Priory Dallas RNF 122 u
Kastors Winnie RNF 2399. Peggie är till salu.
   

   


Gryets Pontiac
1,5 år e Priory Dallas RNF 122 u Hazelbergs Marit RNF 259-S. Pontiac är till salu.
   

   


Gryets Playboy

1,5 år e Priory Dallas RNF 122 u Stordams Bonette RNF 2615.
     

   


Gryets Pirat
2,5 år e Priory Dallas RNF 122 u
Kastors Winnie RNF 2399. Pirat är till salu.
   

   

   

   


Gryets Pirellie  
2,5 år e Priory Dallas RNF 122 u Hazelbergs Marit RNF 259-S.
   

   

   


Bilder på Power kommer.

Den 11:e november var vi med Gryets Pascall på tömkörningskurs för Marie Karlhe.
 Första halvan av november var blöt, fick regn i mängder varje dag, vi utvecklade nästan simhud mellan tårna...


Vår Hazelbergs Marit RNF 259-S äldsta dotter Felizhia har fått ett sto föl i år, jättekul!! Marit har blivit mormor!


Den 25:e november var det Pay and Jump hos Tågarps RF för Gryets Pascall och Gryets Peppe, så Nike hade fullt upp.
Alla 3 var riktigt duktiga. Mörkt och grått väder så kameran och jag är inte vänner då, men några bilder blev det i alla fall.
   

 

     


De sista veckorna i november har varit helt underbara, ingen vind och inget regn och runt 7-8 grader varm, ridbanan är helt perfekt nu.


December 2012
Den 1:e december började lite smått med ett och annat snökorn. Dock töade det mesta bort och blev det grönt igen på eftermiddagen.
 


Den 2:e december så snöade det, och det snöade, vi fick runt 10 cm på förmiddagen.
 


Den 3:e december så vaknade vi upp till -14 grader. Men som tur är så blåser det inte, men det är kallt så det räcker och blir över.
Gryets Pascall har vintervila och vi fokuserar på att bära varmvatten och annat smått och gott som följer med snön och kylan.


Den 8:e december fick vi en jättefin hälsning från Familjen Gullstrand och Amadeus. Fine fine Amadeus.
   


Den 9:e december inväntar vi årets första snöstorm (och förhoppningsvis sista), det är klass 2 varning utfärdad.Den 13:e december vaknade vi upp till 16 minusgrader, nu är det inte kul, det är för kallt. Allt fryser, inte nog med att man bär varmvatten både avigt och rätt nu måste man börja töa rör och allt annat som fryser också. Och ryggen klagar redan, det blir nog en lång och seg vinter!
Vet inte vilket som är bäst eller värst, plusgrader och lera eller många minusgrader och att allt fryser. Antagligen är minusgraderna bäst för hästarna och plusgraderna bäst för oss.... Jaja det är bara att gilla läget.
Lite vinterbilder i alla fall.
   

   

   


Den 16:e december gick det över och blev tö, och då blev det is överallt och all den fina vita snön blir brun och smutsig.Den 22:e december fick vi en underbar hälsning från Familjen Tegenfeldt och deras Medehofs Merika samt One in a Million som nu är 6 månader gammal och efter vår Priory Dallas RNF 122.
   
   


Den 23:e december så har nästan all snö och is smält bort men nu har vi klass 2 varning för snöstorm under eftermiddagen och kvällen.
Vindar upp mot 16 m/s och 11 cm snö på gång.
En riktigt God jul från oss alla till Er alla!December slutar med 6 plusgrader och mycket regn, hagarna är väldigt våta och leriga, men det som är positivt med regnet nu dessa sista dagarna innan nyår är att när det regnar så skjuts det inte raketer och smällare. Då gäller det att passa på att ge sig ut med hundarna. Mitzy är skotträdd och vrålskäller varje gång någon skjuter en raket eller en smällare, så det känns som en evighet sedan man sov en hel natt.


Gott Nytt År önskar vi alla där ute i Sverige och i resten av världen!

och glöm inte att titta in på Evelinas blogg; http://evelinalofstedt.blogg.se/

och gå gärna in och gilla oss på facebook; stuteri gryetvar året 2012 slut

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
2013 startar upp med nya friska tag och nya härliga utmaningar

Fjolårets framgång med Gryets Pascall som 4 åring på både den lokala kvalitetstävlan och finalen i Rikskvalitetstävlan, det lever vi länge på!
Och Gryets Rocky som startade i 5 års championatet i dressyr och placerade sig totalt på en 13:e plats, härligt.
New Forest rasen är helt underbar!


                                                               Gryets Pascall  
                                                                                        Gångartsutmärkelse som 4 åring med 9:a på galoppen
   Hoppade som 3 åring med siffrorna 8-9                                        2:a placerad på Riksfinalen i gångarter
            


                                                              Priory Dallas RNF 122
                                                       I år har vi valt att ändra på betäckningsavgiften på vår Priory Dallas RNF 122.
Han kostar 500:- i språngavgift och 3500:- vid konstaterad dräktighet via ultraljud runt 18 dygnet.


Januari 2013
Det är vår i luften!!! Underbart ca 10 grader varmt!! Om det blåser så blåser det torra varma vindar.


Den 5:e januari fick de bägge "3 åringarna" som egentligen bara är 2,5 år komma ut på ridbanan för att bli filmade

Här är en kort film på Gryets Power; Gryets Power film 20130105, längre film finns längst ner på hans egen sida.Gryets Pirat film finns längst ner på hans egen sida.
Den 10:e januari kom kylan tillbaks igen och det blev minusgrader men det gör inget för det behöver verkligen torka upp, det har regnat, regnat och åter regnat i en hel vecka nu.


Lite bilder på Gryets Pepito som 3 åring. Pepito är e vår Priory Dallas RNF 122 u Kastors Winnie RNF 2399
 
(c) Foto: Yvonne Karlsson


Den 15:e januari blev det KALLT, -17, det är inte roligt, och det håller i sig, och snö har vi också fått, var blev våren av?


Nike ligger i hård träning med Gryets Peppe & Gryets Pascall i hoppning inför hoppsäsongen och
Charming Boy i dressyr inför fälttävlanssäsongen. Fokus på dressyren just nu med "Charlie".
Ska bli spännande att följa, sällan man har skådat en sådan ambitiös tjej som suger åt sig alla "dressyrtermer" direkt.
   


Gryets Rocky har bytt ägarinna och vi har fått lite nya bilder på honom från Andrietta som numera äger honom.
Vi önskar de bägge all lycka i välden. Och ser framemot att följde de bägge i framtiden.
Tack Andrietta för bilderna!
   Den 19:e januari så flyttade Rubizett hem till Jennie, Evelina ska på semester och Jennie ska hålla igång henne.
Härligt med vänner som Jennie som ställer upp och ger sig på att ha "heltidshäst" mitt i smällkalla vintern!
 


Den 26:e januari har vi fortfarande kallt och lite snö, temperaturen pendlar mellan -7 och -14.Den 27:e januari var årets första hopptävling inplanerad men vi fick ny snö på natten och Jeepen bara sladdade runt på gårdsplanen så den fick bli inställd. Nu utlovas det tack och lov plusgrader i en vecka framåt.
 


Den 31:e januari så blev det äntligen lite plusgrader och all snön försvann över en natt, men det innebar även årets första storm med klass 2 varning, 22 m/s, men utan stormskador.


Februari 2013
Februari börjar med att vi hämtade hem Gryets Noble Fair. Ibland blir det inte som man tänkt sig, tyvärr.
Han visades på 3 års testet i fjol och fick fina siffror, 88897= 40 p, och 7 på galopp och 7-7 i hoppning.Den 8:e februari var vi och fick mätt Gryets Noble Fair, 140 cm och C ponny i 2 år, helt perfekt.
Vi har alla väderlekar just nu, åska, regn, snö, frost, tö, mulet & sol. Men minus på nätterna och ett par plusgrader på dagen. Dock ingen vind så hästarna har vårkänslor, och de har börjat fälla vinterpälsen.


Den 10:e februari var Gryets Pascalls hoppryttarinna Nike på en ren dressyrtävling med sin fälttävlansponny Charming Boy. Efter mindre än 2 månaders dressyrträning så gör de ett fantastiskt fint resultat. Red ihop över 64% bland en massa LA ekipage. Så himla bra jobbat!!
Kameran är inte rolig när man ska ta kort i ridhus, eller så är det jag som inte klarar inställningarna.....
Men fotografen som var pappa Magnus lyckades få några bilder trots konstig kamera.
   


Den 12:e februari och vintern vill inte släppa sitt grepp om vårt kära Skåneland. Snö och minusgrader, dock inte så många grader kallt men det räcker nu! Inte kul när man konstaterar att i fjol kom våren runt den 15:e februari..... Men det är ljust till 17.30 och det är underbart!Tö, mer snö och sedan regn, och ovanpå det minusgrader igen , så nu är det is, is och åter is överallt.Och vi har hittat en underbar fodervärd till Hazelbergs Marit RNF 259-S, nu ska det bara lösa sig med boxplats, så vi får se när Marit kan flytta.
Marit får vara på prov för hon har ju gått här hemma och varit mamma i några år nu, så det blir en omställning för henne att börja ridas igen.
Den 19:e februari kom Evelina hem från semestern, så Rubizett flyttade från Jennie ner till Evelina och Stall Karupslund igen (där Evelina jobbar).
TACK
Jennie för att du tog så väl hand om Rubizett när Evelina var borta.
   


Och transport är bokad, i början av mars kommer HON, prestationsblod långt ut i alla 4 hovspetsarna!


Den 24:e februari så fick Gryets Picasso flytta från mamma Hazelbergs Marit och bli hagkompis med snälle Gryets Playboy. Alla Stordams Bonettes avkommor är så otroligt vänliga och snälla så de tar alltid väl hand om de avvanda fölen.Även om vi har fått lite plusgrader så blåser det isvindar från nordöst och snö får vi lite då och då. Så det är fortfarande fruset och is på hela gårdsplanen och vägen, så det är broddar på för de skodda hästarna och oss. Men att det är ljust till ca kl 18.00 gör allt mycket lättare.Mars 2013
Den 1:e mars så börjar äntligen temperaturen ge hopp om att våren kommer snart. Ett par minus om nätterna men plusgrader på dagen.
Lite vårtecken finns det i alla fall.
   


Men islossning på ridbanan hade varit uppskattat nu.
 


Den 2:e mars flyttade Hazelbergs Marit RNF 259-S till sin lilla fodervärd i Staffanstorp, vi håller tummarna för att Marit vill bli ridponny i ett par år.
   Och bästa Louise kom och red Gryets Noble Fair en liten tur på ridbanan.
   


Den 5:e mars vid 19:30 satte Looks Like An Angel sina fötter på skånsk mark. Hon började sin resa från sin uppfödare Åsa Andersson Antelli och Pytt Hambergs stall Rånäs i går vid 19:30 tiden och övernattade hos transportbolagets stall.
Oj vad vi har längtat efter henne!
Looks Like An Angel är född 2012 e FS Don't Worry u Angel's Tip RP 1039 ue Glansevin Gadabout RW 80.
Pappa FS Don't Worry är en av Tysklands bästa dressyrponnyhingstar, hans förärvning är fantastisk, han radar upp avkommor som startat EM i dressyr och som även tagit medalj på EM.
Och mamma Angel's Tip, hon är visad med 43 poäng, BIS titlar, vinnare av kvalitetsbedömning i gångarter och fått 9-9 i hoppning + att hon startat FEI dressyr och Msv hoppning.
Och en av Angels systrar " I Can Bogi" är mamma till fine Welshpartbred hingsten K2 Golden Top.
Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om hennes stam men allt finns att läsa på hennes egen sida.
"Guldlock" har tagit resan jättebra och transportbolaget var helt underbara att ha med att göra.
3 bilder från Åsa och Pytt.
   
Mamma Angel's Tip och fölis                                 Liten "Looks Like An Angel "                                      och lite större


Nyss landat på skånsk mark, Tack till Tanja som följde med, med sin Lorraine och mötte upp lilla Angel när hon gick av bilen så fick trygghet av en annan häst direkt.
 


Gryets Noble Fair gjorde en snabb insatts och visade oss att han vill vara fadder till denna lilla dam, så de blev vänner direkt och han tar väldigt väldigt väl hand om henne, visar var hon ska dricka och även var höet är, ja den ponnyn är absolut en av de klokaste jag ägt.
 
 


Den 7:e mars blev det meterologisk vår här på västsidan av Skåne. 7 dygn över 0 grader.


Den 10:e mars var första dressyrtävlingen inplanerad för Gryets Pascall men östlig vind med stormbyar upp mot 20 m/s och snö!! gjorde att vi fick stryka oss. Man hoppades in i det sista att vädret skulle ändra sig men inte, och är rätt glad att man tog beslutet att inte köra då man läser i tidningen om hästtransporter som vält och bilolyckor pga väder. Nu är det absolut mycket kallare än vad det har varit på hela vintern, suck!Den 13:e mars fick vi snö än en gång och vinter igen, iskalla vindar så även de små har fått täcke.
 


I och med att det är så kallt så får tyvärr inridningen av unghästarna vänta lite, all tid utöver att hålla igång de ridbara går åt att hacka is och bära varmvatten och allt annat som kylan och vintern bär med sig.


Onsdagskvällar är det hoppträning för Nike och Gryets Pascall i Tågarp, duktiga Ingela Persson är tränare.
Vi har alla våra sysslor
Ingela tränar, pekar och bestämmer                         Pappa Magnus städar                                    Nike rider
   

   
   


Vi har fått lite bilder på
Hazelbergs Marit RNF 259-S från hennes nya familj, hon har det verkligen superbra hos dem.
Det är så himla roligt!
   


Den 16:e mars kom Louise och det blev lite bilder på henne när hon red
Louise och Gryets Noble Fair
   
   

Louise och Gryets Pascall
   

   


Den 18:e mars så blev det klass 2 varning för hårda vindar och snö, och visst fick vi hårda vindar men det blev sandstorm istället för snöstorm.
Bilden har jag lånat av Susanne, de stackarna blev av med sitt tak till förrådet i stormen.Och nog blev det storm. Taket till vår stora ligghall slets itu med reglar och allt och flög iväg.
 

Traktorn fick rycka ut och hålla kvar det som inte lyfte tills resten av taket blev väl förankrad igen.
Ligghallen är så stor och lång så vi kan använda en del av den ändå som tur är.Som om det inte räckte med det...
Dagen efter så fortsatte det blåsa och som tur är har jag världens bästa jobb så jag kunde vara hemma och försöka reda upp röran med allt som gårdagen hade ställt till med, staket, ström, ändra i hagar, plocka rester av tak etc etc.
Då börjar de andra skjulen röra på sig och vill lyfta, som tur är har vi absolut världens bästa granne som kom i ilfart med sin lastare när jag ringde och skrek att jag behövde honom. Han fick trycka tillbaks ett av skjulen som börjat lyfta och hålla fast det till det var väl förankrat. Så nu har vi förankrat "småskjulen" igen både bak och fram... hoppas de blir där nu för nu räcker det för mig på ett tag..... Tack Sven för att du finns!Jag är så oerhört tacksam för:
Att hästarna har hållit sig lugna under tiden allt hänt, Lady Hawk har verkligen varit en klippa och hållit de andra lugna, och att de flesta är New Forest, som har ett fantastiskt temperament.
Underbar arbetsgivare och chef som gör att jag kan vara hemma helt plötsligt när det händer saker.
Bästa Tanja som alltid ställer upp och hjälper till när det behövs.
Vår älskade granne Sven, vet inte vad vi skulle gjort utan honom, finner inte ord för vad han betyder.
Mina älskade föräldrar som finns i vått och torrt, utan dem hade detta slutat helt galet.


Den 20:e mars och vårdagjämning! då vaknade vi upp till snö, tur i alla fall att snön kom efter stormen men ytterligare en dag hemma från jobb för att försöka få ordning i ordningen...
Det sägs att Mars 2013 lär bli den kallaste mars månad på 26 år...Den 29:e mars och tidig påsk i år, som traditionen är så går påsken i inridningen tecken. Dock har förarbetet med unghästarna inte varit vad det borde varit pga vädert, frost, frost och åter frost vilket innebär; all övrig tid går åt till att hacka is och bära varmvatten.

Men 3 stycken 3 åringar är det tid att rida in i år.
Gryets Pirat, Gryets Power och Gryets Pirellie. Alltid lika spännande och fantastiskt roligt.
Underbara Evelina hade ledigt från jobbet och bästa Louise kom också i mån av tid.
 


Ja och det började med snö på långfredagen.... men vädret var med oss och det blev bättre och bättre, dock minusgrader om nätterna men sol och nästan ingen vind om dagarna.Årets guldstjärna av 3 åringarna i år fick Gryets Pirat! Vilken kille!
         
   
   
Dag 3
   

   


Gryets Pirellie var också väldigt duktig. Lungt och försiktigt som det tillhör en liten dam.
 

   

   


Gryets Power, ja han lever absolut upp till sitt namn... Det är Power med extra allt, han utsåg sig själv till lekledare och som han lekte med oss!
Han hade så fantastiskt roligt hela helgen men det blev inte mycket vettigt gjort enligt oss som ville komma upp på ryggen på honom.
Och som han rör sig, har inte sett något liknande på mycket länge!
   
     

Dag 3 så kunde vi hänga på honom, men vi fick först kalla in vår "extra beridare" (vår halmstoppade overall.)
 


Louise och Gryets Noble Fair
   


Evelina och Gryets Noble Fair
   


Evelina och Gryets Pascall
   


Looks Like An Angel
   


Razzett har lite mer än en månad kvar till fölning och uppskattar all klihjälp hon kan få.
 


Sista halvan av mars ger hopp om att våren snart anländer, plusgrader på dagarna men 4-5 minus om nätterna. Men ovanligt mycket sol har det varit och det är jättetorrt i marken.


April 2013
"Vår" fina lilla rådjursflock som bor här i närheten.Den 6:e april kom Louise och det blev lite tömkörning för grabbarna som ska introduceras i tömkörningen värld.
Gryets Pirat
   

Gryets Power
   


Den 7:e april började fälttävlanssäsongen.
Lite bilder på Nike och hennes Charming Boy. Sol och vackert väder men dagen slutade med lite snö!!
     


Och så har det tyvärr blivit så att Rubizett är till salu.Den 13:e april var det äntligen dags för Gryets Pascall:s dressyrdebut. Han var anmäld till en LB:1 på Åsbo Ponnyklubb.
Vi visste inte riktigt hur det skulle gå, tittig eller inte, ofokuserad eller inte, och Cornelia som bara har suttit på honom 2 gånger innan, så vi tog det som träning för att se och lära vad vi behöver jobba med.
Och det slutade med vinst!! 64,828%.
Ja, det tar ett tag att smälta, den ponnyn slutar nog aldrig att förvåna en. Cornelia gjorde ett fantastiskt bra jobb på ryggen på honom.
   
    
   


Vi har fått en hälsning från Lorentzborgs Destiny e vår Priory Dallas RNF 122, u Zirona. Ägarinna Elin Mårtensson, de ligger i träning inför årets 3 års test. Tack Elin för att du hör av dig, det är alltid roligt att höra av Dallas avkommor.Betäckningslicensen för 2013 är nu betald för Priory Dallas RNF 122


Den 15:e april firade vi in att våren äntligen har kommit; vi åkte iväg till skogen och sjöarna för lite konditionsträning.
Med världens bästa sällskap; Susanne, Nike och hennes Charming Boy! Det var det absolut roligaste vi gjort på länge. En underbar kväll.
 
 


På mindre än 4 dagar så gick det från brunt gräs till grönt gräs, underbara vår! Strax över 10 grader och sol gjorde underverk.
 


Den 20:e april blev Gryets Pascall färdigkvalad till ungponnychampionatet i dressyr, 2 starter och 2 godkända kval!
Vilken kille!! Han har aldrig gjort en dressyrstart innan!Den 21:e april så blev gräshagarna vårfina. Nu vill vi ha regn!
 


Den 22:e april fick Gryets Playboy som är 2 år i år komma ut en runda på ridbanan. Kul att se vad man ska jobba med i vinter.
Först blev det ett stopp och lite snack med brossan Gryets Pascall


   

   


Den 25:e april blev unghästarna fotograferade, med mer eller mindre vinterpäls kvar...

2 åringar
   
                   Gryets Peggie                                            Gryets Pontiac                                            Gryets Playboy


1 åringar
   
            Looks Like An Angel                                                    Gryets Picasso                                                  Gryets Pennie


Razzett, dräktig med Corriendo Tau 1250, på dygn 316.Den 26:e april fick Razzett ett hingstföl kl 11.00 på förmiddagen på dygn 317!!
Pappa är Corriendo Tau 1250, Evelina har döpt den lille brunskimmeln till Corrizzo.
Lille Corrizzo är 3:e generationen som föds här, Konci 18208 (elit) - Rubizett 27690 - Razzett - Corrizzo.
   


Den 27:e april körde vi iväg med Gryets Pennie och Gryets Peggie till betet.
 


Den 27:e april kunde vi även börja vänja in hästarna här hemma vid gräs, ett par timmar varje dag och de är överlyckliga.
 
                    
Lady Hawk                                                    Gryets Pajazzo


   
            Stordams Bonette RNF 2615                                 Gryets Pirellie                           Kastors Winnie RNF 2399


Den 28:e april körde vi iväg med Gryets Pontiac, Gryets Playboy och Gryets Picasso till betet.
   
   


Slutet av april har bjudit på underbart väder, sol i massor även om det blåser lite.
Släpen har fått sin vårstädning.Maj 2013
Den 1:e maj så var det dags för Gryets Pascall:s debut på dressyrbana utomhus. Han var anmäld till en LB:1 hos Dagstorps Ryttarföreningen.
Denna gången var det hans hoppryttarinna Nike som skulle tävla honom.
Och de vann!! 64,828%.

3:e starten någonsin i Pascalls liv, 2 vinster med 2 olika ryttare!! Vilken ponny han är!
Ja, man har inte hämtat sig efter första tävlingen han gjorde och nu gör han om det.... Ja, då är man mållös igen.
Och Nike som var så duktig så duktig, hon är ju hoppryttare men hon bevisade idag att hon kan rida dressyr också!
   

   


Louise är jätteduktig och jobbar på bra med Gryets Noble Fair.
 


Den 2:e maj så kom första paret svalor.Den 3:e maj var det 3 årstest för ponny i Bollerup.
Lorentzborgs Destiny e vår Priory Dallas RNF 122 u Cirona RNF 2698 blev högst bedömda hopp ponny med 50 poäng!!
Fina siffror hela vägen 988 778 89 gav 47 poäng i gång och 50 p i hoppning.
Grattis säger vi till uppfödare och ägare Elin Mårtensson. Du har en fantastiskt fin ponny!!Då har vår Priory Dallas RNF 122, 2 kvalade avkommor till championatet i Falkenberg i höst!!


Och denna bilden på Gryets Pascall och Nike är helt fantastiskDen 9:e maj var det Pay and Jump hos Tågarpsryttarförening.
Louise och Gryets Noble Fair var anmälda i 30 och 40 cm, de var så duktiga!! Han tittade inte på något och var helt fokuserad på vad han skulle göra.
Det var lite lågt för honom, men det var miljöträning och första gången som han fick vara med om en "tävling".
Underbar grabb och underbara Louise! Och tack till Tanja som körde och tog hand om dem bägge!
   
   


Nike var som vanligt riktigt duktig och lotsade runt Gryets Pascall i 50 och 70 cm med felfria rundor.
         


Rubizett har blivit tingad och jag tror att det kommer att bli riktigt, riktigt bra.Den 12:e maj körde vi upp med Marias 2 åringar till hingstbetet. Det blev ett härligt gäng med stora gröna ytor att busa och äta på.
 Hazelbergs Marit RNF 259-S är hemma en vända för lite tandkontroll mm. Evelina passade på att tömköra henne och fotografera på samma gång.
 


Mitten av maj och vi har sommarvärme, runt 25 grader dock blåser det halv storm om dagarna men det är rätt skönt.


Den 18:e maj var det tid för Gryets Noble Fair att komma ut på en dressyrbana för första gången i sitt 4:a åriga liv. Vi åkte till Lunds Civila Ryttarförening för en Pay and Ride. De var så duktiga både Louise och "Olof". Han tittade inte på domare, dressyrstaket eller läktare.
Fullt fokus, underbar kille.
   
   
Listor är alltid kul. Speciellt när man ser att man har en ponny som är bäst i Sverige i tävlingsrankingen av alla 5 åriga ponnyer oavsett gren.
Bästa Gryets Pascall!! Och inte förglömma Nike som också fixat poängen!
Den 19:e maj släppte vi Looks Like An Angel och hennes bästis Misty på bete.
   
   
   


Den 21:e maj blev Gryets Pirat och Gryets Power kastrerade.
 


Den 22:e maj var vi lite busiga, Nike testade Gryets Pascall på terränghinder, han verkade gilla det så det kommer nog en uppföljning.Den 23:e maj så testade vi Hazelbergs Marit RNF 259-S under ryttare, och hon överraskade verkligen. Marit är inte riden på minst 5 år, då vi köpte henne som avelssto och där satte man sig upp och hon gled igenom skänkelvikningar, öppnor, slutor och bakdelsvändningar. Vilken chock!!
Herregud, Marit är utbildad upp till FEI i dressyr, och vilken ridbarhet och vilken ponny! Nu ska hon bara stärkas och sedan lånas ut till en liten duktig tävlingsryttare.
       


Den 26:e maj så tog Nike ut Gryets Pascall på en terrängbana för första gången i hans liv. Åh vad duktig han var!! Ja Nike också!!
   
   
   
                   


Den 30:e maj fick vår Priory Dallas RNF 122 ett föl inrapporterat för året, ett hingstföl, det är stoet Baiko och Emma som fått tillökning.
Grattis och lycka till i framtiden!
 


Den 31:e maj blev Rubizett veterinärbesiktigad UA och flyttade på prov till sitt förhoppningsvis nya och långvariga hem!
Juni 2013
Sommarmånaden juni inledde vi med att Nike och Gryets Pascall skulle starta en LB:1 hos Bokskogens RF.
25 grader varmt och solsken när vi körde hemifrån. Strax efter Nike satt sig upp öppnade himlen sig i ett enormt skyfall, och sedan regnade det och regnade och regnade. Pascall tycker inte om gegga, regn gör inget, men han vill ha fäste under fötterna och det får inte stänka upp på benen och under magen så detta blev en mardröm för honom, stackarn.... 20 mm på ett par timmar kom det men vi behöver regnet.
   


Den 2:e juni blev lite löshoppning.
Gryets Pirat, gör alla rätt alltid.
   


Hazelbergs Marit RNF 259-S, absolut en liten gummiboll. 
   


Gryets Pirellie, den damen är verkligen söt!
   
   


Gryets Power, rätt söt han med.
    

   


Den 6:e juni tog jag Gryets Pascall och åkte till Skromberga för att rida en LB:1, nytt personligt rekord på 67,2% blev resultatet, trots min enorma ringrostighet på tävlingsbanan. Älskade ponny!Den 7:e juni på dygn 334 fick Stordams Bonette RNF 2615, ett hingstföl med Priory Dallas RNF 122, döpt till Gryets Pommac.
Pommac är för att hedra Maria på hennes födelsedag idag och hennes gamle häst hette Pommac och var även född på denna dag.
Det är Maria som tipsade om Bonette som avelssto för många år sedan, och Bonette har verkligen levererat i avelsboxen.
 


En underbar bild på Nike och Gryets PascallOch Nike och Gryets Peppe myser hemma i hagen
 


Kan inte se mig mätt på denna damen, hon bara rör sig helt fantastiskt.
Hazelbergs Marit RNF 259-S med bästa Elisabeth på ryggen.
   


Elisabeth och Gryets Noble Fair                               Elisabeth och Gryets Pascall
 


Torrt torrt och åter torrt, inget regn på flera veckor känns det som. De flesta har huggt sina vallar och tagit in hö nu. Men vi väntar med att hugga, min kära gamla morfar sa alltid att hugg inte innan midsommar då blir det för bra värde i höet för att kunna ge ponnyerna.
På den tiden så kunde man ju inte skicka in för analys, då gick man på känn och erfarenhet.
Så vallen står tills efter midsommar och det är bra för den blev isådd i höstas och de nya stråna behöver lite mer tid för att växa till sig.


Den 12:e juni tog Nike Gryets Peppe, jag Gryets Pascall och mamma Susanne kameran och deras hund Gloria och åkte till skogen.
Eftersom man kan räkna träden vi har runt oss på en hand och även snart har villorna i hagarna så är det HELT underbart att komma ut till skogen, det är livskvalitet på hög nivå. Jag försöker köra iväg med jämna mellanrum och få en riktig energibooster.
Mycket bus och ponnysarna tycker nog det är lika roligt som vi och Tack Susanne och Nike för att Ni finns!
   
   
   
   
   
   

De bägge bröderna Pascall och Peppe.
 


Lite härliga betesbilder.
Looks Like An Angel kommer i full galopp när hon ser en, underbara lilla "Guldlock".
   


Den 15:e juni åkte kameran fram när Louise tog ut Stordams Bonette RNF 2615 & Gryets Pommac.
   
   


 
Gryets Pommac
   
   
   


Den 16:e juni tog jag Gryets Pascall och åkte ut till Tågarps terrängbana för att möta Nike och pappa Magnus där. Det stod vattenträning på schemat för Pascall. Och nog blev det vattenträning, både uppifrån och nerifrån, för det började med skyfall....
De var så duktiga! Efter ett tag så var det full fart i vattnet, och Nike är helt otrolig duktig, näst intill långa tyglar hela tiden så att hon inte tog honom i munnen oavsett hur han hoppade, beundransvärt!!
 
   
   
   
           
         


Den 21:e juni skulle min mor kameraträna, det blev lite hemmaridning med focus på tryck och energi i ridningen.
Och med tanke på gesterna Gryets Pascall rör sig med så tror jag att jag ska vara väldigt nöjd med träningen.
         


Den 22:e juni var det tid igen för vattenträning med Gryets Pascall och Nike.
Bilder kommer, bjuder på denna, undrar vad han tänker när han räcker ut tungan åt mig....Här kommer bilderna från vattenträningen inför Tågarps RF Hunting tävling. Oj vad duktiga de är!
               


Den 26:e juni utlovades det mycket regn och visst har det kommit regn, min svarte springare hade ordnat ett eget hemma SPA; han var helt ingrodd i lera och hade stora lerklumpar på ryggen. Så det blev ingen ridning idag, han fick njuta av sin lerinpackning istället....
 


Så här såg man Stordams Bonette RNF 2615 om nätterna och det är något liknande jag ser nu när jag tittar på Lady Hawk.
 


Den 27:e juni på dygn 335 fick Lady Hawk ett hingstföl med Elphins Roquefort RP 174, döpt till Gryets Elliot Hawk.
Efter flera års kämpande med att få Lady Hawk dräktig så är han äntligen här, och det är helt underbart!!
Det är Lady Hawks förra familj som döpt den lille.
   
   


Louise har även börjat hoppa Hazelbergs Marit RNF 259-S lite och även här imponerar hon, hon hoppar allt, oavsett höjd eller om det är titthinder.
   
 


Den 29:e juni var det tid för Hunting hos Tågarps Rf för Gryets Pascall och Nike. De var SÅ duktiga, Nike hade sin Charlie i 90 cm och sin Gryets Peppe i 70 cm så det fick bli 50 cm för Pascall. Höjden spelade inte någon roll, huvudsaken är att Pascall hade kul, och fick en bra upplevelse för framtiden. Det svåra var nog inte hinderna på terrängbanan, det svåra var nog att galoppera ut från hoppbanan och bort från de övriga hästarna. Och vattnet var inget bekymmer!! Blev inte så många bilder från terrängbanan.
Kort och gott; en otroligt lyckad dag!
                   
 


Kanske mamma Susanne kan komma upp ur valplådan och skicka över några bilder på Peppe och Nike?
Deras Gloria började precis valpa när de kom hem från Huntingen. Bra timing där.En liten hälsning från Marianne och Rubizett, allt är bra och snart ska Zettan få lite lyxliv, hon ska gå på bete!
Har fått bilder men får inte rätt på dem så jag kan lägga in dem....Lady Hawk:s föl är döpt till Gryets Elliot Hawk.
Sista juni, regn och 15 grader varmt, eller kanske kallt, det är i alla fall vinterjacka, underställ och gummistövlar som gällt denna helg för min del.
MEN jag klagar inte, hellre lite svalare än den där riktigt heta sommarvärmen som gör att man bara går runt och stönar och suckar över hur varmt det är.


Juli 2013


Den 4:e juli fick vi vallen huggen, så det är nu man ber till vädergudarna. Men prognosen ser god ut, torrt, sol och bra vind i 10 dagar framåt.Den 4:e juli kom både Louise och Evelina, massor av små ponnysar skulle ridas. Nu blev det inte bilder på alla, tyvärr.
Jag är så oerhört tacksam för hjälpen jag får, för jag slår nästan knut på mig själv just nu för att hinna med alla som ska hanteras, ridas, lastningstränas, betäckas etc etc.

Först ut var Evelina och Gryets Pirat. Den grabben är bara helt underbar!!
   

Louise tog över Gryets Pirat när Evelina och jag tog Gryets Power, så det blev inga bilder på Power.
   

Sen var det Gryets Pirellies tur att ha Evelina på ryggen. Den damen är lite stilig med ryttare på ryggen, och trevliga bakben.

   
   

Evelina hade med sig ett fantastiskt fint sett i gult som Gryets Pascall fick på sig.
Ser ut som om bägge tycker detta är roligt!


       
   

Väntar även på fler bilder från Evelina och hennes kamera. Hon har nog lite roliga bilder i den där Louise har varit fotograf....


Den 6:e juli så blev det lite löshoppning och lite bilder på Gryets Power. Hindret ligger på 1 meter...

   
     
 


Gryets Noble Fair fick även han komma ut och löshoppa lite.
   


Louise och Gryets Pirat har börjat bomträna så smått, oerhört duktiga bägge två!
   


Och så dagens stora höjdpunkt, Louise tog ut Lady Hawk och Gryets Elliot Hawk, och jag hade kameran beredd.

 
Tungan hänger ute åt vänster när han ska göra saker, helt bedårande!!
   
   
Ulrika stannade till, Elliot for rakt upp i famnen på henne och skulle pussas! Stencool liten kille.

 


Den 7:e juli var Nike och Gryets Pascall i Frosta Ryttarföreningen och red en LB:1, nytt rekord för de bägge 67,2%. Duktiga!!
Galoppen börjar bli mycket bättre nu, hög och rund.

         


Den 9:e juli körde vi in hö i småbalar, fantastiskt fint, inte en regndroppe har det fått. Och än en gång tack till vår underbare granne som fixar allt, han är helt ovärderlig. Och även alla som kom och hjälpte till i år, Tack!!Den 11:e juli var det Nike och Gryets Pascall första riktiga terrängträning med tränare. Oerhört kul att stå bredvid och titta, för hoppa hade man nog inte vågat...
             

 


Den 13:e juli var det tid för Gryets Pirellie att åka på premiering.
Hon fick Avelsdiplom med poängen; 98888 = 41 poäng och Res BIS
 
Hon var så jätteduktig. In kl 05.30 och badas, knoppas, putsas mm och det gick jättebra, gick rakt upp i släpen och åkte jätteduktigt. Var så jättenöjd med henne när vi kom ner till Bjärsjölagård, oavsett poängen så hade hon skött sig ypperligt. In i ringen och domaren tyckte hon var jättefin. Och jag blev väldigt överraskad när jag inte fick några poäng utan blev välkomnad in till Best In Show ringen på eftermiddagen.

Ok, nu var det inte riktigt planen, vi skulle ju bara dit och vända. Så det blev att hyra en box och se till så att hon kopplade av lite, drack och åt. Tur att man alltid överpackar bilen och släpen när man ska iväg, med hö, krubba, havre, hink etc....
Så vi satte oss och tittade på alla andra raser och framförallt massor av helt underbara massiva Ardenner i olika former. Svenska Ardenner föreningen hade utställning i samband med premieringen.

Mor hade kameran på förmiddagen och Jennie stöttade upp på eftermiddagen och fick kameran i sin hand! Tack Mor och Jennie.
Från förmiddagen första rundan i ringen.
     
Skumt tyckte Pirellie, ska jag bo här nu?
   
Uppvärmning inför BIS ringen.
   
In i BIS ringen, jag kände mig rätt liten bland Ardennerna.

Och vi gick och gick och gick.

2 kvar i ringen, lilla Pirellie och en jätte ardenner.

Och så gick vi och gick och gick lite till, och fick även springa.
         
Prisutdelning, Res BIS då Ardennerdamen blev BIS.
   
 

Och Pirellie avslutade dagen med att gå rakt in i släpet och åkte jättebra hem. Underbara ponny!!
Detta var en dag då jag nöp mig själv i armen för att se så att jag var vaken och detta inte bara var en dröm.

Och v
år Priory Dallas RNF 122 har ännu ett diplomsto till sin samling av fina avkommor!


Den 18:e juli blev det lite bilder på Louise när hon red Gryets Pirellie. Se så fina de är!
       


Efter det så åkte jag och Gryets Pascall till Ponny Derbyt i Dagstorp. Tid för honom och Nike att prova ett nytt program, LB för ungponny.
Hm... jag brukar tycka dressyr är helt fantastiskt men här vet jag inte riktigt vad jag ska tycka.
Man rider ett program (rätt roligt program tycker jag) men man får inte poäng på utförda rörelser som i ett vanligt program, utan bara över hur ponnyn rör sig, lösgjordhet och utvecklingsbarhet efter att man utfört travmomenten, skrittmomenten och galoppmomenten.
Tja då är det ju helt upp till vad domaren tycker om ponnyn, och hur de tycker ponnyerna ska vara i formen, tempo och hur de ska röra sig. Inget utslag på missar under programmets gång....
Och här skulle 5 åringarna vara höga i formen, heta och röra sig som stora hästar.....
Inget för en New Forestponny kan man lätt konstatera. Tror i 5 årsklassen att alla startande utom 2 var ridponnyer, och nu förstår jag varför.
Dock lyckades Nike och Pascall få 70%!
       


Senare på kvällen åkte Gryets Pirat iväg till Sofia, han ska bo där ett tag och ridas av henne då hon vill ha lite mer sysselsättning på sommarlovet.Den 21:e juli och det är TORRT!! Inget regn sedan den 2:e juli. 30 grader i skuggan men som tur är så blåser det lite i alla fall så det fläktar.
Oerhört mycket kryp i luften som gör både en själv och hästarna galna, och stona med föl får stå inne mitt på dagen.
Gräset är visset, betet slut och nu har man fått börja stödfodra.
Brunnen vågar jag inte titta i, ber varje morgon till högre makter att vi har vatten när jag ska vattna hästarna.


Den 22:e juli så träffade jag och klappade på två av kanske världens bästa travhästar. Nu Pagadi och Torvald Palema.
Åh jag blev som ett barn på julafton!
Nu Pagadi, har sprungit in över 5,7 miljoner kronor, gjorde 39 starter och vann 20 av dem.


Torvald Palema, har sprungit in över 26 miljoner kronor, gjorde 104 starter och vann 44 av dem, bland annat Elitloppet.Och så blev det klassat värmebölja i Skåne, 3 dagar i rad med över 26 grader i skuggan. Det är verkligen varmt överallt nu, det blir tidiga mornar och sena kvällar om man ska orka motionera någon häst.


Den 22:e juli fick vår Priory Dallas RNF 122 ett föl inrapporterat för året, ett stoföl, det är stoet Smedhults Cittra RNF 2326 med familj som fått tillökning.
Grattis och lycka till i framtiden!


Den 30:e juli började det äntligen regna med lite ordning, dock med inslag av åska och det är inte kul. Ett stall en bit härifrån brann ned efter blixtnedslag, som tur var så var där inga djur inne.


Den 31:e juli så hade vi ultraljudskontroll:
Stordams Bonette RNF 2615, är konstaterad dräktig med vår Priory Dallas RNF 122. Önskemål är inlagt till Bonette om ett stoföl nästa år....Och så kom beskedet som gör att jag går runt, runt och är i chock!
Gryets Pascall har kommit med till ungponny SM i dressyr för 5 åringar. SM går hos Föreningen Equality Riders i Karlstad den 16-17 augusti.
Färdigkvalad var han sedan tidigare men vi visste inte om procenten kom till att räcka.
Min alldeles egen svarte älskade ponnyplutt ska åka till ungponny SM och möta Sverigeeliten av 5 åriga ungponnysar i dressyr.
Vi har säkert inte mycket att hämta hem där bland alla ridponnyer och importerade ridponnyer med 9 mässiga gångarter rakt igenom och den ene stammen bättre än den andre och vissa inköpta för oerhört stora summor pengar. Men en sak är säker vi ska göra vårt allra, allra bästa.
Och underbara Nike, som egentligen inte gillar det där med dressyr....Kameran åkte med när vi var på betet, lite nya bilder på Looks Like An Angel
 


Vi släppte även ihop stona med föl                                    Det är så jobbigt när benen är för långa eller halsen för kort
   


Sofia som har Gryets Pirat, har skickat lite bilder och berättar att hon tycker han är helt underbar. Han har varit iväg och dressyrtränat och travar bommar och hoppat ett litet kryss. Tack Sofia för du tar så väl han om honom!!


   


Priory Dallas RNF 122 njuter av livet.Vi har bytt; Gryets Noble Fair åkte till Maria och Fairy Flower kom hit, mamma till dessa bägge är Fairy Love
 
                     Gryets Noble Fair                                                        Fairy Flower


Augusti 2013
Augusti inleds hett och varmt, 30 grader i skuggan, medelhavsvärme.
Flugor, hästflugor, tripps, gråpågar, värme, torka....
Alla täcke och flughuvor som kan skydda mot insekter är framme för att slippa att hästarna vandrar och småspringer för att komma undan insekterna.
 


Den 2:e augusti kom Betty och Lina från Väderstad på besök, med sig i hästbilen hade de Crucifix.
Det blev tävling i Dagstorp både lördagen och söndagen. Det var så himla kul att träffas igen, vi träffas alldeles för sällan!!
   
       


Betty och Lina hade kameran och filmkameran med så det blev lite bilder från fredagskvällen.
Gryets Pascall
   
Elisabeth och Hazelbergs Marit RNF 259-S
   


Den 3:e augusti lastade jag och Louise in Lady Hawk och Gryets Elliot Hawk för att köra på ponnyutställning i Bollerup, arrangerad av Österlens Hästvänner.
Lady Hawk måste ha en exteriörbedömning för att kunna bli stamboksförd i Svensk Ridponny och på kul visade vi även Gryets Elliot Hawk.
Mina föräldrar mötte upp i Bollerup och mor fick kameran i sin hand.
Träning har det inte blivit så mycket av för Elliot för de har nästan precis kommit hem från seminstationen. Men de var så duktiga bägge två ändå. Och jag kan inte annat än tycka att Lady Hawk är väldigt vacker. Ja givetvis Elliot också.

Och vi kom hem med en hel hög med rosetter och pokaler och plaketter!! En riktigt rolig dag, tack Louise!!
       

Lady Hawk fick poängen 87797 = 38 poäng och klass 1.
   
   

Gryets Elliot Hawk fick poängen 88787=38 poäng och blev BIR (bäst i rasen). Rosetten han fick var nästan större än honom....
 
       
                 


Den 5:e augusti svängde jag bort om Sofia och Gryets Pirat. Pirat har så himla fin utstrålning och färg.
     


Och så nästan årets bästa händelse, (även om hösten närmar sig) vi har fått fälten att rida på.
Louise tog ut Hazelbergs Marit RNF 259-S och Gryets Pascall på lite konditionsträning.
 
 


Sofia har skickat över lite nya bilder på Gryets Pirat. Titta så snygg han blev i sina flätor!! Tack Sofia!!!
   
    '


Den 7:e augusti är Gryets Pirellie i gång och rids igen efter lite vila. Här lite bilder på Louise och henne.
   


Den 10:e augusti körde vi in halm i storbalar, pressen kom sent och vi var färdiga runt 23.00 på kvällen...
 


Den 11:e augusti tog jag min Gryets Pascall och körde till Skromberga RF för start i en LB:1, först ut kl 09.00 så man var ju inte den piggaste eftersom det blev sent med halmen dagen innan och klockan ringde 04.00.
När vi kom dit så stod det massor av vatten på banorna, det hade hällregnat hela natten.
Så det blev inga bra hörnpasseringar pga vatten och den ene kortsidan låg helt under vatten så där ville han inte gå..... slarviga vägar....
Blev "bara" 65,17% men fick kritiken; Mycket vacker ponny med stor potential, härlig galopp. ÅH så roligt att läsa!!
 
   


Den 12:e augusti hade vi ultraljudskontroll:
Lady Hawk är dräktig med Veronas Gerswin RP 136, och så lätt det gick att få henne dräktig nu när vi vet hur vi ska göra! Den 13:e augusti var
Gryets Pirat och Sofia och dressyrtränade i Trolleholms Ridhus. Åh han är så fin Pirat.
Tack Sofia för att du tar så väl hand om honom!!

 
   
    Vädret har gått över till att bli höst känns det som, det blåser och sol och regn avlöser varandra, det är jacka på och om man vill kan det verkligen bli mössa på när man går ut till djuren på morgonen.


Snart dags för Ungponny SM i dressyr, packar och packar men har nog ännu inte riktigt förstått att vi snart är på väg upp till Karlstad med min alldeles egen hemma producerade ponny
Gryets Pascall.

                  Pappa vår
Priory Dallas RNF 122                       Mamma vår Stordams Bonette RNF 2615             
            +  
                                                       = 
Gryets Pascall

             3 år under inridning            4 år Riksfinal kvalitetstävlan gångarter         5 år Ungponny SM i dressyr
   


Den 15-17 augusti var det Ungponny SM hos
Föreningen Equality Riders Hammarö i Karlstad.
OJ säger jag bara, vilka dagar vi haft och vad vi har fått sett, så fina ungponnysar, framför allt de efter FS Don't Worry, de stod i en klass för sig själva, man bara gapade av beundran.

Man bedömer gångarter och lösgjordhet, domarna ville ha storhästgång och storhästtakt, det har inte min lille New Forest, men det blev rätt bra ändå till slut. Han slutade på 74,7% och en 15:e plats. Och framför allt, han har startat Ungponny SM som 5-åring!!

Det började lite skakigt på fredagen då ville han inte fatta galopp.... Ajdå, galoppen är ju hans bästa gångart och det var ju inte så bra, så det blev avdrag både på galoppen och på lösgjordheten. På lördagen gick det mycket bättre, då hade de hittat tillbaks till både galoppskänkel och galoppfattningar! Men det var tätt i resultatlistan och fredagens reslutat skickade ner honom i den totala resultatlistan, tyvärr.

Vi körde upp tidigt torsdag morgon och var framme på eftermiddagen. Installerade oss och sedan var banan öppen för träning.
     


Det var fantastiskt fint på Hammarö, men kallt och blåsigt, fredagen innebar långkalsonger på och på lördagen stormade det, så då fick det bli vindjacka eller vinterjacka! Och man säger att Skåne är blåsigt....
På invigningen så var nordsvensken Turbo där och red Msv C programmet, vilket ekipage!
       

Från fredagen
         

På banan
         


Lördagen
       Prisutdelning på lördagen som var färdig vid 18 tiden sedan lastade vi och begav oss mot Skåneland, vi var hemma runt 01.30 på natten.
     

Vilken upplevelse, vilken ponny och vilken ryttare!! Nu är man full av inspiration och ny energi!!
Tack Nike för ett par riktigt bra dagar!


När jag var i Karlstad så skötte Louise motioneringen av ponnyerna, hejochhå, nu har Gryets Pirellie tagit sitt första språng med ryttare!
   

Hazelbergs Marit RNF 259-S
 

Jag är så glad för att Louise hjälper mig med ponnysarna!


Två avkommor efter hingsten FS Don't Worry som var med på ungponny SM, helt otroligt bra bägge två.
Man blev helt stum och bara satt och gapade när de kom till framridningen och började röra på sig, de var absolut i en helt egen division.
Jag är så oerhört glad över att få ha sett så fina ponnysar, och helt otroligt att en ponny kan röra sig på det viset.
 
Drink Pink 2:a placerad i 5 års klassen             Bomgaardens Dicaprio vinnare av 6 års klassen


Den 21:e augusti hade vi ultraljud:
Kastors Winnie RNF 2399, är konstaterad dräktig med vår Priory Dallas RNF 122.
Det är så oerhört underbart att Winnie är dräktig, hon tog sig inte ifjol och jag trodde verkligen inte att hon skulle bli dräktig i år heller, hon har ju uppnått en hög ålder.

Men upp som en sol och ner som en pannkaka....

När jag tog in Winnie på eftermiddagen för ultraljudskontrollen så noterade jag att Gryets Pajazzo (kallad Lillebror till vardags) låg ner i hagen, men han skuttade glatt upp och gnäggade när han såg mig och kom i full fart som han alltid gjorde. Dock när jag hade gått iväg med Winnie så la han sig ner igen vid grinden. Tog in honom och han ville inte äta, när vår absolut bästa gräsklippare och matälskare inte vill äta då är det illa. Veterinären undersökte honom i samband med ultraljudet av Winnie och han fick mediciner och behandling, något var definitivt fel med hans mage.

Han blev bättre i ungefär en timme, sedan ville han bara ligga igen, gick runt med honom, gick till grannen och tittade på traktorer, (han älskade traktorer och blev alldeles uppspelt när han såg en sådan i rörelse) då piggnade han till lite. Men sedan var det tillbaks igen till att bara vilja ligga. Magen fungerade så det var inte förstoppning, och kissa gjorde han men ändå ont i magen. Bästa veterinär Anna kom igen och vi kämpade med honom till efter midnatt, då gick det inte längre.... Han fick sluta ha ont.
Tufft oerhört tufft, från att ha gått och betat vid lunch till att inte finnas mer på några timmar är helt ofattbart. Jag har gått igenom hagen centimeter för centimeter, hittar inget konstigt, han har gått i den hagen sedan flera månader tillbaks, inget foderbyte, avmaskad enligt konsten alla regler, alltid tillgång på vatten, bara 9 år....

Vila i frid älskade Lillebror!!


Har svårt att hitta energi, men måste börja komma upp till ytan igen, nästa helg är det både 3 års test samt kvalitetstävlan för
Gryets Noble Fair, Gryets Pirellie och Gryets Power. Men just nu känns det som om det kvittar.


I somras så kom Lady Hawk första ägarinna i Sverige (Maria) hälsade på, hon har skickat över lite gamla bilder och jag är överförtjust!!
Oj vad den ponnyn har varit med om mycket i sitt liv, vilken otroligt meriterad ponny hon är. Även om jag har meriterna på papper så blir det ju mycket mer påtagligt när man ser bilder på Maria och Lady Hawk.

Fälttävlan Gärds 2002
 

Lag SM 2002 i Fälttävlan i Tranemo                                                                              MSV B Fältävlan i Gärds, 4e plac, 20030418,
                                                                                                                            tot 63 straffpoäng, ostraff i hoppn o terräng
   

Dressyrtävling år 2003
    

Badar under SM i fälttävlan i Leksand 2003

Nostalgi, riktig nostalgi, tack Maria för att du har delat med dig av din framgångsrika tävlingskarriär som du hade tillsammans med Lady Hawk.


Den 24:e augusti körde vi in havrehalm i små balar, så nu det fullt överallt!Louise är duktig och springer med
Gryets Pirellie
   

och även Gryets Power
   


Nu i slutet av augusti har vi summerat årets betäckningar av Priory Dallas RNF 122
Han har betäckt 4 ston (varav 3 renrasiga NF),
4 st ston är kontrollerade med ultraljud och konstaterade dräktiga.
Så vi har haft 100% dräktighet men tyvärr så resorberade det första stoet, hon är ombetäckt men vet inte om hon är dräktig än.


Och vädret är underbart skönt, sol, 20 grader, och vindstilla!! Dock ner mot 10 grader på natten så det är lite småkyligt.
Äpplena är snart färdiga så det lurar väl något oväder runt hörnet, slår aldrig fel, det kommer alltid en blåsig vecka så alla äpplena trillar av träden precis innan de är mogna.


Den 30:e augusti fick Lady Hawk sitt stamboksföringsbevis från Avelsföreningen Svensk Ridponny, hon har värdebokstav GII och nummer RP 1355 F, vad F står för har jag ingen aning om... Det är inte helt lätt idag att klura ut alla avelsföreningars regler...


Den 31:e augusti var det 3 års test och kvalitetstävlan i Bollerup. 2 släpar och 4 ponnisar.
Och herregud vad det gick bra!!!
Det som vi fick vara med om denna dagen är bara sådant man drömmer om som uppfödare!!
Tack alla inblandade för all hjälp, framförallt Jennie som orkade vara med alla dessa timmar.


Gryets Power
(e Priory Dallas RNF 122 u Stordams Bonette RNF 2615)
Gångartsutmärkelse och hopputmärkelse
Bästa 3 åring i hoppning med 50 poäng, med 9:a på teknik och förmåga och 9:a på temperament!
Bästa 3 åring i gångarter med 49 poäng, med 9:a på skritt, 8 på trav och 9:a på galopp!
Han fick omdömet exteriört 8, 8, 7, 9, 8, 9 = 49 poäng och hoppningen 9-9 = 50 poäng.
 
 


Gryets Pirellie
(e Priory Dallas RNF 122 u Hazelbergs Marit RNF 259-S)
Hopputmärkelse
Näst bästa 3 åring  i hoppning med 48 poäng med 8:a på teknik och förmåga och 8:a på temperament!
Hon fick omdömet exteriört 8, 9, 7, 7, 7, 8 = 46 poäng och hoppningen 8-8 = 48 poäng

Gryets Noble Fair
(e Elmholts Noblesse u Fairy Love RP 1286)
Gångartsutmärkelse och hopputmärkelse
9;a på skritten exteriört och under ryttare, i hoppningen 8:a på teknik och förmåga och 8:a på temperament!
Han fick omdömet exteriört 8, 8, 8, 9, 8 = 41 poäng och av gångartsdomaren 9, 7, 7, allmänt intryck 8 = Totalpoäng 7,91.
Han fick omdömet exteriört 8, 8, 8, 9, 8 = 41 poäng och av hopp domaren 8 -8 = Totalpoäng 8,05
 
 


och så ska vi inte glömma Gryets Noble Fair:s halvsyster Fairy Flower som Maria också visade 
Näst bästa 3 åring  i gångarter med 48 poäng.


Det är så roligt att komma till Österlens Hästvänner, de har alltid en massa rosetter, plaketter och hederspriser!
Dagens skörd, dock är inte hederspriserna med, såsom träns, grimma, en fantastisk bok om halvblodets historia mm mmIfjol vid denna tiden så var jag helt överlycklig över att vår Priory Dallas RNF 122 hade en avkomma (Gryets Pascall) till riksfinalen i Falkenberg.
I år har Dallas 4 kvalade!!!
Lorentzborgs Destiny, 3 år, hoppfinalen
Gryets Power, 3 år, antingen gångartsfinalen eller hoppfinalen
Gryets Pirellie, 3 år, hoppfinalen
Gryets Pascall, 5 år, dressyrchampionatet


Nu ska logistiken lösas, Gryets Power, Gryets Pirellie, Gryets Noble Fair, Fairy Flower och Gryets Pascall ska på något sätt fraktas upp och ner till Ungponnychampionatet i Falkenberg sista helgen i september...
Givetvis går deras respektive finaler på olika dagar och Pascall ska vara där hela helgen....
Men det är ju ett angenämt problem, ett sådant år får man nog inte igen.

Bilder kommer, ska bara ordna upp dem och gå igenom dem.... Tanja har nog några och även Micke.September 2013
Efter 2 höstlika dagar med blåst och regn (och täcke på hästarna) så har vädret övergått till att bli helt underbart igen, 20 grader på dagen och sol och vindstilla. Underbart sensommarväder


Den 2:e september så fick jag lite av en chock. Öppnade tidningen ridsport på internet och möttes av en fantastisk artikel från Bollerup.
Trodde absolut inte i min vildaste fantasi att jag skulle få se mina ponnyer omskrivna i en sådan fin artikel.


Om inte matte är snabb nog med kvällsmaten så kan jag stå på tå och bli jättelång i halsen, putta av locket från havretunnan och själv nå min havre.Den 8:e september lastade jag in Gryets Noble Fair i släpen och körde till Lomma för att starta Pay and Jump 50 och 60 cm.
Grabben var jätteduktig, han är 4 år, han har aldrig hopptränat, inte hoppat på länge nu och han hoppade alla hinder utan några som helst problem. Tja lite vinglig men han är ju bara en bäbis. Hoppa är ju inte min stora grej, men ska ponnyerna hoppa så får jag ju hoppa....
       
   
 


Den 11:e september så var det hoppträning, och jag är så glad, 2 av mina små ponnysar hoppar i samma grupp. Jag med Gryets Pascall och Sofia med Gryets Pirat. Jag blir alldeles överlycklig när jag ser hur Sofia lutsar runt Pirat, den grabben hoppar faktiskt en "bana" och han är bara 3 år!! Duktiga Sofia!


Lite suddigt bildbevis på att jag vågar hoppa lite högre än nergrävda hinder....Jag får tacka världens bästa ponny i Pascall för att jag vågar ge mig på lite "högre" höjder, han ger mig bra självförtroende i hoppningen.Den 15:e september körde jag & Louise med Gryets Noble Fair för lite Pay and Jump hos Lödde Ridklubb, det hade kommit 10 mm regn på natten och morgonen så banan var tung, riktigt tung. Det tyckte Olof var jobbigt, det var mycket bättre inne i ridhuset där framhoppningen var.
         
 


När vi kom hem så trotsade vi klaffset som var på ridbanan och sadlade upp bästa Gryets Pirellie. Pirellie är helt underbar. Rids som vilken 4 åring som helst, fast att hon bara är 3 år. Det verkar som om hon har ärvt sin mors höga ridbarhet, och om så är fallet så är det helt underbart.
           

Hon är absolut helt bedårande söt!


16:e september och det är mörkt kl 20.00... Då är man ju knappt färdigmotionerad med vilka som ska motioneras... Svalt och regnigt, men förhoppningsvis kommer de där fina höstdagarna med sol snart tillbaks igen.


Hazelbergs Marit RNF 259-S åker i slutet av månaden på prov till en helt fantastisk familj. Hoppas att alla kommer att trivas ihop.

Elisabeth och Marit


Tror att de som ska med till Ungponnychampionatet i Falkenberg är bestämt nu och vem som ska gå i vilka finaler. Inte helt lätt att få ihop tidschemat. Har överlämnat större delen av planeringen till Maria för jag har fullt upp med annat.
Men anmälda är
I hoppfinalen för 3 åringar D ponnyer; Gryets Power


I hoppfinalen för 3 åriga C ponnyer; Gryets Pirellie


I femårsfinalen i dressyr kat C; Gryets PascallMaria ska med sig Vanity Fair i 6 års finalen i dressyr Kat D och Fairy Flower i gångartsfinalen 3 åringar i kat D.
Den som får bli hemma är Gryets Noble Fair, det kommer att krocka alldeles för mycket för att vi ska hinna med att visa honom också.


Vilket sto Fairy Love är, hon har 3 avkommor med olika hingstar som har kvalat till finalerna, Vanity Fair, Gryets Noble Fair och Fairy Flower.Och ja vilken hingst vår Priory Dallas RNF 122 är, jag är så stolt över honom så jag finner inte ord.
4 avkommor har kvalat till finalerna.
Gryets Power, Gryets Pirellie, Gryets Pascall och så kommer Elin med Lorentzborgs Destiny.


Den 21:e september körde jag iväg med Gryets Pascall och startade dressyr bland stora hästar, bara för att se hur han reagerade med mig på ryggen vid en dressyrtävling. Helt riktigt gjort, han tyckte det var mycket, mycket märkligt att jag satt på ryggen och det var allvar, med mig på ryggen ska vi busa, leka, äta godis och mysa medan vi tränar. Och så var det inomhus också. Känslan jag fick när jag red på banan var att det kändes som om han bara gick och väntade på något eller funderade på något, skum känsla.
Mor lyckades få en bild på bus och lek på framridningen.


   


Den 24:e september blev vallen huggen, inte mycket gräs där inte men så har den inte fått någon gödning heller efter att vi tog in höet i somras, det var alldeles för torrt för att kunna köra ut gödning. Men allt är bättre än inget och väderprognosen ser solig ut den närmsta tiden.
 
                                                                                  Mitzy och Zira är med och kontrollerar


Småttingarna Gryets Elliot Hawk & Gryets Pommac är nu chippade, signalementsbeskrivna och vaccinerade.
Så nu har jag skickat in ansökan om att få Stordams Bonette RNF 2615 höjd till avelsvärdebokstav A.
Bizette III, född 2007 e Ängsgårdens Izzy RNF 174     10 poäng
Gryets Pascall, född 2008 e Priory Dallas RNF 122       20 poäng
Gryets Power, född 2009 e Priory Dallas RNF 122        30 poäng
Gryets Playboy, född 2010 e Priory Dallas RNF 122      10 poäng
Gryets Pommac, född 2012 e Priory Dallas RNF 122    10 poäng
Åhhhh vilket underbart sto vår "Maja" är.Nu laddar vi för ungponnychampionatet i Falkenberg. Eller ja laddar och laddar, känns mest som om man packar och packar och undrar hur man ska få med sig allt upp. 3 hästar med foder och allt som det innebär till dem och sedan allt till en själv, både visningskläder och ridkläder.
Startlistor och information finns på www.ungponny.se. Åh vad jag ser framemot detta! Jag ska verkligen njuta.
3 egna uppfödda ponnysar där både mamma och pappa finns här hemma är bland de bästa ungponnysarna i Sverige!!!
Resultatet i Falkenberg spelar ingen roll, känns ändå som om jag vunnit högsta vinsten bara av att ha 3 ponnysar där och 4 kvalade,
men Gryets Noble Fair får bli hemma, vi hinner inte med hur mycket som helst där uppe.


Den 28 och 29 september var det riksfinal/ungponnychampionat för de bästa svenskfödda 3, 4, 5 och 6 åriga ponnysarna i Falkenberg som kvalat in under året.
Gryets Power, Gryets Pirellie, Gryets Pascall skulle med upp. Mina föräldrars husvagn var fullproppad med foder, kläder mm. Evelina stöttade upp med sina föräldrars bil och släp, jag och Louise i min bil och släp. Maria i sin bil och släp med sina bägge Fairy Flower och Vanity Fair.

Och ja jag vet inte vad jag ska skriva.
Jo jag ska skriva att vi körde upp med 3 New Forestar som hade riktigt fina siffror med sig i bagaget upp och körde hem med
3 av Sveriges bästa ungponnyer!! Varav en ÄR Sveriges bästa ungponny!

Ska gå igenom alla bilder så mer kommer snart, men denna bilden berättar ju i stort vilket prisregn som föll över våra Priory Dallas RNF 122 avkommor i helgen.Gryets Pirellie, Vann hoppfinal för 3 åriga C-ponnyer!!!Gryets Power, 2:a placerad i hoppfinalen för 3 åriga D-ponnyer!!


Gryets Pascall, startade dressyrchampionatet för 5 åriga C-ponnyer.
Vann första kvalet, 3:e placerad i andra kvalet och totalt 2:a placerad i Championatet!!!Vi körde upp på fredagen och var upp i bra tid för att i lugn och ro försöka komma i ordning och även ta ut alla ponnisarna en sväng så de fick röra på sig och titta på omgivningarna innan det blev mörkt.
Fina uteboxar till ponnysarna. Och en mysig stuga bodde vi i.
 


Gryets Pascall var först ut på lördagen 11:12 och han var helt, helt fantastisk att sitta på inne på banan, han gjorde verkligen allt för mig, jag satt och log inne på banan, inte ett fel gjorde han. Älskade ponnyplutt. Oavsett poängen så var jag helnöjd, han gick verkligen på vad han kunde. Skrittade ut i i skogen en sväng och sen tillbaks till boxen.
 


Numera så finns det inte resultatskärmar eller datorer att se resultaten på när det är stora meetings utan man måste ha telefonen för det och min telefon är inte den bästa, men hade lite batteri och gick in på equipe och tog upp klassen där, börjar alltid titta i slutet på resultatlistan och går uppåt, hittade mig högst upp och kom fram till att resultatet inte kommit än. Men när jag precis tryckte ur mig så skymtade jag placering 1. Hm... in på resultatlistan igen och tittade, jo jävlar...
Placering nr 1 Helen Johansson, Trolleholms RF, Gryets Pascall  78,4%. VA?? Vann vi klassen!!??
Vågade inte tro det, stoppade ner telefonen och gick en runda, tog upp telefonen igen och kontrollerade resultatet, jodå vi stod kvar som nr 1.
Min älskade svarte springare vann första kvalet av ungponnychampionatet för 5 åringar i kategori C!!! Oj!!
För säkerhets skull gick jag även till sekretariatet och kontrollerade så det stämde och även hörde om prisutdelningen, jodå 15:45, hm Power skulle hoppa 15:30...
Nu gick mitt huvud liksom i spinn och jag var helt tom, tagga om, tagga om till 3 åringarna, såå svårt.


Näste ut var Gryets Pirellie 14:20. Hon är helt otrolig den svarta lilla damen, hon taggar till, till 110% och ger allt när det gäller. In i ridhuset, släpp mig, släpp mig, släpp mig, jag vet vad jag ska göra och så for hon iväg som en svart liten studsboll med radarn inställd på hinderna, poff poff så hade hon hoppat klart. Vi bara skrattade åt henne, hon bara älskar det.
Hon fick fantastiskt fin kritik och eftersom huvudet hade lämnat mig pga Pascalls vinst så kommer jag bara ihåg att domaren sa att han var helt övertygad om att detta kommer att bli en riktigt bra ponny i framtiden.
Hon fick kritiken
Galoppen; Energisk, spänstig och rapp = 8,
Teknik och förmåga; Hoppvillig, reaktionssnabb, försiktig, stundtals ganska bra rygg = 8
Temperament och allmänt intryck: Samarbetsvillig, energisk, fokuserad = 8.
Åh hon sänkte inte sina betyg i alla fall från Bollerup, så jättenöjd med henne hon behöll sina siffror i riksfinalen, och hon gjorde alla rätt och tyckte det var skitkul!
Och hon VANN!!! Den där lilla svarta räkan gick och vann. Ja hon VANN riksfinalen.
Gryets Pirellie, Vann hoppfinalen för 3 åriga C-ponnyer!!! Hon är bäst i Sverige!!Sen var den Gryets Power tur kl 15:30, nu hade vi tur att de låg före i tidschemat, så min stress inför prisutdelningen nere på dressyren hade sjunkit en nivå.
In med grabben och han var lite loj, inte det där riktiga klippet i honom, men han gjorde vad han skulle, rev dock en gång men tog igen det med råge och hoppade så där fint som han kan. Och denna gången besökte han inte domarna utan höll sig inom avspärrningarna där han skulle vara... Kommer inte ihåg mycket av kritiken där heller för jag visste att Evelina stod klar med Pascall utanför dörren för att jag skulle hinna iväg till prisutdelningen. Kommer bara ihåg att domaren pratade om att han hoppade på något unikt sätt som var trevligt att se på en ponny för man såg inte det så ofta på dem, han tog hjälp av bogen i språnget, och det var tydligen jättebra.
Han fick kritiken
Galopp; Vägvinnande, bärig, ganska energisk = 8
Teknik och förmåga; God rytm, säker taxering, hoppvillig, bra framben och bog, ganska bra rygg, rätar sig = 9
Temperament och allmänt intryck; Uppmärksam, samarbetsvillig, energisk och modig = 9
Helt riktiga siffror då han var loj och inte visade sin galopp ordentligt, men helt fantastiska siffror på en riksfinal.
Han blev 2:a!! Tjoho näst bäst i Sverige!!
Gryets Power, 2:a placerad i hoppfinalen för 3 åriga D-ponnyer!!Maria fick ta Power och jag rusade ut och upp på Pascall och ner till dressyren, någonstans där på vägen så berättade någon (Evelina?) för mig att Pirellie vann och Maria att Power blev tvåa. Men det var för mycket, huvudet lämnade mig runt kl 12.00 när jag sett att Pascall och jag hade vunnit första kvalet, så jag fattade nog inte riktigt.

Prisutdelning på dressyren, 1:a kvalet! VINST!!!Då var det söndag och nu skulle man helt plötsligt ladda om för att kunna fokusera igen. 11:25 var det tid för mig och Gryets Pascall att träda in på dressyrbanan och göra ett bra jobb igen. Och ja, han var helt fantastisk igen, inte ett fel, lite mattare och lite tröttare men skötte sig så himla fantastiskt. Jag kände att det var inte så bra som på lördagen men fick ändå fantastiskt fina siffror. Denna dagen fick vi siffrorna direkt och även muntlig kritik. Siffrorna räckte till en 3:e plats, 74,6%, men hallå en 3:e plats idag och vinst igår, ja det är helt ofattbart, detta bland Sveriges bästa svenskfödda ponnysar.

Efter en liten sammanräkning så kom vi fram till att vi blev
Totalt 2:a placerad i Championatet i dressyr för 5 åringar kat C
 

 

Gryets Pascalls prissamling efter Ungponnychampionatet.
Herregud med priser, jag plockade upp och plockade upp och det tog aldrig slut.


Evelina har fler bilder i sin kamera som jag ska få.

Detta har varit en helt galen helg, jag är så oerhört tacksam för all hjälp jag har fått av Evelina, Louise, Maria och mina föräldrar, utan dem hade det aldrig gått så bra i Falkenberg som det gjorde, sen ska vi inte glömma Stefan och Tanja här hemma och Lie och Micke som lånade ut bil och släp!
Vår högt älskade granne såg till så att hösilaget blev pressat medan vi var i Falkenberg, inte många baler men fler än vad jag gissade på.Passade även på att sammanfatta
2013 års prissamling för Gryets Pirellie                                       och 2013 års prissamling för Gryets Power
 Gryets Power & Gryets Pirellie är nu släppta på "bete". De ska få vila ett bra tag nu och bara äta gräs så länge gräset växer och vädret tillåter.Den 30:e september åkte Hazelbergs Marit RNF 259-S i väg på prov och Gryets Pirat kom hem igen från Sofia.


Och ja nu har jag börjat fatta hur duktiga ponnysarna har varit i Falkenberg. Tårarna sprutar av glädje nu!!


Oktober 2013

Den 3:e oktober öppnade jag brevlådan och som vanligt förväntar man sig en massa tråkiga räkningar när det kommer kuvert, men till min stora förvåning och glädje så var det något helt annat. Premiecheckar till uppfödare och ägare av Gryets Pascall!!!! Jösses!!!Sen var ju även ridsport i brevlådan och där fick jag nästa chock. En riktigt, riktigt fint skriven artikel från Ungponnychampionatet där det var skrivet lite om mig och mina små ponnysar. Alla 3 var på bild också.
Klippte ihop det som stod om mina ponnysarOm detta är en dröm så väck mig absolut inte ifrån den!!


Den 3:e oktober fick Gryets Pirat komma ut på ridbanan en sväng med Louise i sadeln.
Han har ett helt underbart temperament den grabben.

   


Och så har det hänt, Gryets Elliot Hawk börjar leva upp till sitt namn, han har ärvts mammas lilla glosöga men på höger öga, Lady Hawk har sitt lilla glosöga på vänster öga. Riktigt häftigt! Det var svårt att få en bild på det....
 


Den 5:e oktober och vår underbare granne har kvar ett fält som vi kan rida på, underbart! Och efter ett par kalla blåsiga dagar med östlig vind så sveper lite varmare luft in och det är riktigt ljuvliga höstdagar.
Alla 3 ponnysarna som är igång fick komma ut och galoppera på fältet, både vi och de gillar det.
Louise med Gryets Noble Fair                                         Gryets Pirat                                                Gryets PascallHelt däckad av feber och förkylning men vissa saker måste göras ändå..., orkade inte plocka fram gräsklipparen utan det fick bli manuell klippning, drog longeringslina som staket och världens coolaste Gryets Pirat fick agera gräsklippare. Vilken ponny han är!De flesta ponnysarna vilar och går fortfarande på bete så då passar vi på att fixa till vinterhagarna.
Har äntligen fått tag på slanor efter mycket letande, så alla dåliga slanor är utbytta mot nya fina.Och så har vi fått "Elliot säkra" sommarhagen för han kom på att han kunde gå under staketplankan och med björnpälsen han har satt kände han inte strömmen. Så han gick och betade på vallen med jämna mellanrum och snart lärde han sig var han gick in i hagen igen, men det är inte helt spännande att ha lillkillen på rymmen titt som tätt så det blev brädor i låg höjd också.
 


Skjulen som lyfte i våras, är nu förankrade med plintar och gjutning. Har grävt och grävt och grävt för att få ner plintarna och sedan blandat gjutning på gjutning. Måtte nu skjulen stå stilla denna vintern i alla fall....Hazelbergs Marit RNF 259-S har kommit hem igen och istället åkte Gryets Pirat iväg.
 


Nästa projekt som jag håller på med är dessa högar som ska fixas till, har fått en ide, får se om den fungerar.Den 20:e oktober blev det avbrott i arbetet för Louise hade anmält sig och Gryets Pascall till KM på Eslövs ridklubb.
Louise var jätteduktig, kanske en ny karriär på gång som dressyrryttare, vi får väl se.
   
   
   
Louise pappa hade också kameran med, och han är mycket bättre på att fotografera än vad jag är, mina blir bara suddiga!
   
 


Den 21:e oktober och vi har 16 grader varmt!!! och 11-12 grader varmt på natten. Och det regnar ofantliga mängder varje dag, gårdsplanen flyter och stuprännorna bågnar av allt vatten som kommer. Åskar gör det också, så det är som en dålig svensk sommar (i slutet av oktober...).
 


Den 27:e oktober så har vi fortfarande upp mot 20 grader varmt på dagarna och även varmt om nätterna. Underbart! Hästarna kan gå kvar på betet och njuta av gräset som fortfarande växer. Vintertid på klockan är dock inte kul, nu blir det ju mörkt redan kl 17.00, så nu åker pannlampan fram.


Vi har även fått klass 2 varning för storm upp mot orkanstyrka, ska tydligen vara den värsta oktoberstormen på 5 år som är på väg mot oss.
Har precis blivit klar med renovering och uppfräschning av vinterhagarna och skjulen, så nu är skjulen förankrade med kedjor och hösilagebalar för att förhoppningsvis stå kvar efter stormen. Det stora skjulet har vi inte lagt det nya taket på än, vi väntar tills stormen är över för denna gången.
 


Den 28:e oktober så kom stormen Simone in över oss, SMHI uppgraderade varningen till en klass 3 på förmiddagen och då blev det lite bråttom, dock skulle vi bara få upp mot 26 m/s här, nordväst Skåne skulle få värre vindar. In med hästarna, massor av hö och halm till dem, skruvade fast allt löst som kunde skruvas, stötta staket med extra pålar, fyllde upp alla vattenkar, badkar, vattenkannor, ja allt som gick att fyllas med vatten. Skjulen var redan säkrade så mycket det gick med kedjor och hösilagebalar. Det började blåsa ordentligt vid 16.30, vid 17.00 så blåste det så huset rörde sig, tittade på internet och då blåste det 29 m/s, och sedan gick strömmen. Länge sedan jag var så rädd, det var fruktansvärt obehagligt.
Kom ut i morse och möttes av lite tråkigheter, ett träd över infarten, ett träd farligt nära stallen som hängde på något sätt i luften, vårt lilla växthus har splittrats och det är glasskärvor 10-20 meter runt det, och så var det ju lite annat smått och gott som staket och staketstolpar som knäckts, något fönster som är sönder osv. Men i det stora hela så har vi klarat oss riktigt bra, hästarna & husen har klarat sig och skjulen står kvar. Runt kl 15.00 fick vi strömmen tillbaks, Tack EON, det gjorde livet lite lättare med ström just nu.
 


November 2013

Det är 10 grader varmt och när det inte blåser är det helt fantastiskt skönt väder, och det bästa med denna varma höst är att unghästarna kan gå kvar på betet och äta gräs än.
Och arbetet efter stormen Simones framfart fortsätter, suck!

Har äntligen fått alla bilder från Ungponnychampionatet från Evelina, så när jag har tid över ska jag sätta mig och fixa till alla bilderna och återuppleva alltihopa igen.

Jag och Gryets Pascall efter vinsten i första kvalet i Ungponnychampionatet i dressyr för 5 åringar Kat C.
Åhhh min lille älskade ponny.Den 8:e november började absolut långt ifrån bra. Vårt fina halvblodssto Bozetti som bor i Väderstad sedan 2008 har idag på morgonen varit hos veterinären. För att göra en lång historia kort så blev Bozetti sprutad i hovleden tror det var 2010, det uppstod komplikationer vilket ledde till en lång konvalescens, men peppar, peppar hon blev bra och för att ge henne lång vila att återhämta sig på så betäckte Betty och Lina henne. Hon fick ett fantastiskt fint stoföl e Canterbury och nu har hon satts igång. Men hon är inte fräsch nu vid igångsättning och idag har hon varit på klinik i Linköping där man har konstaterat förändringar i hovleden. En plåt är tagen och nu ska vi bara konstatera hur ”bra” eller illa det är, om hon kan triangelmärkas eller inte. Usch vilket elände!

Bozetti och Lina 2009 innan allt hände


Den 9:e november så kom Puma hem till oss. Puma är vit, vacker och prestation på hög nivå!
Hon är ett fantastiskt fint D ponny sto på 8 år, ridponny med mycket welshinslag e Verona’s Gerswin RP 136 u Stormvind ue Karlsfälts Caruso RWR 7.
Puma blev 5:e placerad på Ungponnychampionatet i dressyr som 5 åring och har placeringar upp till FEI i dressyr nu som 8 åring, tyvärr har man konstaterat en skada på henne som gör att hon inte kan ridas länge, men däremot kan hon vara avelssto, så nu ska hon få en ny karriär!
Pappa Verona’s Gerswin RP 136 är en otroligt fin ridponnyhingst, (Lady Hawk RP 1355 är betäckt med honom och han finns som farfar i Gryets Elliot Hawk).
Mamman till Puma; Stormvind har också resultat upp till FEI dressyr.
Morfar Karlsfälts Caruso RWR 7 har även han resultat upp till FEI dressyr plus att han är far till fina welsh hingstar,
Far och mor till Caruso är Wärnanäs Peng och Ängvaktarns Opera och de är bägge Elit premierade.
Mormor är halvblodsstoet After Eight, med far Eighty Eight Keys** som är A-premierad i halvblodsaveln och mor Cassandra som kommer ur stofamilj 5. Och längre bak här ligger den absolut fantastiske halvblodshingsten Urbino.
Ett stort tack till Familjen Johansson. Det är en ära att få ha Puma hos oss! Det ska bli otroligt spännande att ha Puma i avel, vi hoppas givetvis på att hon ska bli lika framgångsrik i avelsboxen som hon har varit på tävlingsbanan.Den 10:e november hämtade vi hem
Kastors Winnie RNF 2399 från betet, oj vad tjock hon är och oj vilket fint skick hon är i för att vara 22 år!Släppte ihop
Kastors Winnie RNF 2399 med Puma och de blev vänner direkt.
   


Den 11:e november hade vi 15 grader varmt och alldeles vindstilla, underbart.
 
För det har regnat riktigt, riktigt mycket, numera finns det små insjöar i hagarna och det är kulingvarning var och varannan dag, stötterna till staketen får stå kvar sen stormen. Det är ju så vått i marken att en rejäl vindpust lägger hela staketet.Den 16:e november och det är varmt och grönt än, gräset växer och vissa dagar kan man rida i bara tröja. Det spås en "vargavinter" utan dess like, men den vintern känns väldigt långt borta just nu.Niklas har levererat mina ringar och det blev lite av julafton för mig. Ringarna ska vi ha runt hösilagebalarna, mina ihopsnickrade har sett sina bästa dagar då de där små ponnysarna har en förmåga att sätta bringan till dem och göra dem väldigt platta när hösilaget börjar minska, då det är det lättare att stå i balen och äta.
Nu ska de bara "Elliotsäkras" och så lite kallare väder, sedan ska de testas om de håller för matglada ponnysarna.
Niklas är otroligt duktig på att svetsa och hitta lösningar, så är det någon som vill ha gjort något så är det bara att höra av sig så förmedlar jag kontakten.
 


Den 22:e november hämtade vi hem
Gryets Pennie och Gryets Peggie från betet.
 

      
               Gryets Pennie                                                           Gryets Peggie


Den 23:e november satte vi ut hösilagebalar till hästarna. Lite varmt kanske för hela baler än, för solen lyste klart och gav oss en helt magisk skönt dag utan vind.
1 månad till jul och man går utan vinterkläder, dock i gummistövlar....
 


Gryets Pennie och Gryets Peggie fick komma ut en sväng på ridbanan och är man helsystrar ska man göra allt likadant.... och i takt också.Gryets Peggie rör sig riktigt trevligt.Den 24:e november hämtade vi hem Gryets Pontiac, Gryets Playboy, Gryets Picasso och Very Fair från sommarbetet....
Nu är det tid att börja jobba för någon av dem, annars hade de säkert velat gå kvar uppe i skogen ett tag till.Den 25:e november fick vi denna vinterns första minusgrader, ner till -7 men alldeles vindstilla.
Men bara i 2 dagar för det ska bli 8-9 plusgrader igen med storm och regn i slutet av veckan!
Bilen ser jättekall ut, man blir inte sådär direkt sugen på att åka och träna....Den 26:e november blev papperna inskickade till försäkringsbolaget för att få godkänt en triangelmärkning av
Bozetti. 2 olika veterinärer har tittat på hennes plåtar och har konstaterat att hon klarar av att vara avelssto. Det var SKÖNT!! Något positivt i det hela i alla fall.Och jag har nog glömt att berätta att Gryets Noble Fair bor sedan en tid tillbaks nere i Höllviken, kanske vi får se grabben på dressyrbanorna inom kort!Och så har jag fått kontakt med Saga som har ägt
Pumas mamma Stormvind (e Karlsfälts Caruso  ue Eighty Eight Keys xx) i många år och tävlat henne upp till FEI dressyr. Så roligt och det ska bli många bilder på Stormvind också!
Oj vad vacker Stormvind är!

 


Den 30:e november fick grabbarna ställa upp för fotografering. Runda och fina och med björnpäls!
Gryets Pontiac                                                             Gryets Picasso                                            Gryets Playboy
   


Gryets Pontiac fick komma ut på ridbanan och röra lite på sig.
Oktober har varit helt fantastiskt mild, men blåsig, våt och bara 2 frostnätter.
Och vi hade unghästarna på bete till den 24 november, vilket är rekord. Gärna fler sådana betesår!


December 2013
Den 1:e december 8 grader varmt, sol och blåsigt och ett foto på lilla Looks Like An Angel.Och så har Hazelbergs Marit RNF 259-S åkt iväg på lite nya äventyr. Elisabeth tog en ridtur igen på Marit och det var så himla kul att se!

Marit och Elisabeth


Den 4:e december och vi har en ny storm på väg in över vårt kära Skåneland, klass 2 varning och upp mot 34 m/s säger prognosen nu i eftermiddags. Tåg är inställda etc etc. Detta är inte kul, jag är trött på att laga stormskador. Det stackars trädet som fick stryk i förra stormen har jag fått våldföra mig på med en handsåg i all hast för att minimera risken av att resten också lägger sig över uppfarten med risk för staket och carport. Suck, vill lägga tid och energi på hästarna inte på att stormsäkra allt hela tiden och laga stormskador. Försöker hitta positivt i det mesta men nu är det svårt. Det blåser ju mer eller mindre hela tiden! Ja det skulle vara att det inte åskar i alla fall, hatar åska.... Och att de sa på radion att det är 90% chans för storm, bara 10% chans för orkan. Ja det är ju lovande! Strömmen lär vi i alla fall bli av med, så det är nya batterier i pannlampan och hålla i hatten!


Den 5:e december (torsdag) kom stormen Sven in över oss och det var något av det jävligaste jag varit med om i mitt liv. Måtte jag aldrig aldrig mer uppleva en sådan storm.
Stormsäkrade allt på onsdagskvällen, alla hästar inne, vattenkar fyllda, allt löst fastskruvat, brädor att skruva fast dörrar med etc etc.

SMHI höjde till en klass 3 varning och man beslutade att tågen skulle sluta gå vid 12-tiden på vissa sträckor, Öresundsbron stängde, skolbarn skulle hämtas tidigare, ja det var verkligen katastroflarm utlyst. Det började blåsa sydväst vid lunch upp mot 28 m/s sedan vid 19-tiden gick det över och blåste från väst och då var vinden uppe över 30 m/s, då slutade jag titta på hur mycket det blåste, vid 02.00 så gick vinden över till nordväst och fortsatte blåsa över 30 m/s. Prognosen från SMHI sa upp mo 34 m/s, vet inte vad det blev, men blåste gjorde det.
Jag satt rakt upp och ner och skakade så rädd jag var. Allt rörde sig, lät som om det blåste rakt igenom hela huset uppe på vinden.
Sov inte mycket den natten!

Fredag morgon blåste det fortfarande runt 25 m/s och jag vågade inte gå ut förrän det ljusnade, det blåste hela dagen, och inte nog med blåsten, det åskade, det regnade, det haglade och det snöade. Tågen kunde inte gå, flygen kunde inte lyfta och sjön var 2 meter högre än normalt, vilket ledde till översvämningar. Och ett flertal människor som mist sina liv i stormen.

Lördag morgon, då började vinden lugna ner sig men då fick vi massor av snö, gick i snöstorm som kom på tvären och lagade staket...
Och jag är absolut helt helt slut på energi.
 
 
Stormen Sven gav oss 2 dagar med minusgrader och snö, isvägar och annat elände, men sedan gick temperaturen upp till plus 8 igen på dagen och 2-3 på natten, underbart, även om det innebär lera, regnställ och gummistövlar. Men det är skönt att slippa hacka is och bära varmvatten.

Fick stänga till sommarhagarna nu när snön kom, hästarna kunnat gå kvar och äta gräs fram till nu. Den som inte tyckte om det var lille Gryets Elliot Hawk, han gick in där ändå... Hittade honom på fel sida staketet men ingen panik för det, man kallar på honom och då kommer han gående i sakta mak, ska ha en bit morot, sedan lyfter man på understa brädan och då traskar han lugnt in till sin mor. Lille gullungen!Mitten på december och året är snart slut, till min stora glädje så kan man numera själv kontrollera tävlingsresultat, rankinglistor etc.
Och vad upptäckte jag inte, jo;
Vår fine underbare Priory Dallas RNF 122 är den New Forest hingsten i avel i Sverige som har den högst poängtagande avkomman av alla New Foresthingstar i avel i dagsläget.
Det är det fina stoet Mazetti RNF 229-s u Beautiful Girl RNF 204-S ue Flight RNF 64-S, som har startat upp till MsvB hoppning och har 176 poäng.
1 tävlingshelg kvar, vi får hoppas att resultatet består. Oj vilket år Dallas har haft.I morgon den 14:e december är det Luciashow i Trolleholms RF:s ridhus. Jag och Gryets Pascall ska dit och göra lite reklam för New Forestponnyn, ska bli hur kul som helst och det blir nog även lite bus där också.Den 14:e december var det terminsavslut, luciashow samt avtackning av Kristian som tränare hos Trolleholms RF.
Gryets Pascall och jag hade jättekul, fantastisk miljöträning för grabben och ibland måste man bara släppa på allvaret och ha KUL.
Louise var med och höll koll på oss.


Först så var det ordning och reda


Ombyte på gång.Sen förvandlade vi oss till smurfar och då var det fullt bus.

    


Och sist så var det avtackning av Kristian som ska sluta som tränare, suck, det beslutet tycker jag inte om.
Jag har lärt mig oerhört mycket på oerhört kort tid. Och han har plockat fram det som jag en gång lärt mig som jag glömt, det är ju några år sedan man hoppade LA/MsvB på storhäst....idag tycker jag det är högt på 80 cm...70 cm är mer lagom....Den 18:e december blev vår fina
Bozetti triangelmärkt och hon har flyttat till Marianne i Ljungsbro.Nu är vi igång inför våren 2014:s utmaningarDen 22:e december fick 3 åringarna komma ut och löshoppa lite, de är igång nu efter sin vila. 6-8 plusgrader, blåsigt och regn varje dag.
Lerigt värre men det är bara att klaffsa runt på ridbanan, det positiva är ju att nu blir det ljusare igen, detta årets mörkaste dag är förbi!


              Gryets Pirat                                                   Gryets Pirellie                                        Gryets Power,
   


Jag har lite hatkärlek till min kamera, så fort det är disigt, mulet och tråkigt väder så går det inte att fotografera, allt blir suddigt men när det är fint väder så är jag supernöjd med den, hm... nytt objektiv eller ny kamera eller vad är felet, har jag tryckt på något?
Om tomten finns och läser detta så står det högst på önskelistan; ny kamera med ett bra (ridhus) objektiv, och en Bobcat!


En riktigt God jul från oss alla till Er alla!Den 27:e december gick man till brevlådan och fick världens energibooster! New Forestbladet låg där med en fantastiskt fin första sida.
Ska läsa den noga och njuta. På bilden 3 New Forestar i topp varvav min lilla Gryets Pirellie med sitt segergehäng, täcke och rosett.

Snabbtitt i den och Stordams Bonette RNF 2615 är nu A-premierad, och äldsta avkomman är bara 6 år!!Och precis som jag misstänkte så var vår Priory Dallas RNF 122 en av de mesta och bästa fadershingstarna på Ungponnychampionatshelgen.Bättre sent än aldrig men här kommer en film på Gryets Pirat och Sofia från september månad, hoppträning i Trolleholm.
Bägge två är otroligt duktiga, Pirat 3 år riden 4 månader och Sofia som bara haft honom i ca 2 månader under tiden hennes egen ponny var skadad.
Gryets Pirat hopptränar september 2013


Den 28:e december fick Gryets Pontiac & Gryets Playboy komma ut på ridbanan på förmiddagen, det regnade och regnade och regnade. Men så är det på vintern i Skåne, hantera hästar får man göra i ur och skur. Så är verkligheten för mig och jag får passa på att filma och fotografera när jag har hjälp av Evelina eller Louise, och just då ösregnade det. Blev dock en liten film på bägge men med vatten på linsen....

Film Gryets Pontiac 2,5 år 28 december 2013

Film Gryets Playboy 2,5 år 28 december 2013


Vi fick låna vår underbare grannes ridhus på eftermiddagen och kvällen för att kunna rida på ett bra sätt.
Louise hade fullt upp hela kvällen.
   


Och så fick vi absolut världens finaste besök på lördagskvällen i ridhuset av Jennie och hennes lille son.
Jennie har alltid gett mig massor av positiv energi, räcker ibland bara att jag tänker på henne så får jag en dos positivitet, förhoppningsvis blir det dubbel dos nu när det finns "en till" av underbara Jennie.Hittar inte bilderna på Gryets Power, de måste vara i Evelinas kamera.... trist!


Den 30:e december så tog Evelina ut ponnysarna och det blev lite hoppträning i solens sken. 3 åringarna är snart 4 år och då är det ju tid för att komma ut på lite Pay and Jump.

Gryets Pirat har ju hopptränat i sommar/höst med Sofia så 50 cm är inga problem för honom.
Dock har han haft sin vila nu och ska igång igen.
   


Första gången Gryets Pirellie hoppar fler hinder och bana, hon har bara hoppat något enstaka kryss med Louise i somras.
Hon har också vilat och ska igång nu.
Den lilla svarta räkan är helt underbar, ska bli hur kul som helst att matcha henne framåt i livet.
Gryets Pascall fick också hoppa lite.
 


December har varit mild, blåsig och regnig, kopiösa mängder regn har det kommit, solen har vi kanske sett 2-3 dagar på hela månaden.
men;
Näst sista dagen på året, Evelina rider i tröja, solen skiner, 6 grader varmt, bättre vinter kan det inte bli :-)
                    


   Årets tävlingssäsong är över
                     Pascall är rankad 3:a i Sverige av alla 5 åriga ponnys i dressyr enbart kat C
                                  Rankad 6:a i Sverige av alla 5 åriga ponnys i dressyr oavsett kategori
                                  Rankad 10:a i Sverige av alla 5 åriga ponnys oavsett gren och kategori
           och Dallas är den nu levande New Forest hingst i avel som har den högst poängtagande tävlingsavkomman år 2013!!


Gott Nytt År önskar vi alla där ute i Sverige och i resten av världen!